Після двох поспіль перемог, які дозволили «ІнБеву/НПУ» трохи покращити своє турнірне становище, підопічні Валерія Директоренка, безумовно, мали бажання продовжити цю переможну серію. Однак, треба зважати на те, що суперником «пивоварів» був лідер чемпіонату, столичний «ХІТ», який у цьому сезоні ще не програвав у рамках Екстра-ліги. Але, звичайно, можна згадати перемогу об’єднаної команди над «кабельниками» у Кубку ліги. Однак, тоді цей поєдинок практично нічого не вирішував для обох команд з турнірної точки зору.

Що стосується нинішньої зустрічі цих команд, то вона розпочалася з того, що «ХІТ» одразу показав своє бажання забити швидкий гол, однак зробити це підопічним Дмитра Шувалова не вдалося. Господарі майданчику не забарилися з відповіддю та могли також відзначитись швидким голом. Однак, і їм не вдалось порадувати вболівальників, які прийшли на трибуни житомирського ФОКу. Тим не менш, по ходу першого тайму «ХІТ» все-таки виглядав гостріше та цікавіше, ніж «ІнБев/НПУ». І саме кияни першими забили у цій грі – Школьний відзначився з другої спроби після виходу на зустріч з Біровим. Однак, «пивовари» дуже швидко відігрались. Це сталося після розіграшу ауту, коли передача дійшла до Мороховця, який забив з «п’ятачка». Але розвинути свій успіх підопічним Валерія Директоренка не вдалося. Так, було в них кілька моментів біля воріт Іваняка, однак більше голкіпер «ХІТа» не пропускав. Окрім того, у господарів паркету були деякі проблеми в обороні, якими гравці «ХІТа» могли неодноразово скористатись. І під кінець першого тайму киянам таки вдалося забити другий м’яч у ворота Бірова. І знову відзначився Школьний, який виграв позицію у суперника, а потім «пробив» голкіпера «ІнБева/НПУ».

Цей «гол в роздягальню» серйозно вплинув на гру «пивоварів», яким тепер треба було відігратись по ходу другого тайму. Але в атак «фіолетових» не було якоїсь «родзинки», яка могла би стати сюрпризом для гравців «ХІТа». Більше того – складалось враження, що підопічні Дмитра Шувалова контролювали хід гри та могли у будь-який момент збільшити свою перевагу в рахунку. Однак, рахунок на табло житомирського ФОКу залишався незмінним – 1:2 на користь гостей.

Втім, третій м’яч у ворота об’єднаної команди все-таки влетів. Це сталося наприкінці гри, коли «ІнБев/НПУ» вирішив піти з п’ятим польовим. І в одному з епізодів помилка при розіграші зайвого гравця призвела до голу в порожні ворота «пивоварів», авторство якого належить Ігореві Борсуку.

Таким чином, «ХІТ» пішов на новорічні канікули у статусі одноосібного лідера, при цьому ще не програвши жодного матчу.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «ХІТ» (Київ) – 1:3
Голи:
Мороховець (10) – Школьний (10, 19), І. Борсук (40)

«ІнБев/НПУ»: Біров – Мороховець, Смоловик, Карбула, Литвиновський – Бакум, Директоренко, Яблонько, М. Чеберяк
«ХІТ»: Іваняк – І. Борсук, Педяш, Чепорнюк, Журба – Школьний, Колесников, Дзюба,Боргун – Жук

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.