У перший календарний день весни юніорська збірна України зіграє товариський матч з сербськими однолітками. Це буде перший з двох запланованих поєдинків проти юніорської збірної Сербії. І фактично це буде остання генеральна репетиція підопічних Віталія Одегова перед поєдинками Основного раунду відбіркового етапу чемпіонату Європи серед 19-річних. Нагадаємо, що наші юніори виборюватимуть своє право зіграти у фінальній частині юніорського Євро у Македонії, де, окрім місцевої збірної, нашими суперниками будуть команди Румунії та Бельгії.

Можна сказати, що зі стратегічної точки зору вибір суперника по товариському матчу непоганий, адже збірна Сербії грає приблизно в такому ж ключі, як і збірна Македонії. До того ж, всім відомо, якими непоступливими є балканські команди. Тому, тут можна теоретично накласти модель гри сербської команди на македонську модель, а потім вже перевірити на практиці, наскільки розрахунки нашого тренерського штабу на чолі з Віталієм Одеговим були вірними.

І як тут не поговорити саме про наших суперників по цим двом товариським матчам, тобто – про збірну Сербії. У лютому ця команда зіграла вдома два матчі з італійськими однолітками. І в цих двох поєдинках зіграли по-різному. Один поєдинок балканцям вдалося виграти, а ось у другому двобої перемогу святкувала «Скуадра адзурра». Але цікаво інше – обидва протистояння завершилися з рахунком 3:1 на користь однієї з команд. Про що це може свідчити? Мабуть, перш за все – про нестабільність сербської команди. І це при тому, що вона тоді, як і зараз, грала вдома. А всі знають, яка у сербів підтримка в рідних стінах. Тому, на цей момент (окрім ігрових, звісно) нашому тренерському штабу також треба звернути увагу. Хоча з іншого боку – наша збірна вже має досвід гри на Балканах («Турнір розвитку» УЄФА у словенському Подчетртеку). І знову ж таки – не забуваємо про майбутні ігри в Македонії. Так само треба звернути на згадані результати сербів у матчах з італійцями. Якщо пригадати те, як «синьо-жовті» грали проти тієї ж Італії, то це може надати Віталію Одегову поживу для роздумів. Але більше її стане, безумовно, вже після ігор з Сербією.

Щодо нашої команди, то вона готується до цих двох товариських поєдинків у сербському місті Лесковац. Перед цим підопічні Віталія Одегова вже традиційно зібрались у Броварах. Для підготовки до матчів з юніорською збірною Сербії наставник української команди викликав наступних виконавців: воротарі – Микола Гуйван («Ураган-2-КФВ»), Євгеній Козлов («Авангард»), Дмитро Щипчик («Віза-Вторма»); польові гравці – Владислав Завертаний, Мар’ян Масевич, Петро Сенюк, Вадим Меденець, Владислав Сорокін (всі – «Ураган-2-КФВ»), Едуард Нагорний («Авангард»), Данило Бєлан, Артем Литвиненко (обидва – «Продексім»), Федір Овакімян («Viva Cup»), Денис Бланк («ІнБев»), Ярослав Квасній («Енергія»).

Зазначимо, що перша гра нашої юніорської збірної проти сербських однолітків відбудеться у місті Враня. Початок о 20.00 за київським часом. Щодо трансляції, то, як повідомила прес-служба Асоціації футзалу України, вона планується, і посилання на неї можна буде побачити незадовго до матчу.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.