У Луцьку стартував третій за ліком представницький турнір «Agromat Cup-2018». У програмі першого ігрового дня були зіграні матчі двох стартових турів групового раунду. Пропонуємо Вашій увазі результати матчів.

Якщо дивитись на кольори обох команд, то стартове протистояння турніру між столичним «Конструктивом» та луцьким «Агроматом» можна було би назвати «зеленим» дербі. Тому, від самого поєдинку було багато очікувань.

Київський «Конструктив» у це міжсезоння трохи послабшав у кадровому плані. Однак, незважаючи на те, столична команда розглядалась як один з фаворитів турніру. Але луцькі «агроматівці» були іншої думки, і на початку гри вони показали, що саме вони є господарями майданчику та краще за гостей знають покриття майданчику в ТРЦ «Адреналін Сіті». Тому, і не дивно, що вони були трохи активнішими за своїх візаві. І ця активність призвела до голу Бояра, який і відкрив рахунок. Щоправда, був у грі лучан і негативний момент – вони не завжди встигали за суперниками, внаслідок чого вимушені були іноді фолити. І скоро лучани за це отримали покарання. Щоправда, не після штрафного, а після іншого «стандарту» – з ауту. Саме його розіграш призвів гол гола Дробашка на 11-й хвилині. Після того, як рахунок було зрівняно, «Конструктив» спробував перехопити ініціативу, однак до кінця першого тайму так і не зміг втілити цей намір у життя.

Було видно, що «Конструктив» поступово набирав оберти, і залишалася справа за малим – вийти вперед. Власне кажучи, це кияни зробили на 23-й хвилині – Дробашко оформив дубль. Звісно, луцький «Агромат» тут же спробував відігратись, і почав грати активніше. Це призвело до того, що «Конструктив» почав набирати фоли та був близький до того, щоб привезти собі дабл-пенальті. Але водночас лучани самі привезли собі неприємності у вигляді вільного удару, який, щоправда, київські футзалісти не реалізували. На останніх хвилинах «Агромат» спробував влаштувати штурм, але ніяких дивідендів з цього не отримав. 2:1 – перемога «Конструктива».  

«Конструктив» – «Агромат» Л – 2:1
Голи:
Дробашко (11, 23) – Бояр (5)

«Любарт», який на Кубку «Волинської газети» виступав як «Бренд», розпочав поєдинок проти київського «Агромата» дуже жваво. Раз по раз лучани намагались дійти до воріт Ігоря Байдака, знайомого багатьом вболівальникам за виступами у кременчуцькому «Лукасі», івано-Франківському «Урагані» та запорізькому «АРПИ Запоріжжя». Однак, володіння Байдака зберігались у недоторканості. Трохи адаптувавшись до тарафлексовгого покриття, київські «агроматівці» почали потроху шукати свою гру. І, врешті-решт, їм це вдалося зробити після екватору першого тайму. А незадовго до перерви саме «Агромат» відкрив рахунок у матчі.

Ясна річ, це не входило у плани «Любарта», який намагався пришвидшити темп гри, щоб змусити суперників помилятись. Але і кияни теж не барилися з відповіддю та створювали свої стрімкі випади. І треба сказати, що «Агромат» був близьким до того, щоб збільшити свою перевагу. Принаймні, вони робили акцент на тому, щоб більше бити саме у ствір воріт. Візуально так і було: кияни трохи частіше, ніж лучани, били безпосередньо в «рамку», і на 28-й хвилині це принесло успіх у вигляді голу Чернишина. «Любарт» тут же пішов з п’ятим, але майже одразу отримав у свої ворота третій гол. Миронов підбив підсумок цього матчу – 3:0 на користь киян.   

«Агромат» К – «Любарт» – 3:0
Голи:
Волинець (13), Чернишин (28), Миронов (30)

Попередження: Назарчук (14), Дригульський (24)

Враховуючи те, що у перших двох стартових поєдинках першого ігрового дня «Agromat Cup-2018» луцькі команди не здобули жодної перемоги, то «Кураж» міг би порушити цю неприємну для господарів тенденцію. Однак, вінницький «Агромат» виявився міцним горішком. Принаймні, він на старті матчу боровся з «Куражем» за право володіти ігровою ініціативою. Однак, згодом все-таки луцька команда почала грати активніше в атаці, і, відповідно, саме вона більше грала першим номером. Протягом першого тайму «червоно-чорні» мали кілька дуже хороших нагод, однак жодна з них не стала гольовою.

На початку другого тайму «Агромат» спробував перехопити ініціативу. В результаті у вінничан було кілька моментів, але навряд чи їх можна назвати такими, які могли би реально привести до голу. По такій грі «Кураж» міг розраховувати на контратаки. І в результаті «червоно-чорні» таки забили. Щоправда, не після контратаки, а після розіграшу ауту. Тим не менш, суті справи це не змінило, і «Агромат» тепер був змушений відіграватись. Вінничани намагалися збільшити тиск на ворота «Куражу», але натомість ледь не отримали другий гол у власні ворота. Тим не менш, «Агромат» не збирався миритися зі своїм поточним положенням, і скоро перейшов на гру з п’ятим. Однак, розіграш зайвого теж нічого не дав, і в результаті вінницькі «агроматівці» були змушені капітулювати.

