Відомий футзальний оглядач сайту Sportarena.com Максим Сухенко у ексклюзивному інтерв’ю «5х5» поділився своєю думкою щодо підсумків чвертьфінальної серії плей-оф та спробував дати свій прогноз на півфінал.

– Максиме, що можеш сказати про чвертьфінальні поєдинки плей-оф Екстра-ліги?
– Матчі чвертьфіналу (першої стадії плей-офф) вже виправдали актуальність та доцільність самого плей-офф – майже в усіх матчах вболівальники побачили справжні тактичні протистояння, чимало голів та інтригу. Це те, чого іноді так не вистачало по ходу регулярної частини. Взагалі порадувало, що команди здебільшого грали у відкритий футбол і не гналися в першу чергу за забезпеченням результату. В кінці, як бачимо, в трьох з чотирьох пар суперникам довелося грати четвертий матч і недалеко було й до п’ятого поєдинку.

– Хто тебе здивував на цій стадії, а хто – розчарував?
– Здивував, напевне, «Ураган», що дав настільки класний бій «ХІТу». Загалом очікувалося, що івано-франківці добре «покусаються» з киянами, але не настільки. Розчарував же «Кардинал-Рівне», який вчергове (котрий сезон) не зміг гідно провести навіть чвертьфінальну стадію.

– Давай пройдемось по кожній з чвертьфінальних пар. Почнемо з «Продексіму» та «ІнБев/НПУ». Все закономірно?
– Так, цілком. «Інбев/НПУ» явно слабші за «Продексім» кадрово та по грі в цілому, тому, у відповідальний момент ніяк не змогли змінити хід гри (через що «Продексім» впевнено здобув дві домашні перемоги, пропустивши в Херсоні лише двічі). У Житомирі ж «Інбев», до честі, не зрадив собі та зіграв відкрито, не лякаючись програти. Але це був «пан або пропав» для житомирян, і «Продексім» у відкритій грі не упустив шансу забити пачку м’ячів.

– «Титан» переграв «Кардинал-Рівне» завдяки двом перемогам саме у Рівному. Чому, на твій погляд, «кардинали» не змогли зачепитися за півфінал у рідних стінах?
– Фактор домашнього поля тут взагалі не важливий. «Кардинал-Рівне» об’єктивно слабший по грі, ніж «Титан», і, як показав хід матчів, гірше підготувався до третього та четвертого матчів. Так, в перших матчах «кардиналів ці» налаштувалися, і в другому поєдинку змусили «Титан» наробити чималих помилок. Але до поєдинків у Рівному «Титан» просто підійшов краще в тактичному та стратегічному плані, і вже без явних хиб у процесі грі спокійно переграв «Кардинал».

– Всі ми пам’ятаємо розгромну поразку «Сокола» від «Енергії» у Кубку України. Як ти вважаєш, чи зіграла свою роль недооцінка «соколят» у цій парі? Чи «енергетики» ще були в ейфорії після перемоги у Кубку України?
– «Енергія» – доволі вікова команда, і під кінець сезону в останні роки завжди має певні проблеми на довгих відрізках. Недооцінки тут не було, просто «Сокіл» у львівських матчах зміг через силу, «крізь зуби», видряпати результат. Рівень гри «Сокола» дозволяє обіграти в одному-двох окремих матчах будь-кого в Екстра-лізі. Але не будемо забувати, що перемога та нічия у Львові трапилися вже після двох впевнених перемог «Енергії» у Хмельницькому. Львів’яни просто на досвіді та за рахунок класу в певних моментах гри змогли забезпечити собі потрібний фундамент для проходу в півфінал, і в подальшому вже виходили з результату «на даний момент».

– Коли стало зрозуміло, що «Ураган» гратиме у плей-оф, можна було одразу сказати, що «ХІТу» з суперником не пощастило. Чого не вистачило «драконам» у матчах проти столичної команди?
– Взагалі «ХІТ» сильніший за «Ураган», і в більшій мірі заслужено вийшов до півфіналу. Але цього по-своєму заслуговувала і команда Максима Павленка. «Ураганівці» зіграли куди краще, ніж у середньому в регулярній частині, і лише через брак у грі при п’яти польових та невезіння не пройшли далі. «Ураган» часто перегравав «ХІТ» в атаці та дуже гарно починав матч, але погано проводив кінцівку гри. У серії ж пенальті, здавалося б, повинні були допомогти досвід та харизма Іваняка, але у «ХІТа» тут є свій козир – Лисенко.

– Чи ризикнеш ти зараз спрогнозувати, хто зможе вийти у фінал?
– Не ризикну – вийти в фінал реально можуть всі четверо півфіналістів. Шансів трохи більше, здається, у «Енергії» (але якщо «енергетикам» вистачить сил рівно провести всю півфінальну серію), поряд стоять «ХІТ» та «Продексім». Але і «Титан» не варто скидати з рахунків – це теж вагомий борець мінімум за «срібло».

Суто з вболівальницької точки зору цікаво було б побачити в фіналі когось з пари «ХІТ» – «Титан» у боротьбі з «Енергією» чи «Продексімом». Але доведеться чекати на фіналістів від пар «Енергія» – «ХІТ» та «Продексім» – «Титан».  

«5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.