Після двох поспіль поразок на старті чемпіонату України (це ще без урахування двох ідентичних результатів у Кубку ліги) «ІнБев/НПУ» знову намагатиметься взяти перші очки на рідному паркеті житомирського ФОКу. З одного боку – цілком зрозуміле подібне бажання підопічних Валерія Директоренка. А з іншого – треба не забувати, що суперником «пивоварів» буде «Енергія». Тобто, далеко не останній клуб в українському футзалі.

Хоча зараз у «Енергії» ситуація практично ідентична з тією, що є в «ІнБев/НПУ». Дві поразки у двох стартових іграх Екстра-ліги, так само двічі команда програла у Кубку ліги. В результаті «Енергія» наразі ділить останні місця у таблиці саме з «ІнБев/НПУ». Коли таке було востаннє, щоб «енергетики» пасли задніх? Одразу і складно згадати. Все-таки, нинішнє місце явно не пасує чинним віце-чемпіонам України. Тому, в матчі проти «пивоварів» «зелено-білі» намагатимуться змінити ситуацію, хоча це буде складно.

Обом тренерам перед цією зустріччю, вочевидь, довелося попрацювати зі своїми командами, перш за все, у психологічному плані. І з цієї точки зору перемога також буде важливим результатом як для «ІнБев/НПУ», так і для «Енергії». Вочевидь, фактор першого забитого м’яча теж буде одним з вирішальних. Хоча будуть і інші фактори, які мають зіграти на користь однієї з команд. У підопічних Валерія Директоренка, безумовно, головним козирем має стати майданчик ФОКу, котрий, як відомо, є трохи вужчим за стандартний. Хоча це не завадило у першому турі перемогти «Соколу», але там інша ситуація була. А от «Енергії» має допомогти фактор зіграності складу. Тим більше, «ІнБев/НПУ» поки шукає свою гру, і цим «енергетики» можуть скористатись. Можна, звичайно, сказати, що і нинішня гра львів’ян далеко не ідеальна, але зіграність – це той козир, який галичани можуть використовувати на повну.

У цій грі, можливо, «ІнБеву» зможуть допомогти Артем Мороховець та Роман Бакум, які нещодавно повернулись до складу «пивоварів» і вже встигли потренуватися з ними. Цих гравців житомирській публіці зайвий раз представляти не треба, оскільки вони грали за «ІнБев/НПУ» минулого сезону. Можливо, повернення згаданих двох футзалістів допоможе «ІнБев/НПУ» знайти свою гру?

Екстра-ліга. 3 тур
«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Енергія» (Львів)

7 жовтня 2018 року. Житомир. ФОК – 12.00.
Арбітри: Є. Диннік, А. Швець (обидва – Харків), А. Загоруйко (Житомир)
Хронометрист: М. Подраний (Житомир)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.