Після поразки в стартовому матчі домашнього туру Кубка ліги «Продексіму» вкрай важливо було домогтися перемоги в недільному матчі проти «Кардинала-Рівне», і херсонські футзалісти вийшли на гру максимально сконцентрованими і зарядженими на атакуючі дії. Кілька небезпечних атак у стартові хвилини не принесли результату, зате ефективним став ривок Дмитра Бербенцева у вільну зону після передачі Чуднова, і після удару вже в падінні капітана херсонської команди, голкіпер рівнян Сіріцькій не зміг відбити м’яч.

Суперник спокійно переніс цей неприємний момент, і хоча м’ячем більше володіли херсонці, свої шанси були і у підопічних Станіслава Гончаренка. Ілля Бакінський на останньому рубежі діяв спокійно і надійно, і незадовго до перерви «Продексім» збільшив свою перевагу. Волянюк після довгої передачі Скорого прийняв м’яч, потім дотиком підробив його, після чого ударом з гострого кута залишив Сіріцького не при справах.

Волянюк і після перерви терзав оборонні порядки «Кардинала-Рівне», і на 23-й хвилині рахунок став 3:0. Михайло з-за меж штрафного сильно пробив по воротах, м’яч від поперечини відскочив на майданчик, і було дуже схоже, що за лінією воріт. Однак, для більшої певності Волянюк повторним ударом у падінні добив м’яч у сітку.

У цьому епізоді травму отримав капітан «Кардинала-Рівне» Басич, і в умовах обмеженого кадрового ресурсу Станіслав Гончаренко змушений був переходити на гру з п’ятим польовим. Відповідний тактичний хід з боку Жоао Карлоса Барбози не змусив себе чекати, і вже Ланко на м’ячі херсонців постійно вибігав на майданчик у воротарській футболці.

Тактичні ігри тренерів тривали, і кожна з команд при володінні м’ячем переходила на гру «5х4». Помилка рівнян на 34-й хвилині призвела до того, що Фетько втік на порожні ворота і відправив туди четвертий м’яч. Однак і «Продексім» з Ланком у якості голкіпера діяв не без помилок, що і дозволило Поночовному один м’яч відіграти. А ще через пару хвилин перевага «Продексіма» вже було всього два м’ячі. Наші футболісти не розібралися, хто ж повинен вводити м’яч з ауту, це дуже швидко зробили рівняни, і Кравцов, вийшовши один на один, переграв Бакінського.

Ситуація для суперника стала не безнадійною, і в час, що залишився м’яч рідко залишав половину «Продексіма». Бакінський в напрузі залишався практично до фінальної сирени, але все загрози своїм ворота відвів дуже успішно.

4:2 – перемога «Продексіма», який перший тур Кубка ліги у групі «А» завершив на другому місці.

«Продексім» (Херсон) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:2
Голи:
Бербенцев (7), Волянюк (19, 23), Фетько – Поночовний (36), Кравцов (38)

«Продексім»: Бакінський – Ланко, Волянюк, Скорий, В’яч. Чуднов – Клаудіньо, Бербенцев, Зварич, Фетько – Поплевичев
«Кардинал-Рівне»: Сіріцький – Салтанов, Поночовний, Кравцов, Ардашников – Басич, Мануйленко, Горпинич, Кравчук – Іванюк
Попередження: Волянюк (11), Клаудіньо (16), Поплевичев (35), Зварич (36)

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)
Фото: МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.