Ось і збулось передбачення Олександра Даниленка, який в інтерв’ю «5х5» казав про те, що у фіналі Кубку України зустрінуться «Ураган» та «Енергія». Таким чином, у фіналі ми побачимо традиційно принципове «енергетичне» дербі. І для кожної з команд перемогти у такій грі буде справою честі. А поки ми спробуємо розібратись, у кого все-таки більше шансів здобути цей почесний трофей.

Для початку давайте повернемось на сім років назад, у 2011 рік. Тоді «енергетичне» дербі було на стадії півфіналу. І, що цікаво, воно також відбувалось у Запоріжжі. Тільки не у Палаці спорту «Запоріжалюмінбуд», а у Палаці спорту «Юність». Тоді «енергетики» переграли дуже потужний «Ураган», який вважався фаворитом «Фіналу чотирьох» (а точніше – «Фіналу трьох», якщо згадати, що донецький «Шахтар» буквально перед вирішальним етапом кубкових змагань припинив існування, тому його суперник, а саме – «Кардинал-Рівне», перейшов до фіналу автоматично. А вже там «кардинали» поступились «енергетикам». І, що цікаво, переможний м’яч тоді забив нинішній головний тренер «Урагану» – Максим Павленко. Тому, з одного боку – можна вважати Запоріжжя фартовим містом для «Енергії». Але тут же на противагу можна згадати розгромну поразку від харківського «Локомотива» саме у Запоріжжі, і саме на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд». І, вочевидь, якщо «Ураган» пам’ятає перипетії семирічної давнини, то він обов’язково про це нагадає «Енергії».

Але водночас можна згадати також і нинішній сезон, а якому «Ураган» двічі поступився «Енергії» з розгромними рахунками – 2:5 та 1:5 відповідно. Тому, підопічні Максима Павленка, безумовно, прагнутимуть взяти реванш за ці дві непристойні поразки. А якщо врахувати те, як натхненно зараз грають «дракони», то ймовірність реваншу виглядає цілком реальною.

А ще на боці «Урагану» є ще кілька факторів. По-перше – психологічний. Ми про це вже неодноразово казали. По-друге – фактор Євгена Іваняка, який реально підсилив «Ураган» та додав упевненості гравцям. І по-третє – івано-франківці ще ніколи не виходили у фінал. А зараз вони як ніколи близькі до завоювання почесного трофею. А досвід гравців івано-франківської команди тут має стати у нагоді. Хоча не будемо скидати з рахунків і «Енергію», яка давно зарекомендувала себе досвідченим кубковим бійцем. І «зелено-білі» не проти підтвердити це реноме ще раз.

 «Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів)
18 березня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 13.00.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), Д. Куций (Харків), А. Ноєв (Запоріжжя)
Хронометрист: В. Беляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «XSPORT»

«5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.