У чемпіонаті Іспанії стартувала найочікуваніша подія – фінальне протистояння, де знову, як і торік, зійшлись чинний чемпіон, «Мовістар Інтер», та віце-чемпіон, «Барселона Ласса». Ажіотаж навколо фіналу підтверджує і той факт, що трибуни «Пабеллон Хорхе Гарбахоса» були практично заповнені. І можна не сумніватись у тому, що вболівальники «Інтера» отримали задоволення не тільки від футзалу, а і від перемоги своєї улюбленої команди. Хоча далась ця звитяга підопічним Хесуса Веласко нелегко.

Перший фінальний матч розпочався зі швидкого голу господарів майданчику. Фактично вся заслуга в цьому голі належить Полі, який класно зіграв на лівому фланзі та прострілив на «п’ятачок», а там вже Гадейя моментально розібрався та змусив Пако Седано витягати м’яч з сітки своїх воріт. І цей швидкий м’яч одразу окреслив подальшу ситуацію на майданчику. Господарі майданчику перейшли на гру від оборони, роблячи акцент на контратаках, а «Барселоні», якій треба було відіграватись, нічого не залишалось, окрім як грати першим номером. Хоча парадокс як раз у тому, що навіть за такої тактики «Інтер», як свідчила статистика, більше володів м’ячем. Але візуально було видно, що «інтеристи» зробили акцент на гру в обороні. Особливо підопічні Хесуса Веласко робили ставку на те, щоб виключити з гри Феррао та Ескердінью. І по ходу першого тайму це «інтеристам» наче вдавалось, хоча барселонці частіше турбували Хесуса Ерреро. Однак, «Інтер» відповідав небезпечними контратаками, які цілком реально могли втілитись у голи. А на 17-й хвилині рахунок все-таки став 2:0 на користь «Інтера». Це сталося після розіграшу штрафного, який був реалізований після влучного удару ніким не прикритого Борхи. Такий підсумок першого тайму був більш ніж на руку «Інтеру».

У другому таймі «Інтер» з одного боку – намагався грати за рахунком, а з іншого – подекуди загострював гру. Багато в чому ключовим моментом стало вилучення Ескердіньї на 27-й хвилині. «Інтер» спробував реалізувати більшість, однак усі спроби засмутити Пако Седано втретє були марними. Натомість, «Барселона», відігравши дві хвилини у меншості, ожила. Тільки-но «синьо-гранатові» почали знову грати у повному складі, так вони одразу пішли атакувати ворота Хесуса Ерреро. І на 32-й хвилині Лео Сантана відквитав один м’яч, після чого інтрига у цій грі помітно ожила. До того ж, варто відзначити, що у «Інтера» були проблеми з командними фолами. І якщо у першому таймі підопічним Хесуса Веласко якось пощастило не привезти собі 10-метровий, то у другій 20-хвилинці «інтеристи» занервували. Можливо, занервував і Феррао, який на 37-й хвилині заробив дабл-пенальті, однак, не зміг переграти Хесуса Ерреро. Однак, вже за хвилину «Інтеристи» знову привезли собі «десятку». Цього разу до м’яча підійшов Серхіо Лосано, який і зрівняв цифри на табло «Пабеллон Хорхе Гарбахоса». «Інтер» спробував на останніх хвилинах не доводити справу до овертайму, однак фінальна сирена сповістила про те, що на глядачів чекали ще два екстра-тайми.

Дві додаткові 3-хвилинки були різними за змістом. Якщо у першій обидві команди намагались не ризикувати (до того ж, ліміт фолів у обох суперників вже був перевищений), то у другому екстра-таймі «Інтер» вирішив ризикнути. З самого початку другої 3-хвилинки «інтеристи» взяли гру під свій контроль, не даючи «Барселоні» навіть можливості перейти на половину «Інтера». Врешті-решт, ця облога закінчилась голом від Ортіса. «Барса» тут же пішла з п’ятим, однак пропустила знову. Це Пола спочатку заблокував удар Феррао, а потім вразив порожні ворота. 4:2 – «Інтер» переміг у першому фінальному поєдинку.

«Мовістар Інтер» – «Барселона Ласса» – 4:2 ЕТ
Голи: Гадейя (2), Борха (17), Ортіс (44), Пола (46) – Лео Сантана (32), Серхіо Лосано (38 – з 10-метрового)
Попередження: Даніель (27) – Ескердінья (27) 
Вилучення: Ескердінья (27 – повторне попередження) 
На 37-й хвилині Феррао («Барселона Ласса») не реалізував 10-метровий. 
Рахунок У серії – 1:0

Наступний поєдинок фінальної серії чемпіонату Іспанії відбудеться 9 червня. Початок о 14.15 за київським часом.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 
Фото: ЛНФС

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.