Давно спорткомплекс НПУ ім. Драгоманова не приймав матчі чемпіонату України з футзалу. Адже «ІнБев/НПУ» наразі проводить домашні матчі у Житомирі, а поєдинки жіночого чемпіонату України тут не проводились ще з того часу, як у Вищій лізі грала легендарна «Біличанка». Тепер же чемпіонат України з футзалу повертається до спорткомплексу НПУ завдяки новій столичній команді «Будстар-НПУ». Щоправда, свій перший офіційний матч у чемпіонаті України серед жіночих команд підопічні Костянтина Власенка провели у якості гостей, хоча і грали на своєму паркеті. Що стосується футзалісток «Ладомира», то вони проводили вже другий матч за два дні. Перед цим підопічні Ігоря Бортніка провели поєдинок проти «IMS-НУХТ», в якому вони програли з рахунком 2:3, хоча і вигравали по ходу гри. Тому, було цікаво подивитись, на те, чи зміг «Ладомир» відновитись після цієї гри та зробити бодай би якусь роботу над помилками.

Киянки почали активно, створивши два небезпечних моменти біля воріт Вальчук. Але «Ладомиру» було, чим відповісти. Ближче до 5-ї хвилини гри «червоно-чорні» перехопили ініціативу та стали створювати небезпечні моменти біля воріт Митрофанської, яка іноді змушена була рятувати свою команду від голу. А на 7-й хвилині «Ладомир» цілком реально міг виходити вперед, коли у ворота киянок був призначений пенальті. Та Бубняк не змогла забити 6-метровий – м’яч влучив у штангу. А вже після екватору першого тайму представниці Волині втратили ще один шанс відкрити рахунок у грі. Точніше, зробити це їм не вдалося завдяки зусиллям Коденець, яка винесла м’яч буквально з лінії порожніх воріт Митрофансткої.

І якось після цього епізоду «Будстар-НПУ» зміг перехопити ініціативу. Результат не змусив на себе довго чекати. Коли часу до кінця першого тайму ставало все менше, то «будстарівки» відкрили рахунок. Це Марченко скористалася класним пасом Козаченко та змусила Вальчук капітулювати – 0:1. Хоча «ладомирівки» могли відповісти своїм голом, але Гирин не вдалось відзначитись після свого дальнього удару.

Натомість, тільки-но розпочалась друга половина зустрічі, як «Будстар-НПУ» зробив рахунок 2:0. Це Форсюк дальнім ударом застала зненацька Вальчук. І після того ніби-то «Будстар-НПУ» мав би диктувати свої умови гри, але в одному з епізодів Митрофанська серйозно помилилась, за що Каверзіна ледь не покарала. На щастя для киянок, м’яч влетів у штангу. Та ж сама Каварзіна трохи згодом влучила у поперечину. Погодьтесь, моменти у «Ладомира» були дуже переконливі, і гр. гол ці волинська команда награла. Однак, м’яч влетів саме у ворота номінальних господарок. Це сталося на 24-й хвилині, коли Марченко вдався дальній удар. І це вже – 0:3. Після цього «Ладомир» заграв активніше, адже вже не було різниці – 1:3 чи 0:4. І ближче до екватору другої 20-хвилинки невгамовна Каверзіна таки досягла свого, реалізувавши вихід сам на сам з Митрофанською. Такий розвиток подій пожвавив саму гру, і обидві команди мали цілком реальні нагоди для того, щоб змінити цифри на табло спорткомплексу НПУ ім. Драгоманова. Зрештою, «Ладомир» та «Будстар-НПУ» обмінялись голами на 34-й хвилині, і рахунок став 2:4 на користь киянок. Більше того – Марченко змогла оформити хет-трик. А трохи пізніше Козаченко ледь не збільшила перевагу «будстарівок», але її небезпечний удар не досяг мети.

Останні хвилини гри можна цілком справедливо назвати бенефісом Каверзіної. Саме вона, завдяки її вдалим індивідуальним діям і, що найголовніше, двом голам, рахунок став 4:4. Такого повороту, мабуть, ніхто не чекав. Зате волинянки почали потроху «сушити» гру, адже нічия їх, в принципі, влаштовувала. Хоча «будстарівки» на останніх секундах матчу спробували щось змінити, але нічого в них не вийшло.

«Ладомир» (Володимир-Волинський) – «Будстар-НПУ» (Київ) – 4:4
Голи:
Каверзіна (31, 34, 38, 38) – Марченко (17, 24, 34), Форсюк (21)

«Ладомир»: Вальчук – Перевізник, Бубняк, Кибиш, Гирин – Кухаренко, Кревська, Каверзіна, Лемешук.
«Будстар-НПУ»: Митрофанська – Фесенко, Козаченко, Марченко, Форсюк – Зенько, Коденець, Зеленська, Бавзенюк.
Попередження: Каверзіна (11), Гирин (37)
На 7-й хвилині Бубняк («Ладомир») не реалізувала 6-метровий (штанга)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.