23 та 24 квітня у Львові відбудуться матчі «Фіналу чотирьох» чемпіонату України серед ВНЗ. За право називатись найсильнішою студентською командою України позмагаються чотири команди: НУ «Львівська політехніка» (Львів), ХНУ ім. В. Каразіна (Харків), НПУ ім. М. Драгоманова (Київ) та НУХТ (Київ). Зазначимо, що цьогорічний чемпіон України поїде на чемпіонат Європи серед ВНЗ у Португалію. Тому, можна сказати одразу, що у всіх чотирьох команд буде серйозний стимул перемогти. А поки що пропонуємо Вашій увазі анонс півфіналів.

У першому півфінальному поєдинку чинний чемпіон України серед ВНЗ, команда ХНУ ім. В. Каразіна, гратиме зі столичними «драгоманівцями». Теоретично цей поєдинок можна було би вважати передчасним фіналом, адже обидва колективи мають дуже непогані склади. І це дає можливість говорити про те, що на нас чекає непередбачуваний матч.

Харків’яни змогли майже повністю зберегти кістяк переможного складу, який тріумфував торік на паркеті Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи. Але є деякі винятки. Не зіграють на цьому турнірі Ярослав Лебідь, який вже закінчив своє навчання в університеті, а також Сергій Малишко, який наразі допомагає гомельському «БЧ» у рамках плей-оф чемпіонату Білорусі. Стались невеличкі зміни і у воротарській бригаді. Якщо минулоріч її складали Панішев та Гетманський, то тепер конкуренцію Панішеву складатиме Козлов. Також склад команди поповнили молоді й талановиті Скубченко та Овакімян. Тобто, у Віталія Чернишова є, ким замінити провідних гравців. До того ж, наставник «каразінців» може розраховувати на допомогу гравців «Урагану» – Абакшина та Моспана.

Що стосується команди НПУ ім. Драгоманова, то її основу переважно складають гравці клубу Екстра-ліги «ІнБев/НПУ». Підопічні Руслана Мішаровського прагнуть не тільки обіграти чинного чемпіона України серед ВНЗ, а і зробити те, що їм не вдалося втілити у життя три роки тому, тобто – стати найсильнішою студентською командою країни. Три роки тому на шляху до мрії «драгоманівців» став потужний СумДУ, який традиційно є найнезручнішим суперником для киян. Тепер СумДУ у «Фіналі чотирьох» немає, і НПУ має на меті все-таки здобути «золото» студентського чемпіонату України. Але погодьтесь – обіграти чинного чемпіона Карбулі та компанії буде ой як нелегко. Втім, якщо столичні футзалісти зможуть нав’язати суперникам свою гру, а потім ще повести у рахунку, то шанси підопічних Руслана Мішаровського на вихід до фіналу значно збільшаться. Але все залежить від того, чи дозволять це зробити слобожанці.

НПУ ім. М. Драгоманова (Київ) – ХНУ ім. В. Каразіна (Харків)
23 квітня 2019 року. Львів. Палац спорту «Галиччина» – 11.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:3

Господарі майданчику, львівські «політехніки», зіграють з командою, яка традиційно вважається одним з фаворитів студентських футзальних змагань – київським НУХТом. І хоча львів’яни матимуть перевагу власного майданчику, та є передчуття того, що саме кияни будуть фаворитами цієї зустрічі. Хоча деякі фахівці вважають, що нинішній склад «харчовиків» трохи слабший, ніж той, який ставав чемпіоном України. Але навіть якщо це так, то недооцінювати «НУХТівців» не варто. Якщо вони вийшли до «Фіналу чотирьох», то однозначно боротимуться за перемогу.

Враховуючи сказане вище, нинішню команду «харчовиків» можна вважати «темною конячкою». І від підопічних Тараса Шпички цілком реально можна чекати сюрпризів. Тому, галичанам треба бути готовими до цього. Але ж і самі львів’яни можуть зробити несподіванку, особливо якщо ми вважаємо НУХТ фаворитом пари, чи не так? Однак, давайте спробуємо розібратись, за рахунок чого кожна з команд матиме шанси на вихід до фіналу.

Якщо ми кажемо про НУХТ, то тут, перш за все, на боці цієї команди буде досвід деяких гравців, а також їх тренера – Тараса Шпички, який є далеко не останньою фігурою в українському футзалі. І в будь-який момент Тарас Олександрович зможе своїми рішеннями переламати хід гри. Тому, тут, звичайно, деяка перевага буде у «харчовиків». Але у «політехніків» також будуть свої козирі. По-перше – це рідний паркет Палацу спорту «Галиччина». По-друге – підтримка своїх вболівальників (як тут не згадати підтримку харківських вболівальників на «Фіналі чотирьох», який проводився торік саме у Харкові!). По-третє – у «Львівської політехніки» має бути допомога у вигляді кількох гравців «Енергії». І останній пункт на користь галичан – це можливість переписати історію, адже команди з Західної України рідко «вистрілюють» у фінальних етапах чемпіонату України серед ВНЗ. А тут є така можливість зробити це це, та ще і вдома. Тому, за рахунок цих факторів «Політехніка», звичайно, може перемогти. Але це буде за умови, якщо НУХТ дозволить.

НУ «Львівська політехніка» (Львів) – НУХТ (Київ)
23 квітня 2019 року. Львів. Палац спорту «Галиччина» – 13.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.