Віцечемпіони України приїхали до Северодонецька з кадровими втратами. По-перше – отримав ушкодження Корсун, через що він не зможе допомогти збірній України у товариських матчах з Румунією. Як ми повідомляли, його у складі «синьо-жовтих» замінить Журба. Окрім того, не зміг Дмитро Бербенцев розраховувати і на Білоцерківця, який отримав червону картку в матчі з «Енергією». Також не приїхав Даніель Роза. Тому, у четвірках «мельників» сталися зміни. З «канонічного» стартового квартету херсонців залишився лише Зварич, а до нього приєднались Королишин, Малишко та Дмитро Сорокін, який вивів «Продексім» на цей матч у якості капітана. Натомість, у заявці на гру вже був Шотурма, який встиг зіграти кілька хвилин наприкінці матчу.

Не обійшлося без втрат і у складі господарів майданчику. Перш за все, мова йде про Іванова, який отримав червону картку у Рівному. Але були у стані «ДЕ Трейдинга» і позитивні новини. Зокрема, повернувся у стрій Скубченко, а також приєднався до команди Аніскін, який фактично дебютував у сезоні. Так само як і дебютував і Кравець, який замінив у воротах «енергетиків» Гурка.

Зрештою, незважаючи на ці кадрові зміни, було зрозуміло, що ця гра проходитиме на тих умовах, які поставить «Продексім». Щоправда, було видно, що «ДЕ Трейдинг» не збирався грати лише на оборону. Про це свідчили ті моменти, які створювали підопічні Олександра Хурсова. Так, цих моментів було не так багато, як цього хотілося б «трейдерам», проте все-таки кілька разів і Сагайдачний, і Дзюба, і Катеринін давали Ципуну можливість проявити себе, що він і робив. Але забити гравцям «ДЕ Трейдинга» не вдавалося. Чого не сказати про «Продексім», який у першому таймі змін двічі відзначитись у ворота Кравця. І якщо в епізоді з першим голом Королишин відгукнувся на простріл з лівого флангу, то у другому моменті Калуков, сам того не бажаючи, записав на свій рахунок автогол. «Продексім» міг забивати ще, але у першому таймі «мельники» більше не засмучували Кравця. До того ж, складалося враження, що херсонці після двох забитих м’ячів стали просто грати за рахунком, тому далеко не завжди вмикали максимальні оберти.

Така ж сама картина була і у другому таймі. Щоправда, варто відзначити, що «ДЕ Трейдинг», який у цьому поєдинку мав підтримку власних вболівальників (так, Льодовий Палац спорту не був заповнений вщент, проте було кілька десятків уболівальників, які подекути гучно підтримували команду з Миколаївки. – А. Т.), намагався виправдати їх довіру та подекуди шукав ключі до воріт Савенка, який у другій 20-хвилинці захищва ворота херсонської команди. Проте, ворота «Продексіму» залишались недоторканими, а ось у ворота Кравця в середині другого тайму влетів третій м’яч. Цього разу відзначився Моспан-старший. По суті, цей гол вирішив долю зустрічі, і тепер залишалось відкритим лише одне питання: чи зможе «ДЕ Трейдинг» забити бодай би «гол престижу»? Відповідь на це питання дав на 36-й хвилині Катеринін, який «розмочив» савенка та подарував своїй команді надію на те, що ще можна зробити якусь інтригу. А для цього потрібно було спочатку скоротити розрив до мінімуму. Тому, Олександр Хурсов вирішив ризикнути та піти з п’ятим польовим. Проте, це обернулося для «ДЕ Трейдингу» четвертим пропущеним голом, який на останніх секундах зустрічі забив Микитюк. Тепер вже точно ніяких питань як щодо можливої інтриги, так і щодо підсумкового результату не залишилось. «Продексім» спокійно вивіз три очки з Северодонецька, і ця перемога трохи покращила настрій херсонців після поразки у Києві та домашньої нічиєї проти «Енергії».      

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – «Продексім» (Херсон) – 1:4
Голи:
Катеринін (36) – Королишин (6), Калуков (12 – автогол), С. Моспан (31), Микитюк (40)

«ДЕ Трейдинг»: Кравець – Скубченко, Шпигар, Катеринін, Калуков – Дзюба, Виставний, Мозговий, Сагайдачний – Щербак, Аніскін
«Продексім»: Ципун (Савенко, 21) – Д. Сорокін, Зварич, Малишко, Королишин – Клаудіньо, Микитюк, С. Моспан, Бессалов – Кравцов, Маєвський, Шотурма
Попередження: С. Моспан (13)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Неллі КАЛІНІНА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.