Ось і дочекались ми першого уїк-енда жовтня, адже саме на цей термін призначений початок чемпіонату України серед команд Першої ліги сезону 2018/2019 р. р. Поки що у стартовому турі буде зіграно чотири поєдинки з п’ятьох запланованих, оскільки матч між «Дніпром» та «Ураганом-2-КФВ» перенесено. А розпочнеться новий сезон у Першій лізі в Івано-Франківську, де «Віза-Вторма» прийматиме броварський «Атлетик».

Звичайно, «Віза» в цьому протистоянні буде фаворитом По-перше – вона гратиме вдома. По-друге – прикарпатці в цьому сезоні вже будуть у якості «старожилів» Першої ліги, і за статусом їм, безумовно, належить бути фаворитами. По-третє – нинішній склад «мануфактурників» заточений на майбутнє можливе підвищення у класі, тому вони цілком справедливо розглядаються у числі фаворитів усього сезону. Це – три головних фактори, які будуть у цьому матчі на користь «Візи-Вторми».

Що може протиставити «Атлетик», який є дебютантом Першої ліги? Мабуть, перш за все – фактор несподіванки та недооцінки. Якщо раптом гравці «Візи-Вторми» недооцінять своїх опонентів, то у «Атлетика» будуть хороші шанси вивезти очки з Івано-Франківська. До того ж, треба згадати, що броварчани не дуже вдали почати сезон, поступившись у матчі за Суперкубок Києва столичній «Альтернативі». Однак, то був інший рівень, а тут все буде набагато серйозніше. Хоча немає сумнівів у тому, що підопічні Тараса Шпички після того програшу зробили висновки та спробують зіграти трохи інакше. Все-таки, всеукраїнський рівень – це вже трохи інші змагання. Тому, буде цікаво подивитись на «Атлетик» на новому рівні. Адже він вже встиг себе зарекомендувати і на рівні АФЛУ, і на рівні Другої ліги. Тож, тепер чекаємо, як цей колектив зарекомендує себе в Першій лізі.

До речі, якщо проводити паралелі, то «Атлетик» наразі поступово йде тим же шляхом, яким йшла свого часу і «Віза-Вторма». Спочатку АФЛУ, потім – Друга ліга, а тепер – Перша ліга. Про перспективи «Атлетика» щодо підвищення до рівня Екстра-ліги ми наразі не говоримо, але, можливо, за сезон-два це може бути. А поки що – подивимось на дебют броварчан у протистоянні з одним з фаворитів Першої ліги.     

Перша ліга. 1 тур.
«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) – «Атлетик» (Бровари)
6 жовтня 2018 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 14.00.

Арбітри: Я. Сторожук, В. Болізюк (обидва – Львів), П. Липецький (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: В. Фурман (Чернівці)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.