Перед стартом 8 туру Екстра-ліги не стане зайвим згадати тур попередній. Він був багатий як на цікаві результати, так і на такі, які були прогнозованими. До того ж, сьомий тур запам’ятався нам і цікавими особистостями, які увійшли до символічної збірної туру.

Андрій Пітуля («Енергія»). Голкіпер львівської «Енергії» видав «сухий» матч проти «Епіцентра К Авангарда», чим допоміг здобути своїй команді непросту перемогу. А якщо врахувати той факт, що це була перемога з рахунком 1:0, а також те, що у одеських «будівельників» були хороші гольові моменти, то цінність цього «сухарика» від Пітулі зростає вдвічі.

Ігор Салтанов («Кардинал-Рівне»). І знову рівненська «вісімка», як то кажуть, у вогні. Мало того, що він не пішов без голу в матчі з «ІнБев/НПУ», так Ігор ще і хет-трик зробив. Безумовно, можна ще зважити на те, що суперником рівнян був чинний аутсайдер Екстра-ліги. Однак, зважаючи на те, як проходила гра у Житомирі, коли над мотивовані «пивовари» нарешті хотіли взяти свої перші очки у цьому чемпіонаті, то цей хет-трик зайвим не став. До того ж, він допоміг «Кардиналу» не тільки перемогти, а і втримати за собою другу сходинку в поточному чемпіонаті.

Олександр Школьний («ХІТ»). У суперпоєдинку «ХІТа» з «Ураганом» 90-й номер киян зіграв дуже важливу роль. Мало того, що він двічі відзначився у воротах «драконів», так його гол ще став переможним. А таке неможливо обійти стороною.  

Богдан Свірідов («Титан»). Після останніх невдалих результатів «Титану» треба було якось реабілітуватись. Хоча це стосувалось і «АРПИ Запоріжжя». Тому, територіальне дербі мало бути дуже цікавим. Однак, хет-трик Богдана Свірідова фактично знищив інтригу в цьому матчі та допоміг бронзовим чемпіонам минулого чемпіонату бодай трохи поправити своє турнірне становище.

Петро Шотурма («Продексім»). Традиційно Шотурма був одним з найактивніших у складі «Продексіма». Окрім того, його забитий гол допоміг чинним чемпіонам України закріпити перемогу над «Соколом». І хоча він забив лише раз, а не двічі, як Школьний, чи тричі, як Салтанов, але він цього переможний гол Петра не втратив своєї цінності.

Тренер: Дмитро Шувалов («ХІТ»). Пам’ятаєте, як наставник «ХІТа» переграв у тренерському двобої наставника «Титана» Павла Пічкурова? Тоді Дмитро Олегович виграв дуель у Пічкурова за всіма статтями. А тут у Шувалова була більш серйозна дуель, адже «Ураган» у цьому сезоні виглядав дуже потужно, і Максим Павленко зібрав боєздатний колектив. І що ми бачимо? Шувалов виграв і цей тренерський двобій. Яскраве тому підтвердження – лідируюча позиція столичних «кабельників» у поточній турнірній таблиці.  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.