4 березня в Екстра-лізі відбулись поєдинки 18 туру регулярного чемпіонату. За їх підсумками стали зрозумілі і остаточне становище команд у «регулярці», і пари чвертьфінальної стадії плей-оф.  

Враховуючи те, що «ІнБев/НПУ», окрім Житомира, представляє ще і Київ, то на паркеті спорткомплексу ЦСК ЗСУ було дербі, в якому кожна з команд мала вирішувати свої задачі. І кожна з команд – як «ХІТ», так і «ІнБев/НПУ» – по ходу першого тайму мала можливості для того, щоб відкрити рахунок. Однак, на висоті були воротарі обох клубів – Тарас Коваленко та Олександр Сухов. Тим не менш, наприкінці першого тайму «ХІТ» все-таки зміг відкрити рахунок – це зробив Чепорнюк. Цей «гол у роздягальню» мав би надати більше наснаги як раз підопічним Олега Лук’яненка, які, в разі перемоги, могли би завершити регулярний чемпіонат на першому місці. Але цьому міг цілком реально завадити «ІнБев/НПУ», і спробу зробити це гості мали на 26-й хвилині. Власне кажучи, підопічні Валерія Директоренка це і зробили – Саківський зрівняв рахунок. І в результаті обом командам довелося починати все спочатку, адже навряд чи перемога когось влаштовувала. По такій грі було зрозуміло, що переможе той, хто буде більше ризикувати. У підсумку на ризик пішли «пивовари», які вирішили піти з п’ятим і поплатились за це рішення – пропустили гол від Медвідя. А на останній хвилині новачок «ХІТа», Олександр Педяш, своїм голом приніс своїй новій команді не тільки перемогу в поєдинку, а і перше місце за підсумками регулярного чемпіонату.

«ХІТ» (Київ) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 3:1
Голи:
Чепорнюк (19), Медвідь (37), Педяш (40) – Саківський (26)

Попередження: Школьний (14), Смоловик (20), Цапов (8)

Для івано-франківського «Урагану» поєдинок у Рівному мав стати або останнім у сезоні, або переможним. Іншого варіанту бути не могло. Тому, підопічні Максима Павленка мали кинути всі свої сили на те, щоб здобути перемогу. Однак, на 12-й хвилині плани «драконів» зіпсував Михайло Волянюк, який став автором першого голу в цій зустрічі. І за таких обставин перспективи «Урагану» потрапити до плей-оф ставали примарними. Однак, все змінилось у другій половині зустрічі. Все почалося з автоголу капітана «кардиналів» Олександра Басича. Щоправда, цей результат також не влаштовував гостей з Івано-Франківська, тому їм треба було надалі шукати ключі до воріт рівнян. І скоро такий ключик знайшов Михайло Зварич, який вивів при карпатців вперед. Тепер вже підопічним Сергія Піддубного треба було відіграватись, якщо вони хотіли закінчити регулярний чемпіонат на мажорній ноті. Та як не намагались «кардинали» зрівняти цифри на табло, це їм зробити не вдалося. Тому, враховуючи те, що «Епіцентр К Авангард» не зміг обіграти «Титан», восьме місце дісталося саме «Урагану».

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:2
Голи:
Волянюк (12) – Басич (21 – автогол), Зварич (27)

Попередження: Піддубний (29), Басич (29), Волянюк (40) – Сімка (13), Шотурма (24), Іваняк (29), Микитюк (29), Цілик (40)

Початок матчу був дуже оптимістичним для гравців «Сокола», які повели в рахунку вже на 2-й хвилині матчу. Але «Продексім» дуже швидко схилив шальки терезів на свою користь. Про це свідчить той факт, що вже по ходу першого тайму херсонці вели в рахунку 4:1. А після перерви перевага чинних чемпіонів України зросла ще більше. А тут ще до всіх проблем «соколят» додалося вилучення Хамдамова. У підсумку хмельничани поступилися з рахунком 1:7, і тепер у плей-оф вони зіграють з «Енергією». Одне тільки має тішити підопічних Романа Ковальчика – те, що вони перші два чвертьфінальних поєдинки зіграють вдома.

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 7:1
Голи:
Ланко (7, 40), Фумаса (9), Бербенцев (11), Подлюк (13 – автогол), Білоцерківець (28), Калуков (34) – Мартинюк (2)

Попередження: Бербенцев (38)
Вилучення: Хамдамов (34)

Так статися, що хоча поєдинок в Одесі і розпочався одночасно з усіма іншими іграми цього туру, але закінчився пізніше за інші. І це стало чудовим приводом дізнатись, чи зможе «Епіцентр К Авангард» втримати свою заповітну восьму сходинку. І по ходу гри одесити все-таки втримували цю позицію, незважаючи на те, що програвали «Титану» 0:1. Але за рахунок того, що у Рівному «Ураган» програвав, «Епіцентр К Авангард» почував себе захищеним. Однак, у другому таймі «Титан» все-таки вирішив, що треба взяти гру до своїх рук, поки є така перспектива посісти підсумкове перше місце у регулярному чемпіонаті. В результаті вже по ходу другої 20-хвилинки покровці вели з рахунком 6:3. Тут варто віддати належне одеситам, які намагались не здаватись, але помилки при розіграші зайвого гравця призводили до пропущених голів. До того ж, під кінець поєдинку підопічні Кирила Красія почали скорочувати рахунок, і в результаті на останній хвилині гри на табло спорткомплексу СКА світились цифри 6:6. А якби у одеситів залишилось ще трохи часу, то, можливо, вони змогли би вирвати перемогу. Однак, фінальна сирена зафіксувала нічию, яка стала пропуском у плей-оф для «Урагану».

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Титан» (Покровське) – 6:6
Голи:
Остапчук (15, 19), Дрозд (36, 37), Теряєв (38), Боргун (38 – автогол) – Єрьомін (10), Грицовець (28, 32), Мілінькій (35), Боргун (36, 37)

Попередження: Свиридов (28), Остапчук (39) – Ященко (11), Кожемяка (36)

Таким чином, у чвертьфінальній серії плей-оф зіграють наступні пари:

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
«Титан» (Покровське) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)
«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) 

Поєдинки першого етапу плей-оф розпочнуться з 24 березня.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.