На День Святого Миколая на вітчизняних любителів футзалу чекає хороший подарунок – другий поєдинок між юніорськими збірними України Італії. Нагадаємо, що у першому протистоянні між цими командами, яке відбулось напередодні, була зафіксована нічия – 1:1. Але це, як то кажуть, інша історія. А сьогодні буде інша гра. І обидві команди, мабуть, за ніч встигли вивчити сильні та слабкі стороні своїх візаві. Інша справа – хто краще продемонструє свої знання на практиці?

Якщо відштовхуватись від першої гри, то ризикнемо передбачити, що в української збірної будуть хороші шанси зробити своїм вболівальникам подарунок до свята. Обгрунтувати цю думку ми можемо просто. У перший грі у «Скуадри адзурри» були проблеми в обороні. Особливо вони виникали тоді, коли українці починали грати через «стовпа». І якби не нереалізація моментів у «синьо-жовтих» та впевнена гра Бернарді, то підопічні Клементе Тарантіно могли би і програти. І якщо «адзурріні» не зроблять висновків з цього, то у них можуть бути проблеми.

У той же час проблеми можуть бути і в української команди. Особливо якщо підопічні Віталія Одегова не займуться щільною опікою Ачіллі, який напередодні був найактивнішим у складі апеннінської команди. І не дивно, що саме він забив у ворота Щипчика. З цього ми робимо висновок, що, скоріше за все, італійці і в другому матчі робитимуть ставку на Ачіллі, щоб він створював напругу біля українських воріт. Хоча при цьому «синьо-жовтим» не треба забувати і про інших гравців італійської команди. І якщо українцям вдасться добре відіграти в обороні та покращити реалізацію своїх моментів, то у наших юніорів будуть хороші шанси здобути перемогу в цій другій товариській грі. Все-таки, хочеться, щоб у цьому поєдинку, та ще й перед власними вболівальниками, наші хлопці змогли здобути перемогу над таким непростим суперником, як збірна Італії.

Чи варто чекати на зміни у складі збірної України в цьому матчі? Можливо, так. Але є і такий варіант, що тренерський штаб нашої збірної залишить практично такі ж варіанти четвірок, як і в першій грі. Все-таки, ті поєднання гравців у «ланках» проводили непогані зміни, створюючи проблеми італійцям. Тому, тут, мабуть, 50/50. Хоча товариський матч – це саме той час, коли можна поекспериментувати і зі складом, і з четвірками. Тим більше, до відбіркових матчів чемпіонату Європи серед 19-річних час ще є.

Україна (U-19) – Італія (U-19)
19 грудня 2018 року. Україна. Бровари. Спорткомплекс БВУФК – 19.30.
Арбітри: Г. Гора, Д. Каркаєв (обидва – Київ),  Д. Дудка (Київська обл.)
Хронометрист: В. Васильєв (Київська обл.) 
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.