«Агромат» В – «Кураж» – 0:1
Гол:
Гладун (21)

Поєдинок між «РадиМо» та «Респектом» обіцяв бути цікавим, адже обидві команди грають по-футзальному нестандартно. Тому, очікувань від цієї дуелі було багато. Хоча, якщо чесно, на наш погляд «респектабельні» були фаворитами у цій дуелі. Все б нічого, але втілити ці аванси та цей статус «картатим» довгий час не вдавалося. Так само не вдавалося «молочникам» втілити у реальність свої ігрові сильні сторони. Однак, все змінилось, коли Крупнік відкрив рахунок у матчі. Після цього «картаті» кинулись відіграватись, однак тільки незадовго до кінця першої половини зустрічі їм вдалося це зробити. Заліпа потужно пробив здалеку, і Бадзюк був безсилий допомогти чимось своїй команді.

Але практично на початку другого тайму «молочникам» знову вдалося вийти вперед після того, як Крупнік оформив дубль. «Респектівці» одразу кинулись відіграватись, і зрештою Іванюку скоро вдалося відновити паритет. На цьому «картаті» не зупинялись і намагались тут же вийти вперед. Однак, незважаючи на те, що вони створювали дуже хороші, а подекуди і вбивчі моменти, Бадзюк не пропускав. У свою чергу, «червоно-білі» теж відповідали своїми небезпечними атаками. Поступово обидві команди по-спортивному завелись, адже поступатись ніхто не хотів. А на 25-й хвилині Савич забив третій гол «Респекта» в цьому поєдинку. Тепер у «РадиМо» не залишалось іншого виходу, окрім як йти вперед та відіграватись. Вони це робили, але водночас пропускали випали від своїх візаві. Однак, більше голів у цьому поєдинку не було, і «Respect» святкував перемогу.   

МФК «РадиМо» – FC «Respect» – 2:3
Голи:
Крупнік (6, 17) – Заліпа (13), Іванюк (18), Савич (25)

Попередження: Сачковський (13) – Б. Капаєв (17)

Для «Агромата» початок гри не був позитивним. Два фоли, внаслідок яких гравці київської команди отримали по жовтій картці, та ще й пропущений гол. Погодьтесь, не дуже хороший дебют матчу. Однак, згодом «агроматівці» почали приходити в себе та шукати ключі до воріт «Куражу». Але довгий час ворота «червоно-чорних» залишались на замку. І тільки на 13-й хвилині Чернишину вдалося відновити паритет у поєдинку. Більше того – кияни були близькими забити «гол у роздягальню», однак піти на перерву в якості переможців їм не судилося.

Тим не менш, у другому таймі «Агромат» намагався більше володіти ініціативою. Він був більш активним та більш зарядженим на гол. Однак, киянам постійно чогось не вистачало. Хоча варто відзначити, що кілька моментів було і біля воріт Байдака, але «Кураж» не зміг витиснути з них максимум. А от «Агромату» все-таки вдалося вийти вперед зусиллями Миронова. Сталося це на 22-й хвилині. Такий поворот подій змушував «Кураж» активніше йти вперед, щоб відігратись. Але і «Агромат» також мав наміри забити. Але на 25-й хвилині Байдак не зміг врятувати «Агромат» після удару Богдана Гладуна. Так рахунок став 2:2, і обом командам довелося все починати з початку. І по такій грі, яка з кожною хвилиною ставала відкритою, будь-яка помилка могла стати фатальною. І варто сказати, що в обох команд були такі епізоди, коли помилка могла призвести до взяття воріт. Однак, фарт був на боці тих, хто захищався. Зрештою, переможець у цій грі так і не був виявлений..   

«Кураж» – «Агромат» К – 2:2
Голи: Ю. Фібіч (5), Б. Гладун (25) – Чернишин (13), Миронов (22)
Попередження: Пунько (3), Васянович (7)

У своїх стартових матчах в рамках «Agromat Cup-2018» «Respect» та «Конструктив» отримали по перемозі. А це означало, що перемога в очній зустрічі зробить одну з команд поточним лідером групи «А». А перемогти хотіли обидві команди. Було зрозуміло, що перевага буде на боці того колективу, який заб’є першим. В результаті першим забив киянин Дробашко. І тут же гра стала іншою. «Respect» пішов відіграватись і став тиснути на ворота «Конструктива». Однак, зрівняти рахунок лучанам не вдавалось. До того ж, на майданчику стало більше боротьби. З одного боку – це було на руку столичній команді, яка вела в рахунку. А з іншого боку – такий перебіг подій дозволяв «картатим» грати у силовий футзал. Щоправда, він не допоміг луцькій команлі забити у першому таймі бодай би гол.

