Як і очікувалось, «Ураган» зробив ставку на швидкий гол. Тому, не дивно, що перша четвірка «драконів» вирішила одразу взятися за справу. Однак, на диво, швидкий гол івано-франківці таки створили, але зусиллями свого другого квартету, коли на 3-й хвилині Абакшин опинився на «п’ятачку» та зміг переправити м’яч у ворота Чеха після дальнього удару Цілика. Зазвичай після такого швидкого м’яча «ураганівці» намагаються якомога швидше забити другий м’яч, щоб потім вже більш-менш грати за рахунком. І підопічні Максима Павленка намагались не відходити від своєї тактики і в матчі з «Соколом». Однак, збільшити свою перевагу в рахунку «драконам» не вдавалося. Це було на руку «соколятам», яким вдалося налагодити свою гру та почати шукати ключі до воріт Кардаша. Хороші моменти традиційно були у гравців першої четвірки хмельницької команди – Щербаня, Подлюка, Хамдамова. Однак, ворота «Урагану» були на замку.

А ось біля воріт Чеха іноді ставало трохи гарячіше. Особливо це було помітно, коли перша четвірка «драконів» починала потроху збільшувати швидкості. Це змушувало подолян фолити. Дуже проблемною стала для гостей 16-та хвилина. Спочатку підопічні Романа Ковальчика дозволили пробити Микитюку, який зробив рахунок 2:0. А за кілька секунд Федюк ударом зі штрафного збільшив перевагу господарів майданчику. Хоча, заради справедливості, зазначимо, що в цьому епізоді був невеличкий рикошет, який зіграв абсолютно не на користь «Сокола». Тим не менш, рахунок вже став 3:0 на користь «ураганівці». А міг стати і 4:0, якби незадовго до кінця першого тайму Кордоба зміг забити дабл-пенальті. Як стало відомо потім, це був один з небагатьох позитивних епізодів у грі «Сокола».

Втім, на початку другого тайму «Ураган» таки зробив рахунок 4:0 на свою користь. Це Микитюк дальнім ударом знову змусив Чеха капітулювати. І як тут не звернути увагу, що три з чотирьох «ураганівських» голів на той момент забили гравці другої четвірки, хоча більше очікували результативних дій від стартового квартету прикарпатців. Щоправда, вже за деякий час «Соколу» зусиллями Щербаня таки вдалося відквитати один гол. А враховуючи те, що до кінця матчу було ще п’ятнадцять хвилин, то цей гол виглядав як невеличкий промінь надії для хмельничан. Втім, після цього «Ураган» почав грати за рахунком, що зменшувало шанси «Сокола» на ймовірний «камбек». Хоча іноді гра «вибухала», коли «Ураган» намагався збільшити рахунок на свою користь. Особливо відзначимо Абакшина, який створював проблеми для оборони «Сокола», граючи на позиції «стовпа», і Цілика, який мав кілька хороших можливостей для того, щоб забити гол, але так і не зміг цього зробити.

Чим менше часу залишалось до фінальної сирени, тим частіше «Сокіл» намагався грати з п’ятим польовим, залучаючи Чеха. Однак, нічого з цих розіграшів зайвого гравця у хмельницької команди не виходило. А на останніх секундах матчу Владислав Моспан поставив крапку в цій грі – 5:1 на користь «Урагану», який продовжує гонитву за «ХІТом» та «Кардиналом».  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 5:1
Голи:
Абакшин (3), Микитюк (16, 24), Федюк (16), В. Моспан (40) – Щербань (25)

«Ураган»: Кардаш – Фаренюк, Когут, Кордоба, Федюк – Микитюк, Цілик, Сторожук, Абакшин – В. Моспан
«Сокіл»: Чех – Хамдамов, Шеремета, Подлюк, Щербань – Сорока, Вербовий, Кіт, Борисевич – Первєєв
Попередження: Цілик (16), Микитюк (34) – Борисевич (15), Подлюк (16)
На 19-й хвилині Кордоба («Ураган») не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.