Перед товариськими матчами жіночої збірної України проти збірної Італії, які відбудуться 22 та 23 січня у Броварах, кореспондент «5х5» поспілкувався з Альоною Кирильчук, яка розповіла про настрій у стані «синьо-жовтих» перед поєдинками зі «Скуадрою адзуррою».

– Альона, закінчується тренувальний збір нашої збірної перед матчами з італійками. Що можеш сказати про те, як готова команда до цих поєдинків?
– На мою думку, команда достатньо підготовлена, тому що тренер багато уваги приділяє всім моментам, зокрема «стандартам», а також розіграшам позиційної атаки. За себе скажу, що мені подобається атмосфера у нашій команді. Дівчата всі впевнені в собі та налаштовані на перемогу, тому що це будуть останні матчі перед «Фіналом чотирьох» чемпіонату Європи.

– Минулого року, до речі, збірна України грала з Італією на виїзді, і це був дебют Олега Шайтанова на посаді головного тренера жіночої збірної України. Що можеш сказати про нинішню збірну Ітілії, чи розбирали ви гру «Скуадри адзурри», і наскільки вона змінилась?
– Так, звичайно. Ми дивились кілька матчів збірної Італії, особливо – ігри відбіркового етапу Євро, де італійки грали в одній групі зі збірною Іспанії. Також ми розбирали свої минулі поєдинки проти цієї команди. Італійки стали більш мобільними, грають на високих швидкостях. Але тренерський штаб зробив усе для того, щоб ми розібрали головні ігрові якості наших суперниць.

– За рахунок чого можна буде перемогти збірну Італії?
– Я вважаю, що, насамперед, завдяки командній грі. Треба підтримувати одна одну, і кожна з нас гратиме не тільки за себе, а і за партнерку по команді. З Італією потрібно грати не в силовий футзал, а більше – за рахунок нестандартних рішень, думати головою. Але перш за все – за рахунок командного духу та командної гри.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.