Національна збірна України з футзалу успішно виступає на міжнародному турнірі «Quadrangular international futsal tournament», що триває в Ірані. У першому матчі синьо-жовті з рахунком 3:1 обіграли збірну Японії, а у другому матчі були сильнішими за білорусів – 2:0. Зважаючи на дві перемоги на старті турніру, Україна має чудові шанси виграти змагання, однак головний матч для синьо-жовтих ще попереду. У середу, 26 вересня, українці поміряються силами з господарями турніру – збірною Ірану. Про шанси наших футзалістів бути найкращими на цьому турнірі розповів президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як, який разом зі збірної України перебуває в Ірані.

– Мирославе Степановичу, що на домашньому турнірі представляє собою збірна Ірану?
– Ні для кого не є не секретом, що збірна Ірану – найсильніша команда Азії, діючий чемпіон континенту. Перемогти для цієї збірної на домашньому турнірі, мабуть, справа честі, однак наша збірна – також не подарунок. Впевнений, що додому наші хлопці також хочуть повернуться з золотими медалями. Збірну Ірану вболівальники запам’ятали ще на останньому чемпіонаті світу в Колумбії, коли ця команда виграла бронзові медалі. Цей результат, а особливо перемога в плей-оф над збірною Бразилії, говорить сам за себе. Сказати, що Україна зіграє з потужною збірною – не сказати нічого. Вважаю, цей матч буде справжньою перевіркою сил для обох команд.

– Завдяки чому, на Вашу думку, наша збірна може перемогти Іран?
– У нашій збірній є кілька новачків, тому хлопці горять бажанням себе показати перед тренерським штабом команди. Велике бажання перемогти, максимальна самовіддача гравців та виконання тренерської установки повинні допомогти нашій команді здобути позитивний результат. Нічия хоч нас у турнірному плані влаштує, однак про думати про щось інше, аніж перемога, буде неправильно.

– Матчі в Ірані для нашої збірної – один з етапів підготовки до відбору на чемпіонат світу-2020 року…
– Вважаю, що з прицілом на цей турнір Олександр Косенко та Валерій Легчанов вже зараз будують команду. Не дивно, що в збірній є новачки, які, можливо, і зіграють у відборі. Мені особливо приємно бачити в команді гравців львівської «Енергії» – Сергія Коваля, Віталія Радевича та Олега Легендзевича. Останній, до слова, відзначився голом у ворота збірної Японії.

– Що потрібно цим гравцям, аби закріпитися у збірній України?
– Думаю, якщо хлопці на максимумі працюватимуть у клубі та добре себе проявлятимуть в українській Екстра-лізі, до національної збірної їх запрошуватимуть регулярно. Для Віталія Радевича та Олега Легендзевича, як і для Андрія Цілика з «Урагану», виклики в національну збірну України – дебютні, тому хотілося б, щоб ці талановиті хлопці в майбутньому лише виправдали довіру наших тренерів.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Львівщини

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.