Прес-служба «Food Centre-СумДУ» поспілкувалася з президентом сумського клубу Ігорем Черненком. У цьому інтерв’ю керманич сумчан підбив підсумки першої половини сезону в Першій лізі.

– Поки у хід не пішли усілякі підступні запитання, хотілося б почати з привітань (сміється). Шановні наші гравці, тренерський штаб, вболівальники, зі святами всіх Вас! Нехай у новому році здійсняться ті мрії, заради яких всі живуть. Щастя, здоров’я, успіхів і, звичайно, чекаємо Вас на трибунах! Нам дуже приємно бачити заповнені зали, коли вболівальники з командою насправді є єдиним цілим. Це змушує всі структури клубу працювати активніше, діяти так, щоб не розчаровувати нашу армію фанатів.

–​ Дякуємо за привітання, а тепер все ж перейдемо до запитань. Завершилася перша частина сезону, «Food Centre-СумДУ» йде на першому місці у чемпіонаті та вже кваліфікувався до 1/8 фіналу Кубка України. Яку оцінку Ви можете поставити команді?
– Весь наш штат (і керівництво, і тренери, і футзалісти) виконали величезний обсяг роботи. Нині, у комплексі це дозволяє дати позитивну оцінку виступу клубу. Тут важливо розуміти, що далі доведеться працювати все більше і більше. Треба однозначно покращувати якість гри, щоб і у другому колі, і далі, у раунді плей-офф, зберегти за собою високі позиції. Плюс є Кубок України, де стоїть завдання просто пройти якнайдалі. Це з позитивних моментів. Однак, якщо дивитися глибше, то нам є куди зростати. Будемо прагнути цього.

–​ Які кроки до цього проводяться вже зараз?
– По-перше, постійно думаємо про підсилення команди. Здорова конкуренція піде всім на користь. По-друге, у спілкуванні з тренерським штабом акцентуємо увагу на професійному зростанні тих футзалістів, які вже є. Багато зараз діють на 60-70% свого потенціалу, і завдяки тренувальному процесу треба їх вивести на рівень максимальних можливостей на вирішальні матчі.

–​ Багато поєдинків для нашої команди складалися по-різному. Який з них Вам найбільше сподобався саме у плані якості гри?
– Ой, вони всі були доволі напруженими. За якістю гри дуже сподобався матч в Івано-Франківську з «Візою-Втормою». Грали проти потужного суперника, у складі якого перебувають професійні гравці. Там ми показали свою силу на той момент, вдало обрали тактику, і наприкінці склалося враження, що цю команду ми могли і обіграти.

–​ Відразу ж напрошується друге питання: чи були матчі, які Вам не сподобалися?
– У мене найбільше розчарування – зустріч з «Коброю». Хоч ми і перемогли 9:4, але ось ці чотири голи беруть за живе. Ну не може команда такого рівня стільки пропускати. Мені здається, тут негативно проти нас відіграв психологічний момент. Взагалі, психологія – цей той атрибут гри, над яким нам треба працювати дуже і дуже багато. Ми просто не змогли перебудуватися після чемпіонату міста  та Другої ліги на Першу. Та й всі команди проти нас виходять з потрійною мотивацією, намагаючись показати зуби і відібрати очки у лідера.

Головним у цій ситуації є те, що ми провели колективну бесіду і зробили потрібні висновки.  Після цього здобули дві перемоги, одна з яких виїзна у далекому Івано-Франківську. Останній матч з «Епіцентром К-Таїрова» показав, що ми можемо вчасно переключатися, підлаштовуватися під тактику суперника, яка не завжди є зручною для нас.

–​ З чемпіонатом, здається, все з’ясували. Протягом місяця команда зіграє з «АРПИ Запоріжжя» у Кубку України. Як Вам взагалі результати жеребкування цієї стадії?
– Нам випав суперник дуже непоганого рівня, і нинішнє його становище в Екстра-лізі не говорить ні про що. У складі «АРПИ Запоріжжя» зібрані відмінні гравці, дуже сильний тренер, тож, буде однозначно цікаво. Сам жереб поставився до нас лояльно, можна навіть сказати, що позитивно. Дай Боже, пройдемо далі, а там побачимо ще більш сильну команду. Всі хлопці заряджені на максимальний результат, їм також дуже хочеться зіграти з лідерами Екстра-ліги, тому, чекаємо вдалої гри на цій стадії і запрошуємо вболівальників на трибуни!

–​ До жеребкування ми цікавилися у багатьох гравців та запитували у головного тренера Сергія Песоцького, кого б вони хотіли бачити серед суперників. Були різні варіанти, побажання. Заднім числом хотілося б запитати і у Вас: якби можна було обрати, кого б хотіли?
– «Продексім»! Тим більше, у нинішньому стані, думаю, добре б з ними зіграли (сміється). Побачили б нового зоряного тренера з Іспанії і як він змінив би гру херсонців. Однак, суперника обирати, зрозуміло, не можемо, готуємося до протистоянь з «АРПИ Запоріжжя», щоб виконати поставлені завдання.

–​ Ігоре Петровичу, Ви вже другий рік у серйозній футзальної тусовці (сезон в міських турнірах давайте опустимо). Як особисто на Вас позначається перехід команди з Другої ліги до Першої і що глобально змінилося всередині клубу?
– Відмінностей дуже багато, починаючи від підходу до справи і тренувального процесу до відносин в колективі. Спочатку це все було на любительському рівні, зараз же прагнемо до створення професійної команди. Нині маємо дуже багато проектів: є перша команда, а нижче ще друга і третя. Запустили сайт, який регулярно розповідає про життя клубу, нещодавно з’явився тренер з фізпідготовки, хлопці вже почали відзначати, наскільки це важливо в тренувальному циклі. Є думки щодо запрошення нових гравців і не тільки з Сум. З грудня стали більше часу приділяти другій команді, яку тренує наш гравець Віталій Катеринін. Сума цих факторів вселяє оптимізм і дозволяє думати про завтрашній день. У нас одна одна – потрапити до Екстра-ліги, і це повинно стати ривком для подальшого розвитку.

–​ Якщо вже Ви заговорили про другу команду, як оціните її виступ у Суперлізі Асоціації футзалу Сумщини?
– Коли ми стартували, то ніяких завдань перед нею не ставили. Головне, щоб гравці набиралися досвіду. Чемпіонат міста у нас досить сильний і там вистачає виконавців і команд серйозного рівня. Зараз, повторюся, ми просто намагаємося налагодити у ній тренувальний процес. Гравці, які потраплять до першої команди вже повинні знати схеми та комбінації, той стиль, якого дотримується основа. За рік-два вони будуть заміною нашим лідерам – це і є їхньою головною мотивацією.

За матеріалами офіційного сайту ФК «Food Centre-СумДУ» (Суми)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.