Юніорська збірна України з перемоги стартувала у Основному раунді відбіркового етапу чемпіонату Європи (U-19). Суперником підопічних Віталія Одегова по першому матчу була збірна Бельгії. Фактично, якщо подивитись на календар ігор, то «синьо-жовті» розпочинали свій шлях до фінальної стадії юніорського Євро проти свого головного конкурента за вихід з групи (при всій повазі до збірних Румунії та Північної Македонії, та «червоні дияволи» все-таки трохи вище класом, ніж ці команди). А враховуючи той факт, що поєдинки між національними збірними України та Бельгії завжди проходили у важкій боротьбі, то можна було передбачити, що і протистояння між юніорськими збірними цих країн буде таким же важким для обох суперників.

Вже на старті поєдинку бельгійці відкрили рахунок. Підопічні Віталія Одегова спробували тут де відігратись, але, незважаючи на їх зусилля, забити українцям не вдавалось. Хоча так само могли забити і бельгійці, але змусити Козлова капітулювати вдруге підопічним Луки Краньяса не вдавалось. В результаті перша половина зустрічі завершилась мінімальною перемогою «червоних дияволів».

На початку другого тайму українці намагались забити швидкий гол. Однак, тільки на 26-й хвилині «синьо-жовтим» вдалося це зробити – відзначився Бланк. Здавалося, що після цього українські футзалісти зможуть розвинути свій успіх, але замість цього вони пропустили вдруге. Цього разу Козлова засмутив Бакіжа. Однак, кінцівку зустрічі юніорська збірна України залишила за собою. Спочатку Завертаний зрівняв рахунок, а потім Овакимян скористався передачею Бланка і забив гол, який у підсумку виявився переможним для «синьо-жовтих».

Наступний матч Основного раунду Євро (U-19) юніорська збірна України зіграє 27 березня проти збірної Румунії. Початок о 17.00 за київським часом.

Чемпіонат Європи (U-19). Основний раунд.
Україна (U-19) – Бельгія (U-19) – 3:2
Голи:
Бланк (26), Завертаний (35), Овакимян (38) – Яху (4), Бакіжа (29)

Попередження: Сенюк (28), Завертаний (28)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.