З 9 по 11 березня відбулись матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Пропонуємо Вашій увазі результати цих поєдинків.

Перша путівка до «Фіналу чотирьох» мала бути розіграна у столичному дербі. І вже на старті матчу Вадим Атаманенко подарував надію «Альтернативі». Це гол, вочевидь, застав зненацька «червоних», які змушені були тепер корегувати свої плани на цей матч. Але втілювати свої корегування у життя Нестеруку та компанії не вдавалося. І це, звичайно, було на руку номінальним гостям, які, незважаючи на свою мінімальну перевагу, ставали все ближче до омріяного «Фіналу чотирьох». А коли в середині другого тайму Атаманенко оформив дубль, то шанси «Альтернативи» на перемогу стали ще більшими. Однак, «RED» не полишав надії зберегти інтригу в цій зустрічі. За п’ять хвилин до кінця основного часу Павло Корнійчук відквитав один м’яч, і у «червоних» з’явилась небезпідставна надія на порятунок. Однак, повторити те, що вдалося «Альтернативі» у першому матчі, номінальним господарям не вдалося. У підсумку саме «Альтернатива» стала першим учасником «Фіналу чотирьох».  

«RED» (Київ) – «Альтернатива» (Київ) – 1:2
Голи:
Корнійчук (35) – Атаманенко (3, 30)

Попередження: Тимошенко (35) – Заєць (27), Біч (30)
Перший матч – 2:2

Як вже було сказано раніше, «Ураган» наразі перебуває у дуже хорошій формі – перш за все, психологічній. І це «дракони» довели вже на початку гри з «Продексімом», коли відзначився Зварич. Такий результативний початок, безумовно, позначився на грі «мельників», які тепер змушені були шукати можливість гідно відповісти. Однак, всі намагання херсонців, якщо вони були, переривав Іваняк. А вже з 12-ї хвилини, коли Савенко змінив у воротах «Продексіму» Ципуна, стало зрозуміло, що підопічні Жоао Карлоса Барбози налаштовані на те, щоб грати вп’ятьох. Однак, навіть це рішення не змінило ситуацію нга паркеті Манежу Коледжу фізвиховання. А вже з початком другого тайму «Ураган» почав феєрити, і перевага івано-франківської команди над чемпіоном України збільшувалась у геометричній прогресії. Дійшло до того, що незадовго до кінця другого тайму підопічні Максима Павленка вели з рахунком 6:0. І тільки після цього Фумаса зміг відквитати один гол. Однак, останнє слово залишилось за «Ураганом», а точніше – за Андрієм Лисенком, який встановив остаточний рахунок – 7:1 на користь «драконів», які вийшли у «Фінал чотирьох».

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Продексім» (Херсон) – 7:1
Голи:
Зварич (1, 2), Шотурма (22, 32), Лисенко (28, 39), Сімка (31) – Фумаса (38)

Попередження: Роніньо (19)
Вилучення: В’яч. Чуднов (29)
Перший матч – 1:1

Коли на 7-й хвилині матчу в Рівному Максим Мануйленко вивів господарів уперед, то за підсумками двох поєдинків саме рівненська команда проходила до «Фіналу чотирьох». Але підопічним Сергія Піддубного варто було ще закріпити свою перевагу, щоб почуватися більш впевнено. Однак, у середині першого тайму Олександр Оліщук зрівняв рахунок у матчі, то шальки терезів почали потроху схилятись у бік «АРПИ Запоріжжя». А коли Мануйленко, який ще нещодавно був героєм для Рівного, засмутив місцевих вболівальників, забивши у власні ворота, гості вже були у кращому становищі. І тепер «кардиналам», щоб зберегти шанси на прохід у «Фінал чотирьох», треба було забивати як мінімум двічі і при цьому не пропускати. Варто зазначити, що у господарів майданчику були непогані можливості для того, щоб змусити Гурка капітулювати, однак м’яч у ворота не влітав. До того ж, у деяких моментах дисципліновано грала оборона запорізької команди. А ключовим моментом усієї зустрічі став дубль Яссіна Ессаргіні незадовго до кінця другої 20-хвилинки. Саме він і оформив остаточну перемогу «АРПИ Запоріжжя», а разом з нею і путівку до вирішального етапу змагань.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 1:4
Голи:
Мануйленко (7) – Оліщук (10), Мануйленко (12 – автогол), Ессаргіні (35, 36)

Попередження: Трубаров (21), Дубіч (24), Сауді (24)
Перший матч – 2:3

У поєдинку між «Енергією» та «ІнБев/НПУ» мав визначитись останній володар путівки до «Фіналу чотирьох». Львів’яни буквально з перших секунд пішли вперед, аби забити швидкий гол, проте пропустили у відповідь разючу контратаку, як влучним ударом завершив Дзюба. Не можна сказати, що це стало шоком лоя «енергетиків». Скоріше, навпаки. Цей пропущений гол по-спортивному розлютив львів’ян, які стали докладати ще більше зусиль, щоб забити у відповідь. Однак, Сухов у воротах «ІнБев/НПУ» грав просто бездоганно. До того ж, гості мали кілька можливостей для того, щоб збільшити свою перевагу в рахунку після контратак, однак ані Бакуму, ані Карбулі цього зробити не вдалося. Розплата за ці згаяні моменти настала вже на початку другого тайму, коли «Енергія» збільшила тиск, і в результаті під час однієї з атак «зелено-білих» Цапов у боротьбі з Ковалем зрізав м’яч у власні ворота. Рахунок 1:1 тепер влаштовував «Енергію», але разом з тим навряд чи підопічні Валерія Легчанова планували відсиджуватись в обороні. Скоріше, навпаки – вони чекали на помилки від «пивоварів», які тепер мали атакувати більшими силами. Однак, по факту вийшло так, що кілька разів Кардашу довелося рятувати «енергетиків» у ситуаціях, коли, здавалось, мав бути гол. Але ключовим моментом цього матчу треба вважати 36-ту хвилину, коли Радевичу, який перебував в оточенні трьох гравців «ІнБев/НПУ», вдалося віддати передачу на вільного Легендзевича, а той змусив Сухова капітулювати – 2:1. Після цього гості намагались врятувати гру за допомогою підключення п’ятого польового, однак в одному з епізодів помилка Бакума біля своїх воріт призвела до другого гола Легендзевича, який і вирішив долю останньої путівки до «Фіналу чотирьох».

«Енергія» (Львів) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 3:1
Голи:
Цапов (23 – автогол), Легендзевич (36, 38) – Дзюба (2)

Попередження: Федюк (27) – Цапов (18), Войток (18)
Перший матч – 4:4

Таким чином, учасниками «Фіналу чотирьох» стали: «Альтернатива» (Київ), «Ураган» (Івано-Франківськ), «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) та «Енергія» (Львів). Сам «Фінал чотирьох» відбудеться 16-18 березня.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.