Перед стартом четвертого туру Екстра-ліги буде доречно згадати деякі моменти туру третього. А конкретно – тих людей, які зробили цей тур таким, який він став. Тобто, пропонуємо Вашій увазі символічну збірну 3 туру Екстра-ліги.

Назарій Войтович («Енергія»). Молодий голкіпер «Енергії» повернувся у стартовий склад після домашньої поразки «енергетиків» від «АРПИ Запоріжжя» (хоча не будемо в такому результаті звинувачувати Пітулю) та провів дуже непоганий поєдинок проти «ІнБева/НПУ». Фактично він рятував свої ворота там, де можна було це зробити, і «сухарик» за підсумками гри у Житомирі – яскраве тому підтвердження.

Андрій Борсук («ХІТ»). Борсук-молодший дуже класно увійшов у гру проти «Сокола». Він вийшов не у стартовій четвірці, але коли Дмитро Шувалов випустив його саме в цій «ланці», то Андрій одразу виправдав довіру тренера, забивши гол у ворота подолян, який, мабуть, і став точкою відліку, яка призвела до остаточної перемоги «ХІТа». І варто зазначити, що сама перша четвірка «кабельників» з появою Борсука-молодшого заграла трохи інакше, до чого «соколята», мабуть, були не готовими.

Ігор Салтанов («Кардинал-Рівне»). Вже у третьому турі поспіль Салтанов виходить на провідні ролі у «Кардиналі», забиваючи важливі для рівнян голи. Ось і цього разу Ігор показав себе в усій красі. А його гол у ворота «Урагану», який приніс перемогу «кардиналам», взагалі став справжньою окрасою туру. Якщо він так продовжить грати і надалі то однозначно стане одним з найзірковіших гравців Екстра-ліги.

В’ячеслав Кожемяка («Титан»). Один з найкращих гравців «Титану» в поєдинку з «Продексімом». І матч проти «мельників», мабуть, наразі є одним з найкращих у кар’єрі В’ячеслава. І справа не тільки в тому, що він забив два голи. Хоча і в цьому теж. Особливо варто відзначити його забитий м’яч після вдалої роботи на «стовпа». Окрім того, Кожемяка суттєво виділявся у своїй четвірці, де зазвичай гра йде через Єрьоміна. Однак, цього разу саме «стовп» першого квартету «Титану» був однією з найпомітніших фігур. Тому, логічно, що він опинився серед тих, хто потрапив до символічної збірної туру.

Дмитро Калуков («Титан»). Ще один представник команди з Покровського, який заслужив право на те, щоб опинитись у збірній туру. По-перше – зробив хет-трик, що само по собі заслуговує на повагу. А по-друге – він це зробив у протистоянні зі своїм колишнім клубом. І по-третє – схоже, Дмитро після цього хет-трику зможе знову вийти на той рівень, який у нього був за часів виступів у «Спортлідері+». Якщо так дійсно буде, то Екстра-ліга багато здобуде, а саме – дуже хорошого бомбардира.

Тренер: Станіслав Гончаренко («Кардинал-Рівне»). Якщо сказати чесно, то на звання тренера туру біли два варіанти: Павло Пічкуров та Станіслав Гончаренко. Звичайно, Пічкуров після перемоги над «Продексімом» заслужив на те, щоб бути визнаним найкращим у цій номінації. І це справедливо. Але також справедливою є кандидатура Станіслава Гончаренка. Тут можна сказати одне: за сукупністю, враховуючи результати перших трьох турів, де його «Кардинал-Рівне» здобув три вольові перемоги (навіть розгромну звитягу над «Енергією» можна певною мірою назвати вольовою, адже рівняни по ходу матчу у Львові програвали). Безумовно, тут не обійшлося без тренерської руки Станіслава Олександровича. Тому, наставник «кардиналів» заслужив опинитися серед обраних.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.