Поки у Черкасах вирують баталії Основного раунду чемпіонату Європи серед жінок, вітчизняна Екстра-ліга вже відкрила новий сезон. Нагадаємо, що стартовий поєдинок першого туру вже був зіграний у Львові, де «Кардинал-Рівне» зняв «скальп» з місцевої «Енергії» (чинного віце-чемпіона України, на хвилиночку!). Але по-справжньому Екстра-ліга стартує 15 вересня, коли будуть зіграні три з п’ятьох запланованих поєдинків. В одному з них івано-франківський «Ураган» прийматиме покровський «Титан».

Якщо казати про «Ураган», то ця команда, безумовно, була одним з головних ньюзмейкерів міжсезоння. Кадрова чистка фактично поставила всіх вболівальників та фахівців перед фактом: у новому сезоні ми побачимо дуже оновлений «Ураган». І за результатами «драконів» буде цікаво спостерігати саме в контексті того, як підопічні Максима Павленка виконуватимуть поставлені перед ними завдання щодо вдалого виступу в чемпіонаті України. Якщо дивитись на результати міжсезоння, то там «ураганівці» мали поєдинки, в яких і перемагали, і поступались. Але це були товариські матчі. А зараз прикарпатцям вже доведеться зіграти перший офіційний матч у новому сезоні. І мало того, що ця гра буде домашньою, так ще і проти суперника, якого важко назвати зручним для «драконів». До того ж, треба згадати, що «Ураган» вже кілька сезонів поспіль не може виграти перший домашній поєдинок у сезоні. І це, мабуть, теж в якомусь плані тисне на «драконів». Тому, підопічним Максима Павленка, перш за все, треба підійти до цієї гри готовими спочатку з психологічної точки зору, а потім – з ігрової. Тим більше, повторюємось, це буде перша офіційна гра оновленого «Урагану». А це означає, що гравцям івано-франківської команди треба зробити все для того, щоб місцевий вболівальник не тільки звик до нових облич франшизи, а і сприймав її позитивно. Тим більше, для деяких гравців прикарпатської команди гра з «Титаном» взагалі буде дебютною на рівні Екстра-ліги.

Щодо «Титану», то тут ситуація ще цікавіша. У минулому сезоні «титани» здобули бронзові медалі чемпіонату України, що є поки що найвищим досягненням клубу з Січеславщини. Однак, у новий сезон команда з Покровського вступила з новим тренером – Павлом Пічкуровим, який замінив Дмитра Камека. І тепер перед покровцями стоїть завдання-мінімум – повторити минулорічний результат. Звичайно, кістяк команди залишився ще з минулого сезону, але додались і нові гравці. Зокрема, прийшла «продексімівська» трійця Бессалов – Свірідов – Калуков. Двоє останніх згаданих гравців – це як раз ті виконавці, які можуть додати «Титану» гостроти в атаці. Плюс додайте сюди Ментянника та Шпигаря. І якщо Ментянник, скоріше за все, буде гравцем ротації, то Шпигар, з його вмінням виконувати великий обсяг чорнової роботи, цілком реально може претендувати на роль одного з «тіньових» лідерів «Титану». Так, у покровського клубу не було такої кадрової революції, як в «Урагані», але «титани» просто трохи підсилились, і в цьому плані можна сказати, що Павло Пічкуров отримав тих гравців, яких хотів бачити у себе.

До речі, щодо кадрових революцій. «Кардинал-Рівне», який також провів чистку своїх рядів у це міжсезоння, показав, як можна за короткий термін зробити непоганий колектив з великою кількістю новачків у складі. Але там по одному матчу ще складно судити про подальші перспективи рівнян. А от з «ураганівців», мабуть, питатимуть все-таки більше. І якщо у того ж «Кардинала», за словами Станіслава Гончаренка, ще є час на формування нової команди, то в «Урагану» такого дорогоцінного часу просто немає – «драконам» вже зараз треба давати результат, який хочуть бачити вболівальники.   

Екстра-ліга. 1 тур.
«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан» (Покровське)

15 вересня 2018 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 12.00.
Арбітри: Леонід Жиронкін (Київ), Олександр Сидорук (Вінниця), Володимир Гронський (Івано-Франківськ)
Хронометрист: Петро Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Роман Проць (Дрогобич)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.