5 січня у Луцьку було справжнє футзальне свято. По-перше – на майданчиках спорткомплексу ТРЦ «Адреналін-Сіті» проходив турнір «Різдвяна коляда», приурочений до Різдва. По-друге – луцький «Любарт» зіграв свій перший домашній матч у рамках чемпіонату України серед команд Другої ліги. І по-третє – був зіграний другий Матч зірок (він же – другий поєдинок Кубку Виклику Друзів) між збірними Волинської та Рівненської областей. Отже, подивитись було, на що.

Але наразі ми поговоримо про поєдинок чемпіонату України у Другій лізі. Для «Любарта» це був перший домашній поєдинок на всеукраїнському рівні. Суперником лучан був рівненський «InterBetonBud-Рівне-112». Ця команда, якщо брати таку складову, як досвід, трохи переважала своїх опонентів з Луцька, оскільки у її складі були кілька гравців, які свого часу встигли пограти за «Кардинал-Рівне». Та й тренер – Андрій Паршиков – теж свого часу був далеко не останнім гравцем у «Кардиналі». У цьому плані «Любарт» міг протиставити лише амбіції та бажання порадувати рідних вболівальників.

Одразу скажемо, що «Любарт» добре підготувався до першої домашньої гри. Зокрема, перед матчем було вручення футболки «Любарта» одному з підписників сторінки клубу в соцмережі «Інстаграм». А у перерві був розіграний ще один конкурс – на точність удару. Можемо сміливо сказати, що такого підходу до організації поєдинків у Другій лізі ще ніде не було видно. Тому, можемо висловити лише повагу «Любарту» та волинській футзальній спільноті.

Початок гри склався для господарів майданчику – краще не придумаєш. По-перше – «Любарт» грав у свій улюблений швидкісний футзал, а по-друге – лучани повели в рахунку після голу Назарчука. Такий перебіг подій цілком влаштовував господарів паркету. Однак, така ситуація, вочевидь, не зовсім влаштовувала рівнян, які одразу почали думати, як відігратись. Підопічні Андрія Паршикова почали застосовувати силовий футзал та проходи по флангу з прострілами на «п’ятачок», де обов’язково мав би хтось опинитись. І такі постріли зазвичай створювали небезпеку біля воріт Притолюка. Особливо треба виділити Жака, який, мабуть, створював найбільше проблем обороні «Любарта». Тому, і не дивно, що саме Жак на 8-й хвилині зрівняв рахунок у матчі. Після цього гра пішла в більш тактичному руслі. Гості з Рівного намагались більше грати першим номером, а «любартівці» робили акцент на контратаки. Тим більше, лучани мали гравців, які могли би втікти у рейд на ворота Кособуцького. Особливо в цьому плані треба виділити Назарчука. Однак, відзначимо також і Кособуцького, який вправно діяв у воротах «будівельників» Кособуцький. Але, незважаючи на те, що «InterBetonBud-Рівне-112» все-таки трохи більше володів ініціативою і, відповідно, мав трохи більше нагод для того, щоб змінити рахунок на свою користь, він залишався рівним.

Другий тайм господарі почали більш активно, тому здавалось, що «Любарт» все-таки може забити «гол з роздягальні». Однак, цього не сталося. Хоча і пізніше у волинян були хороші моменти для взяття воріт Кособуцького, але голкіпер рівнян грав бездоганно. А на 31-й хвилині стався епізод, який цілком реально міг би вирішити долю матчу – Казмірук отримав другу жовту картку та автоматично – червону. Однак, гравцям «Любарта» не вдалося втілити у гол свою двоххвилинну чисельну більшість.

Покарання за змарновані моменти прийшло трохи згодом, коли Груша протягом двох хвилин зміг оформити дубль. Більше того – рівняни могли довести свою перевагу до розгрому, якби реалізували два дабл-пенальті. Але тут варто відзначити Притолюка, який двічі врятував «Любарт» від голу. Втім, це не допомогло лучанам уникнути домашньої поразки.

«Любарт» (Луцьк) – «InterBetonBud-Рівне-112» (Рівне) – 1:3
Голи:
Назарчук (4) – Жак (8), Груша (35, 36)

Попередження: В. Козачок (31), Заболотько (33) – Казмірук (2),
Вилучення: Казмірук (31 – повторне попередження)
На 37-й хвилині Волох («InterBetonBud-Рівне-112») не реалізував 10-метровий (воротар)
На 40-й хвилині Жак («
InterBetonBud-Рівне-112») не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.