Ремейк матчу за Суперкубок України або ж недавнього поєдинку 9 туру Екстра-ліги – як би то не було, але це зустріч між «Продексімом» та «Енергією». Враховуючи те, як проходили дві попередні баталії між цими командами, то можна було чекати шикарного та напруженого, а також гольового протистояння. Але це по факту була типова кубкова зустріч, в якій ціна будь-якої помилки могла би стати фатальною.

На старті гри «Продексім» міг відкрити рахунок, але Войтовичу допомогла поперечина. Цей момент став «дзвіночком» для «енергетиків», адже після цього «Продексім» поступово почав брати ініціативу до своїх рук. Підопічні Жоао Карлоса Барбози намагались більше бути на м’ячі та шукати можливість для того, щоб нанести результативний удар. Однак, у середині першого тайму «Енергія» показала, що теж налаштована на гол. Принаймні, львів’яни змусили кілька разів зіграти Ципуна. Але голкіпер «Продексіма» був на висоті та врятував свою команду в тих епізодах, де і мав це зробити. На це «мельники» мельники відповіли кількома нагодами наприкінці першого тайму. Однак, на перерву обидві команди пішли з нулями на табло.

Другий тайм мав би стати більш жвавим, оскільки в обох команд залишалось лише двадцять хвилин на те, щоб вирішити питання про переможця цього півфіналу та володаря путівки у фінал. Але замість цього матч скоріше нагадував шахову партію. Все змінилось на 28-й хвилині, коли Шотурма блискуче обіграв на правому фланзі суперника та видав пас на Волянюка, а той вразив ворота Войтовича. Цей гол одразу сколихнув гру, яка в одну мить пожвавилась. «Енергії» треба було відіграватись, а «Продексім» почав діяти більш вільно. А в деяких епізодах «мельники» починали діяти нестандартно, чим створювали проблеми для «зелено-білих». Складнощі для підопічних Валерія Легчанова ще були у тому, що їм не вдавалося зрівняти рахунок.

Врешті-решт, розуміння того, що часу залишилось обмаль, змусило Валерія Легчанова застосовувати тактику гри з п’ятим польовим. І хто знає, до чого призвів би цей розіграш зайвого, якби не епізод на 36-й хвилині. Радевич зірвав вихід гравців «Продексіма» на порожні ворота «Енергії» за допомогою фолу. Жовта картка, яка стала для Радевича другою, і восьмий номер «енергетиків» достроково залишив майданчик. «Продексім» не зміг реалізувати більшість у форматі 4х3, однак все-таки зміг довести матч до переможного кінця.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 0:0
Гол:
Волянюк (28)

«Продексім»: Ципун – Ланко, Скорий, Фумаса, Роніньо – Корсун, Шотурма, Білоцерківець, Зварич – Волянюк, Клаудіньо, Бербенцев
«Енергія»: Войтович – Струк, Ковальчук, Кузь, Писько – Гасюк, Пелех, Ременець, Легендзевич – Радевич
Попередження: Корсун (14) – Радевич (11)
Вилучення: Радевич (36 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Енергія» (Львів)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.