З 15 по 18 грудня у Луцьку та Ковелі відбудуться чвертьфінальні поєдинки кубкових турнірів, які проходять під егідою Асоціації футзалу Волині: Кубку Волині, Кубку АФВ, Кубку Прогресу та Кубку Мрії. Оскільки матчі-відповіді не передбачені, то учасники цих чвертьфінальних кубкових змагань матимуть лише один шанс, щоб здобути путівку до півфіналів. Тому, як то кажуть, ставки підвищуються.

Кубок Волині

Чвертьфінальна стадія Кубку Волині розтягнеться аж на три ігрових дні. Більше того – один з поєдинків відбудеться не в Луцьку, а у Ковелі. Там місцевий «Вокар-Ковель» прийматиме «Любарт». І цей матч, до речі, закриватиме програму чвертьфіналів Кубку Волині, адже він відбудеться 18 грудня. І, мабуть, з цієї гри розпочнемо. Перш за все, скажемо, що є одна вагома причина, чому цей двобій відбудеться пізніше за всіх – «Любарт» на цих вихідних стартує у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. Тому, і свій кубковий матч з «Вокаром» ця команда зіграє саме 18 грудня. Але є великі сумніви щодо того, що «Любарт» зможе пройти у півфінал Кубку Волині. По-перше – невідомо, в якому настрої «любартівці» будуть після дебюту у Другій лізі. По-друге – це буде для луцької команди другий виїзд за останні кілька днів. І в цьому плані «Вокар-Ковель», який гратиме вдома, матиме перевагу над суперниками. Тому, тут перевагу віддаємо саме ковельчанам.

А розпочнеться чвертьфінальна стадія Кубку Волині 15 грудня двома поєдинками за участю двох команд з Хорева. Зокрема, МФК «Хорів» буде намагатись зламати опір «ЛСТМ». А це – не така вже і легка справа. Тим не менш, навряд чи «монтажникам» вдасться здолати хорівчан. Отже, в цій парі ми маємо за фаворита саме МФК «Хорів».

 Інша команда з Хорева, «Надія», також теоретично має всі шанси пройти до півфіналу, адже за класом та підбором виконавців ця команда, звичайно, виглядає сильнішою за «Динамо». Хоча на старті сезону «динамівці» вже трохи показали свої «зуби», але навряд чи їм вдасться створити сенсацію у матчі з «Надією».

Ще одна гра відбудеться 16 грудня. Там зіграють «Олімпія» та «Вілія». Це буде гра приблизно рівних суперників. Чи можна, враховуючи це, вважати, що в цій грі можлива навіть серія пенальті? Такий перебіг подій, звісно, відкидати не треба, однак все-таки є таке передчуття, що доля поєдинку вирішиться в основний час. І путівку до півфіналу здобуде «Олімпія». За рахунок чого? Перш за все, за рахунок більш дисциплінованої гри як в обороні, так і у нападі. І якщо так і буде, то «Вілії» буде дуже складно. Хоча все-таки шанси у команди з Млинова будуть. І тільки від неї залежить, наскільки великими вони будуть.  

15 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

16.30. «Динамо» – «Надія»
20.30. «Хорів» – «ЛСТМ»

16 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

18.30. «Олімпія» – «Вілія»

18 грудня

Ковель. Спорткомплекс ДЮСШ

20.00. «Вокар-Ковель» – «Любарт»

Кубок Асоціації футзалу Волині

Всі чвертьфінальні пари Кубку Асоціації футзалу Волині мають якусь родзинку, інтригу. Ось візьмемо, наприклад, протистояння між «ТТІ Шахтарем» та «Оликою». З одного боку – «Олика» має бути в цій парі беззаперечним фаворитом. Однак, «гірники» відомі своїм характером, тому навряд чи здадуться без бою. Більше того – команда з Нововолинська може і сенсацію створити. Тому, залишається тільки подивитись, чи зможуть «шахтарі» зробити це у кубковому протистоянні з «Оликою».

«Бережанка» у протистоянні з «Теремно Хлібом» спробує одразу взяти ініціативу в свої руки. Тим більше, іноді це у «бережанців» непогано виходить. Але якщо «пекарі» на старті поєдинку зможуть вгамувати атакувальний пил «Бережанки», то гра може піти саме за їх сценарієм. І за таких обставин «Бережанці» навряд чи доведеться розраховувати на перемогу.

