У минулому сезоні Екстра-ліги одеський «Епіцентр К Авангард» дебютував у елітному дивізіоні українського футзалу. Команда з Півдня України до останнього боролася за право зіграти у плей-оф, але у підсумку посіла дев’яте місце у регулярному чемпіонаті. Наразі «будівельники» готуються до сезону 2018/2019. Як відбувається підготовка одеситів та які плани на наступний чемпіонат Екстра-ліги – на ці та інші питання прес-служби Асоціації футзалу України відповів спортивний директор ФК «Епіцентр К Авангард» (Одеса) Ігор Калінін.

– Дайте оцінку підготовки команди до майбутнього сезону в Екстра-лізі, який стане другим в історії команди на найвищому рівні.
– Минув перший етап зборів. Команда зайшла до залу, розпочала працювати з м’ячами. 5 серпня ми проведемо товариський поєдинок з кишинівським «Динамо». 11-12 серпня вирушаємо на турнір до Галаца, де зіграємо з румунським «Юнайтед Галаті», збірною Варни і тим-таки «Динамо» (Кишинів). 15-16 серпня в одеському спорткомплексі «СКА» відбудеться Кубок Водяна, де, окрім «Епіцентр К Авангард» візьмуть участь київський «ХІТ», «Кардинал-Рівне» та кишинівське «Динамо». 28 серпня вирушаємо до Львова на «Lviv Open Cup».

– Розкажіть про втрати та поповнення у складі «Епіцентра К Авангард»?
– Гравці, які завершували попередній сезон у складі нашої команди залишилися та продовжують співпрацю. Окрім того, склад команди поповнила низка молодих і перспективних гравців, на яких ми розраховуємо у цьому сезоні. На них ми розраховуємо вже цього сезону, які мають реально стати підсиленням для нашої команди.

– Розкажіть про клубну структуру. Яка кількість команд братиме участь у наступному сезоні?
– Нині поки що ми не маємо молодіжної команди. Проводимо роботу у цьому напрямку, але поки що у нас є лише одна команда.

– Які завдання «Епіцентр К Авангард» ставить перед собою в Екстра-лізі, Кубку України та Кубку ліги?
– Однозначно, прагнутимемо потрапити до шістки найкращих в Екстра-лізі, у Кубку України гратимемо на перемогу у кожному матчі. Спробуємо дістатися якомога далі у цьому турнірі. У Кубку ліги даватимемо можливість проявити себе молодим футзалістам, щоб вони відчували рівень офіційних змагань, а ми бачили їхні можливості.

– Хто для Вас цьогоріч є фаворитом чемпіонату та хто може несподівано «вистрілити» в Екстра-лізі?
– Важко когось назвати фаворитом чемпіонату. Багато команд перелаштовуються та будують колективи заново. А «вистрілити» можемо лише ми! (сміється)

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.