Забігаючи вперед, варто визнати, що результат матчу між «АРПИ Запоріжжя» та «ХІТом» не повинен здивувати кого-небудь з фахівців від футзалу. Іншими словами – сенсації не сталося, так як навчена і відмінно укомплектована команда з Києва наочно продемонструвала, якою може бути гра на результат в елітному дивізіоні.

Те що «ХІТ» приїхав виключно за перемогою стало зрозуміло вже в дебюті зустрічі. Стартовий розіграш м’яча в центрі поля – і відразу ж могутній удар Олександра Колесникова у ворота. Для Юрія Васильченка це не стало великою складністю, а ось через дві хвилини при розіграші ауту поблизу штрафного майданчика запорожців Васильченко допомогти своїм партнерам не зміг. 36-річний Сергій Чепорнюк заробив введення м’яча, і, як на тренуванні навісив під удар Ігореві Борсуку. Капітан киян потужно пробив з лівої та потрапив точно в ціль – 0:1.

«ХІТ» продовжив грати першим номером, і через ще шість хвилин подвоїв перевагу. Захисники запорізького клубу залишили без опіки екс-гравця покровського «Титана» – Ореста Боргуна, і той без роздумів пробив в ближній кут воріт Васильченка – 0:2.

Максим Павлюк вирішив зупинити матч «хвилиною» та допоміг розібратися своїм підопічним з розіграшем штрафного. В результаті стався напівмомент за участю новобранця «АРПИ Запоріжжя» Петра Степанова, який метрів з десяти пробив низом. Вихованець енергодарської школи футзалу Олександр Сухов, який поповнив ряди «ХІТа» буквально на фініші міжсезоння, легко впорався з ударом дебютанта «АРПИ».

Гарний удар через себе в падінні після подачі з кутового продемонстрував капітан столичної команди Ігор Борсук – Васильченко на місці. Кияни продовжили нагнітати обстановку, і, пристрілявшись після втрати Халіда Сауді в центрі майданчику, Олександр Педяш у наступному гольовому епізоді вже був точний. Обігравши на підступах до воріт досвідченого Євгена Леміша (ще одного дебютанта «АРПИ Запоріжжя»), гравець «ХІТа» пробив без шансів для досвідченого воротаря – 0:3 на 11-й хвилині матчу.

Відповіддю запорожців став гострий епізод біля воріт Сухова, але в результаті він завершився нічим. М’яч, торкнувшись стійки, вперто не бажав перетинати лінію воріт. Потім Моспан пробив прицільно по центру воріт, і новий наставник «ХІТа» Дмитро Шувалов також вирішив не випробовувати долю, зупинивши зустріч тайм-аутом. Кінцівка тайму пройшла під акомпанемент силової боротьби з критичною кількістю порушень у пасиві обох команд. Запорожці шостий фол заробили на 18-й хвилині, але Віталій Дзюба своїм шансом при виконанні удару з 10-метрового не скористався. Втім, напевно більш правильно варто сказати – Юрій Васильченко не дав можливості супернику вразити ворота, так як зіграв у цьому епізоді просто блискуче.

А через хвилину рахунок на табло до радості місцевих уболівальників змінив новобранець запорізького клубу Станіслав Моспан. Історичний, перший гол «АРПИ Запоріжжя» в Екстра-лізі спорудити Стасу допоміг Леміш. 1: 3, з таким результатом команди пішли на перерву.

Стартові хвилини другого тайму пройшли в рівній, позиційній боротьбі, але на 23-й хвилині блискучий дриблінг у виконанні капітана «ХІТа» Ігоря Борсука і забитий ним красивий гол змусив запорожців переглянути своє ставлення до справи. За рахунку 1:4 гравці «АРПИ Запоріжжя» запрацювали без оглядки на результат, і помітно додали у впевненості. Як наслідок – забитий Андрієм Огнистим трудовий гол – 2:4 на 29-й хвилині та якісний заключний відрізок ігрового часу. Максим Павлюк вибудував атакуючу схему роботи своїх підопічних, і кінцівку гри провів з додатковим польовим гравцем. З п’ятим господарі виглядали досить непогано, але з реалізацією не надто щастило.

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «ХІТ» (Київ) – 2:4
Голи:
Моспан (19), Огністий (29) – І. Борсук (2, 23), Боргун (8), Педяш (11)

Попередження: Ессаргіні (25) – Тменов (14)
На 18-й хвилині Дзюба («ХІТ») не реалізував 10-метровий.

За матеріалами офіційного сайту ФК «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя)
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.