Чинний чемпіон мав на меті реабілітуватись перед власними вболівальниками за провал у Лізі чемпіонів. Тому, можна було чекати, що підопічні Жоао Карлоса Барбози підуть одразу вперед, щоб забити швидкий гол у ворота Мельника. Херсонці дійсно спробували так зіграти, але нарвались на рішучий спротив «Титану». Більше того – вже на 3-й хвилині гості повели в рахунку після того, як Ященко з лівого флангу прострілив на «п’ятачок», а Калуков забив своєму колишньому клубу. Але на цьому «Титан» не зупинився. Вже за дві хвилини покровці організували майже ідентичну ситуацію, і тепер автором забитого м’яча став ще один екс-«мельник» – Свірідов. Такий початок матчу явно не входив у плани «мельників». Вони намагались перехопити ініціативу та швидко забити у відповідь, але ворота Мельника залишались недоторканими. Натомість, «титани» раз по раз знаходили можливість атакувати ворота Савенка. У «Продексіма» були серйозні проблеми в обороні, і по ходу гри ставало зрозуміло, що 0:2 – це, можливо, далеко не остаточний рахунок.

Так і сталося. Тільки-но минув екватор першого тайму, як перевага «титанів» збільшилась. Цього разу до голу привела помилка Савенка, який хотів перейти на чужу половину майданчику в якості п’ятого польового. За це Савенка покарав той же Свірідов – 0:3. І тут вже наставник господарів Жоао Карлос Барбоза вирішив взяти тайм-аут. І це рішення принесло свої результати. Дуже швидко «Продексім» організував класну комбінацію, в результаті якої Ланко вийшов на ударну позицію та спокійно переграв Мельника. Однак, це був лише невеличкий промінь надії для чинних чемпіонів України. Дуже скоро Кожемяка своїми двома голами зробив ситуацію на майданчику дуже критичною для «Продексіма» – 1:5. Після цього Савенка у воротах змінив Ципун. Але це рішення мало що змінило на майданчику. Хіба що скоро Барбоза знову перейшов на гру з п’ятим, випустивши у якості «літаючого воротаря» Ланка. Але «титанам» вдалося двічі покарати своїх візаві за такий хід, і на перерву команди пішли за непристойного рахунку 1:7 на користь гостей. У минулому сезоні «Продексім» вже пропускав сім голів, коли грав з «Ураганом». Але ж тоді «мельники» не пропустили сім голів за один тайм.

Варто віддати належне вболівальникам херсонської команди, які, незважаючи на такий розгромний рахунок, підтримували свою команду. Це, безумовно, мало би надихнути «мельників» на те, щоб у другому таймі спробувати грати більш-менш пристойно. Однак, на 24-й хвилині «мельники» знову пропустили. Це сталося після того, як «Титан» розіграв штрафний, а Калуков, скориставшись тим, що м’яч відскочив до нього від Ципуна, зміг оформити хет-трик. Щоправда, буквально тут же Корсуну вдалося відквитати один гол, але на ситуацію на паркеті це не вплинуло.

Надалі гра перейшла у спокійне русло. «Продексім» ніяк не міг змусити Мельника ще раз капітулювати, а «Титан» вже грав більше другим номером, намагаючись піймати своїх візаві на помилці. А вже після екватору другого тайму Жоао Карлос Барбоза знову почав залучати до гри п’ятого – цього разу зайвим гравцем був Клаудіньо. В одному з епізодів він зміг проявити себе у якості воротаря. А от в атаці у «мельників», як і раніше, було дуже мало позитивних моментів. Натомість, на 36-й хвилині Єрьомін збільшив перевагу «Титану» – 2:9. Мабуть, тепер актуальним було питання, чи не пропустить «Продексім» десятий гол. Але кінцівку матчу херсонці намагались залишити за собою. Вони намагались забити, щоб хоч трохи підсолодити гірку пігулку своєї поразки. Але вдалося їм це зробити лише за дві секунди до кінця гри. Фумаса після прострілу Шотурми встановив остаточний рахунок – 3:9. Мабуть, такого результату дійсно мало хто очікував.

«Продексім» (Херсон) – «Титан» (Покровське) – 3:9
Голи:
Ланко (11), Корсун (26), Фумаса (40) – Калуков (3, 18, 24), Свірідов (5, 11), Кожемяка (12, 13), Єрьомін (20, 36)

«Продексім»: Савенко (Ципун, 13) – Корсун, Шотурма, Клаудіньо, Білоцерківець – Фумаса, Ланко, Роніньо, Скорий – Волянюк, Бербенцев, Фетько, В’яч. Чуднов
«Титан»: Мельник – Єрьомін, Кожемяка, Мілінькій, Свірідов – Ященко, Бессалов, Калуков, Шеховцов – Лінник
Попередження: Ланко (24) – Свірідов (29)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Sport.ua

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.