«Респектівці» намагались збільшувати тиск на ворота «Конструктива», часто грали через «стовпа», наносив удари по воротах киян, але забити так і не вдавалось. І все-таки на 21-й хвилині лучанам вдалося зрівняти рахунок. Це Савич блиснув індивідуальними діями та залишив свій «автограф» у воротах столичного клубу. «Картаті» надалі продовжили тиснути. У ці хвилини вони були беззаперечним першим номером. Але згодом «Конструктив» спробував перехопити ініціативу. І це призвело до взяття воріт Ткачука на 27-й хвилині. Після розіграшу ауту Дробашко потужно пробив у дальній кут воріт. Хоча зазначимо, що тут не зовсім впевнено зіграв Ткачук, який не виручив свою команду. Тренерський штаб «Респекта» тут же взяв тайм-аут, але піти в атаку вп’ятьох лучани не ризикнули. Вони спробували зрівняти рахунок у рівних складах, але зробити цього не вдавалось. Зрештою, «картаті» все-таки випустили п’ятого, але врятуватись від поразки не змогли.  

FC «Respect» – «Конструктив» – 1:2
Голи:
Савич (21) – Дробашко (7, 27)

Два останніх матчі першого ігрового дня «Agromat Cup-2018» були зіграні на центральному майданчику арени ТРЦ «Адреналін Сіті». І перший серед них – поєдинок між «Любартом» та вінницьким «Агроматом». Лучани майже одразу заволоділи ініціативою та почали шукати шляхи до воріт «агроматівців» за рахунок швидких переміщень та коротких пасів. Тобто, «Любарт» грав у звичній для себе манері. По такій грі вінничани могли розраховувати тільки на контратаки, але вони проходили рідко. Втім, чому бути, тому не оминути. На 11-й хвилині Заболотько вивів «Любарт» вперед. Надалі ігрова та територіальна перевага лучан зростала, однак ті моменти, які створювали гравці «Любарта», не втілювались у голи.

«Агромат» намагався нав’язати боротьбу, але це у вінницьких футзалістів не завжди добре виходило. Втім, це не завадило Батиршину зрівняти рахунок на 18-й хвилині зустрічі. Після цього «сині» почали йти вперед трохи сміливіше. Але водночас треба відзначити, що пропущений гол по-спортивному розлютив гравців «Любарта», які спробували знову взяти гру під свій контроль. Лучани почали вмикати високі швидкості, і футзалісти «Агромату» не завжди встигали за своїми опонентами. Щоправда, при цьому господарі майданчику марнували 100-відсоткові нагоди для взяття воріт вінничан. Хоча за 48 секунд до кінця гри лучани могли пропустити – Віталію Жуку вдався класний удар, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. Остання хвилина видалась дуже нервовою, особливо для «Любарта», чиї двоє гравців отримали по жовтій картці. В результаті замість перемоги, яка могла би бути у кишені лучан, вони змушені задовільнитися нічиєю.

«Любарт» – «Агромат» В – 1:1
Голи:
Заболотько (11) – Батиршин (18)

Попередження: В. Козачок (10), М. Жук (30), Романюк (30) – Коваль (24), В. Жук (29)

Так вже сталося, що луцький «Агромат» розпочинав цей ігровий день «Agromat Cup-2018», а тепер його закінчував. До того ж, і для «Агромату», і для «РадиМо» цей матч був хорошою можливістю завершити цей день на мажорній ноті, адже свої попередні поєдинки ці команди програли. «Агроматівці» на початку гри мали 100-відсоткову нагоду відкрити рахунок – вони вже розкатали захист «РадиМо», майже занесли м’яч у ворота, але в останній момент захисник «червоно-білих» якимось дивом виніс «круглого» з порожньої «рамки». На це «молочники» відповіли своїм небезпечним моментом. Однак, по ходу першого тайму «Агромат» все-таки намагався більше грати першим номером, а «РадиМо» відповідав своїми контратаками. Але по ходу гри все-таки «салатово-чорні» все-таки виглядали трохи цікавіше. Тому, логічно, що наприкінці першого тайму саме вони відкрили рахунок. А майже перед перервою «Агромат» повів вже 2:0.

Такий розвиток подій спонукав «РадиМо» до рішучих дій, і вони спробували скоротити своє відставання на початку другої половини зустрічі. «Агромат» відповідав своїми потужними атаками та змарнованими моментами. За це «салатово-чорні» могли бути покарані, але фарт був на їх боці. До того ж, «Агромат» ще і фолив, що теж могло мати свої наслідки. Особливо після того, коли «агроматівці» вже висіли на волосинці від дабл-пенальті у свої ворота. Відчувши «запах смаженого», «молочники» пішли вперед, намагаючись не тільки створити небезпечний момент біля воріт «Агромату», а і змусити суперників сфолити. Але замість цього «червоно-білі» отримали гол у власні ворота від Фірка. Так рахунок став 3:0. А трохи згодом Бояр оформив дубль та зробив рахунок розгромним. По такому ходу гри «молочникам» залишалось тільки сподіватись на «гол престижу», але м’яч буквально не ліз у ворота «Агромату». І до кінця матчу «РадиМо» так і не вдалося «розмочити» ворота своїх візаві.   

21.10. «Агромат» Л – МФК «РадиМо» – 4:0
Голи:
Бояр (14, 29), Трофимчук (15), Фірко (27)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.