Востаннє львівське дербі у чемпіонаті України з футзалу серед команд тоді ще Вищої ліги було у сезоні 2010/2011 років. До того моменту у Львові базувались чотири команди Вищої ліги: «Енергія», «Тайм», «ТВД» та «Кардинал». І як раз тоді «Енергія» вже об’єднувалася з «Таймом» для того, щоб нав’язати «Урагану» боротьбу за чемпіонство, «ТВД» вже поступово зникав з футзальної мапи України, а «Кардинал» готувався до переїзду у Рівне. Але це вже історія минулих футзальних днів. Зараз же «Енергія» та «In.IT» розпочали нову історію львівських футзальних дербі у рамках VBET Екстра-ліги.

Номінальні гості, тобто, «айтішники», матчем проти земляків з «Енергії» закінчували для себе перше коло. А якщо врахувати той факт, що у підопічних Андрія Федюка на той момент був «бублик» у графі «Очки», то мотивація залишити перше за багато років львівське дербі у «синьо-червоних» була зрозумілою. І це наочно продемонстрував Іванишин, який забив швидкий гол вже на 2-й хвилині. Але такий старт від «In.IT» лише підбадьорив «Енергію», яка після цього взяла ініціативу в свої руки, але «пробити» Кардаша, який проти своєї колишньої команди грав дуже натхненно, «зелено-білим» не вдавалося. Більше того – на 11-й хвилині підопічні Валерія Легчанова ледь не пропустили вдруге, але Танському не вдалося засмутити Войтовича. І за це номінальні гості поплатилися через кілька хвилин, коли Гриник, перериваючи передачу Цілика, зрізав м’яч у власні ворота. А вже за хвилину після цього Легендзевич вивів «Енергію» вперед.

У «In.IT» з’явилась надія на нічию після того, як через ушкодження Войтович був змушений залишити майданчик, і його замінив Пітуля. Відповідно, «айтішники» намагалися перевірити другого воротаря «Енергії» на предмет готовності до поєдинку. Однак, досвідчений Пітуля своїми кількома «сейвами» показав, що за недоторканість воріт «енергетики» могли не хвилюватися. Намагались номінальні гості щось зробити за рахунок виходу Когута п’ятим польовим, але і це не принесло результатів.

Другий тайм львівського дербі цілком реально міг розпочатися з «голу з роздягальні», проте Кузю не вдалося збільшити перевагу на користь «Енергії». У відповідь «In.IT» мав два хороших моменти для того, щоб скоротити своє відставання в рахунку. Але спочатку Пітула двічі поспіль врятував свої ворота, а потім вже й польові гравці «Енергії» підстрахували свого воротаря, коли він вже навряд чи міг би виручити свою команду. І саме після цього дуже недоречно для «In.IT» Легендзевич скористався помилкою Когута, після чого на табло «Боско-Арени» таки з’явилися цифри 3:1 на користь «енергетиків». Тим не менш, варто віддати належне «айтішникам», яких даний перебіг подій абсолютно не знітив. Але разом з тим Андрій Федюк скоро знову почав застосовувати гру з п’ятим польовим. Щоправда, тепер у якості «літаючого воротаря» були або Багряк, або Гриник. Звичайно, «Енергія» могла би скористатися тим, що ворота «In.IT» були порожні, проте «синьо-червоні» не давали приводу підопічним Валерія Легчанова зробити бодай би спробу удару по порожній «рамці». Однак, «енергетики» з одного боку – намагались вже більше грати за рахунком, а з іншого – якщо і створювали моменти, то здебільшого у рівних складах. Так само у рівних складах краще вдавалося загострювати гру номінальним гравцям, але все одно вони не відмовлялись від гри у форматі «5х4», яка, щоправда, успіху не приносила.

Вже у другій половині другого тайму обидві команди потроху почали заводитись – все-таки, дербі є дербі. Але до якихось більш-менш серйозних сутичок справа не дійшла. Хіба що Радевич та Когут трохи порозмовляли на підвищених тонах, однак арбітри вчасно провели виховну бесіду, після чого обидва «винуватці» ситуації потисли один одному руки. Тим не менш, Радевич відповів на цей невеличкий конфлікт по-спортивному – голом у ворота «In.IT». Це сталося на 38-й хвилині, і рахунок на той момент вже став 4:1 на користь «Енергії». Але футзалісти «In.IT» все одно продовжували йти вперед з зайвим гравцем. Проте, цього разу «Енергії» таки вдалося підловити своїх візаві на помилці, і Кузь та Пелех влучними ударами по порожніх воротах. А незадовго до фінальної сирени Квасній підчатував помилку Паращина, який перед цим вперше з’явився на майданчику, і зробив рахунок 7:1 на користь «Енергії», яка перемогла у першому за одинадцять років львівському дербі у рамках чемпіонату України з футзалу серед команд VBEТ Екстра-ліги.

«Енергія» (Львів) – «In.IT» (Львів) – 7:1
Голи:
Гриник (14 – автогол), Легендзевич (15, 26), Радевич (38), Кузь (38), Пелех (39), Квасній (40) – Іванишин (2)

«Енергія»: Войтович (Пітуля, 16) – Цілик, Пелех, Малишко, Кузь – Радевич, Буньо, Марциняк, Легендзевич – Квасній, Струк
«In.IT»: Кардаш – Гриник, Багряк, Федюк, Іванишин – Коваль, Танський, Абрамчук, Багряк – Паращин
Попередження: Пелех (36) – Абрамчук (37), Багряк (39) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.