«СпецТех-Сахарадо» та «Мар’янівка», на нашу думку, мають приблизно однакові шанси на вихід до півфіналу. Все-таки, обидві команди є приблизно рівними за класом. Але віддамо перевагу все-таки «технікам», які, перш за все, за рахунок більш спокійного ставлення до гри (чого не завжди можна побачити у «Мар’янівки») все-таки зможуть довести гру до перемоги.

Останній чвертьфінал Кубку Асоціації футзалу Волині відбудеться 16 грудня. І там своє півфінальне питання вирішуватимуть «Модерн-Експо» та «Вілія-2». І тут наче не має бути питань щодо переможця. Так, «Вілія-2» зможе чинити гідний опір, але все-таки шанси «Модерн-Експо» на прохід до 1/2 фіналу ми оцінюємо вище.  

15 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

12.30. «ТТІ Шахтар» – «Олика»
13.30. «Теремно Хліб» – «Бережанка»
17.30. «СпецТех-Сахарадо» – «Мар’янівка»

16 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

16.30. «Модерн-Експо» – «Вілія-2»

Кубок Прогресу

Серед чвертьфінальних матчів Кубку Прогресу, мабуть, треба виділити поєдинок між «Волинь-АТО» та «Надією-2». Друга команда «Надії» спробує нав’язати боротьбу «АТОвцям», і це у неї має вийти. Інша справа – чи дасть це свої дивіденди? Якщо ні, то «Волинь-АТО» зможе пройти у півфінал.

В інших парах є свої фаворити та «андердоги». Зокрема, серед фаворитів будуть і «Забіяка», і «Луцьктепло», і, звичайно, FC «Respect». У цих команд, на нашу думку, не має виникнути проблем з виходом до наступного кола змагань.

15 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

15.30. FC «Respect» – «Гранітбуд-Ексклюзив»
18.30. «Волинь-АТО» – «Надія-2»
19.30. «
Joma-Луцьк» – «Забіяка»

16 грудня

19.30. «Луцьктепло» – «Олімп»

Кубок Мрії

У чвертьфіналах Кубку Мрії є дві пари, які мають бути більш цікавими, ніж інші дві (при всій повазі до них). Мова йде про двобої між «Прип’яттю» та «Вілією-Дежею», а також між «Волиньобленерго» і «Арсеналом».

Зокрема, у суботу за право зіграти у півфіналі боротимуться «Прип’ять» та «Вілія-Дежа». Ці команди по-своєму цікаві, і протистояння між ними цілком реально може стати і яскравим, і результативним. І тут навіть важко визначитися з фаворитом. Хоча все-таки схиляємось до того, що переможцем цього протистояння стане «Прип’ять».

Що стосується іншого дуже цікавого поєдинку, то тут, звичайно, «Волиньобленерго» наче є фаворитом. Однак, «Арсенал» зможе дати бій «енергетикам». У цьому можна не сумніватись. Однак, на папері «енергетики» все-таки є трохи сильнішими за «канонірів», що, в принципі, і мають довести на паркеті.

«Острожець» теоретично не має створити собі проблеми у протистоянні з «OGGO Team». А от сам «OGGO Team» ці самі проблеми створити наче б то може. Але навряд чи в «Острожця» виникнуть якість надскладні задачі у цій грі. Тому, однозначно – саме ця команда має проходити далі.

Також, на нашу думку, не має бути проблем у «Кременця». Цей колектив теоретично має непогані шанси на півфінал. Що стосується суперників цієї команди, то тут, вочевидь, поки що є одне питання: чи вистачить «Імпульсу» імпульсу (пробачте за тавтологію) для того, щоб здолати «Кременець»? Відповідь на це питання ми дізнаємось вже після гри.

15 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

10.30. «OGGO Team» – «Острожець»
11.30. «Кременець» – «Імпульс»
14.30. «Прип’ять» – «Вілія-Дежа»

16 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін-Сіті», паркет

17.30. «Волиньобленерго» – «Арсенал»

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу Волині

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.