Після вдалого старту від жіночої студентської збірної України хотілося б, аби це ж саме зробила і наша чоловіча команда. Тим більше, рівень суперника, при всій повазі до збірної Німеччини, дозволяв сподіватись на перемогу. А вже в самому дебюті поєдинку капітан «синьо-жовтих» Віталій Дзюба дальнім точним ударом тільки підсилив ці перед матчеві надії. Цей швидкий гол додав українцям впевненості, і вони почали більше володіти ініціативою. А вже незабаром перевагу збірної України подвоїв Олег Легендзевич.

За великим рахунком, наші футзалісти намагались не дати нічого зробити своїм опонентам біля воріт Сухова. Тим більше, якщо врахувати те, що «синьо-жовті» більше тримали м’яч у себе. Однак, десь у середині першого тайму підопічні Олександра Косенка все-таки дозволили своїм опонентам створити кілька моментів біля воріт Сухова. Більше того – німецька збірна навіть спромоглася забити гол у ворота української команди, але зробила це з порушенням правил. Та все ж таки це були поодинокі випадки активності німців. Тим більше, скоро їх «заспокоїв» третій гол, автором якого став Мар’ян Пелех. Такий розвиток подій цілком та повністю влаштовував «синьо-жовтих», які до перерви не відпустили ініціативу зі своїх рук.

У другому таймі українці деякий час пограли по рахунку, але водночас вони шукали можливості для того, щоб збільшити рахунок. Втім, і німці все-таки плекали надію на те, що їм вдасться бодай трохи повернути інтригу. Врешті решт, це призвело до того, що обидві збірні обмінялися голами. Однак, навіть незважаючи на пропущений гол, українці продовжували контролювати гру. Більше того – вони скоро збільшили свою перевагу після того, як Пелех забив дабл-пенальті. І це був далеко не останній шанс для українців збільшити свою перевагу в рахунку саме після 10-метрових. Однак, Дзюба та Микитюк свої спроби не реалізували. Тим не менш, останнє слово в цій грі все оно залишилось за підопічними Олександра Косенка. А конкретно – за Андрієм Лисенком, який класно зіграв індивідуально та забив шостій і, як трохи виявилося згодом, останній гол нашої збірної у цій грі.

Отже, чоловіча студентська збірна України перемогла з рахунком 6:1, і тепер 20 серпня зустрінеться зі збірною Таїланду.   

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група «С»
Німеччина – Україна – 1:6
Голи
збірної України: Дзюба, Легендзевич, Пелех (2), Микитюк, Лисенко

Склад збірної України: Сухов – Дзюба, Педяш, Лисенко, Микитюк – Радевич, Легендзевич, Цілик, Пелех

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.