Центральний поєдинок 7 туру чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги між «Теслою» та «Будстаром-НПУ» мав усі шанси бути перенесеним на пізніший термін, адже у кількох футзалісток харківської команди були проблеми зі здоров’ям (у деяких ще за три дні до гри була температура). Однак, матч все-таки відбувся у той день, який був призначений Комітетом з проведення змагань Асоціації футзалу України.

Втім, вже на старті поєдинку було помітно, що обидві команди, забувши про передматчеві розклади, налаштувались на перемогу. Про це свідчить і той факт, що харків’янки та киянки обмінялись моментами на початку гри. Але трохи згодом стало зрозуміло, що підопічні Василя Сухомлинова мають бажання більше грати першим номером. Відповідно, біля воріт Митрофанської стало трохи більше небезпеки. У свою чергу, гостям доводилось більше грати на контратаках. І ці випади були доволі небезпечними – Сагайдачній іноді доводилося вступати у гру та рятувати своїх партнерок по команді. Але все-таки господарки майданчику були більш близькими до того, зоб відкрити рахунок. І, врешті-решт, «помаранчево-чорні» втілили свою перевагу в гол на 11-й хвилині, коли Дичко вдалося пробити здалеку. Митрофанська запізнилася з реакцією на цей удар, і в результаті побачила м’яч вже у воротах. А вже за хвилину на табло «Каразінського» світились цифри 2:0 після того, як Дехтяр класно виконала штрафний. Після цього наставнику гостей Костянтинові Власенку довелося брати тайм-аут.

Втім, після ауту киянкам не вдалося швидко відповісти голом. По-перше – у них якщо і виходили якісь моменти, то чогось в останній момент бракувало (часто – точного останнього удару). По-друге – у деяких епізодах на висоті була Сагайдачна. Але візуально здавалося, що в будь-який момент харків’янки можуть збільшити свою перевагу в рахунку. Однак, до перерви цього не сталося.

Після поновлення гри «Будстар-НПУ» спробував зробити ставку на швидкий гол. Але вона не спрацювала, що, звісно, було на руку «Теслі». Самі ж харківські футзалістки іноді створювали контрвипади, але забити третій м’яч у ворота Митрофанської їм не вдавалося. Хоча дуже хороші моменти мали, наприклад, Дичко та Єрьоменко. У свою чергу, зробити відставання «Будстару» мінімальним могли Форсюк та Марченко. Однак, рахунок залишався незмінним, і він був на користь «Тесли».

За п’ять з половиною хвилин до кінця гри Костянтин Власенко взяв тайм-аут та випустив Форсюк п’ятим польовим. Однак, вдало розіграти зайвого у киянок не виходило. А наприкінці гри Дичко влучним ударом по порожніх воротах «Будстару» зняв усі питання щодо переможця цієї гри – 3:0 на користь «Тесли».     

«Tesla» (Харків) – «Будстар-НПУ» (Київ) – 3:0
Голи:
Дичко (11, 39), Дехтяр (12)

«Tesla»: Сагайдачна – Єрьоменко, Бурлаченко, Дичко, Дехтяр – Шевела, Степаненко, Челомбитько, Клімова
«Будстар-НПУ»: Митрофанська – Марченко, Козаченко, Фесенко, Форсюк – Соломаха, Коденець,
Попередження: Бурлаченко (23) – Коденець (10)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.