Буквально нещодавно «АРПИ Запоріжжя» та «ХІТ» зустрічались у рамках першого туру Екстра-ліги. Тут же, у Запоріжжі, на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд». Тоді підопічні Дмитра Шувалова виграли з рахунком 4:2. І ось тепер у запорожців з’явилась можливість взяти реванш.

У Максима Павлюка був майже тиждень для того, щоб зробити висновки з невдалого, якщо судити за результатом, дебюту «АРПИ Запоріжжя». І якщо запорожці правильно провели роботу над помилками, то дійсно можна від господарів майданчику чекати на реванш. До того ж, у «ХІТа» будуть відсутні Сергій Журба та Олександр Педяш, які є важливими гравцями у нинішньому складі «кабельників». І без них Дмитрові Шувалову доведеться, мабуть, трохи по-іншому ставити гру своєї команди. Втім, якщо згадати, що «ХІТ» вважається одним з фаворитів сезону, то свій статус київська команда має виправдовувати навіть у таких ситуаціях. І кияни мають можливість ще раз підтвердити його у першому поєдинку Кубку ліги.

Що стосується «АРПИ Запоріжжя», то для господарів майданчику цей поєдинок теж матиме важливе значення. Фактор рідних стін вже сам по собі стимулюватиме підопічних Максима Павлюка грати на перемогу. До того ж, Кубок ліги – це хороша можливість чимось здивувати деяких суперників, які матимуть трохи експериментальні склади. І тут як раз будуть шанси «вистрілити» у команд, які збереглись свої склади у «повній бойовій готовності» (це – по-перше) та на яких поки що не розповсюджується статус фаворита (це – по-друге). Всі ці фактори як раз підходять «АРПИ». Тому, можна розраховувати на те, що у цій грі господарям паркету цілком реально можна сподіватись на хороший результат.

Втім, багато що в цій грі залежатиме і від того, хто почне грати першим номером. Кому це вдасться краще за суперника, той і матиме більші шанси на перемогу.  

Кубок ліги. 1 тур. Група «В».
«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «ХІТ» (Київ)

21 вересня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 15.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