З 26 по 28 лютого у Сумах проходитимуть матчі фінального етапу чемпіонату України у віковій категорії U-17. Тобто, у «титульній» віковій категорії. На жаль, цього річ для участі у цьому змаганні не вдалося зібрати сильний склад учасників, хоча ще рік-два тому було багато розмов про те, що саме хлопці 2002 року народження, які наразі гратимуть у категорії U-17, мають велику перспективу. До речі, як тут не згадати, що минулого року саме хлопці 2002 р. н. грали у Юнацькій Екстра-лізі. Теоретично, з тієї когорти команд участь у нинішньому чемпіонаті України могли би взяти івано-франківський «Ураган» та хмельницький «Сокіл». Однак, дехто з «ураганівців» вже пішов з команди, а решта була переведена у дублюючий склад. Що стосується «Сокола» (точніше – ДЮСШ «Спортлідер+», яка входить до структури хмельницького клубу. Міг би взяти участь і одеський «Марріон», чиї вихованці минулого сезону підсилювали чорноморський «Іллічівець» у матчах ЮЕЛ. І чомусь не заявився на чемпіонат херсонський «Продексім», хоча ми пам’ятаємо, що нещодавно ця херсонська команда брала участь у домашньому розіграші Кубку України (U-17). Це ж стосується і ще однієї команди з Херсона – «Атлетика». Також теоретично в цьогорічному чемпіонаті України (U-17) могли би взяти участь і ті команди, які зараз грають у Юнацькій Екстра-лізі. Однак, з усіх учасників ЮЕЛ тільки КІВС «Енергія» грає у двох турнірах одразу (і ми ще не враховуємо, що ця команда бере участь у чемпіонаті Львова).

Таким чином, у нинішньому чемпіонаті України (U-17) виявили бажання зіграти тільки чотири команди. Це КІВС «Енергія» (Львів), «Штурм» (Ширяєве, Одеська обл.), «Юність» (Лозова) та ДЮСШ Сумської районної ради (Сумський р-н). Однак, на жаль, у вирішальному турі з цієї четвірки зіграють тільки три колективи: КІВС «Енергія», «Юність» та ДЮСШ СРР. На жаль, «Штурм» вирішив не продовжувати боротьбу. А це означає, що інші три команди вже остаточно розіграють три комплекти нагород.

Перед тим, як розповісти про матчі другого туру, який водночас є вирішальним, треба згадати про те, як пройшов перший тур. Він проходив з 11 по 13 грудня у Білозір’ї. Отже, пропонуємо Вашій увазі результати першого «з’їзного» туру.

11-13 грудня. Білозір’я.

«Штурм» – «Юність» – 3:4
КІВС «Енергія» – ДЮСШ СРР – 4:2
ДЮСШ СРР – «Штурм» – 8:7
«Юність» – КІВС «Енергія» – 2:5
«Штурм» – КІВС «Енергія» – 1:7
ДЮСШ СРР – «Юність» – 7:2
«Юність» – «Штурм» – 4:4 (по пенальті – 7:6)
ДЮСШ СРР – КІВС «Енергія» – 0:2
«Штурм» – ДЮСШ СРР – 4:10
КІВС «Енергія» – «Юність» – 3:1
КІВС «Енергія» – «Штурм» – 5:2
«Юність» – ДЮСШ СРР – 1:4

У другому турі, враховуючи той факт, що «Штурм» знявся зі змагань (команді з Одещини будуть зараховані технічні поразки), буде трохи менша кількість поєдинків. Але все-таки маємо надію на те, що більше казусів не буде, і решта матчів буде зіграна. Власне кажучи, пропонуємо Вашій увазі розклад матчів другого «з’їзного» туру чемпіонату України (U-17).

26-28 лютого. Суми.

КІВС «Енергія» – ДЮСШ СРР
«Юність» – КІВС «Енергія»
ДЮСШ СРР – «Юність»
ДЮСШ СРР – КІВС «Енергія»
КІВС «Енергія» – «Юність»
«Юність» – ДЮСШ СРР

Зазначимо, що всі поєдинки проходитимуть на майданчику спорткомплексу СумДПУ ім. Макаренка.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.