Незважаючи на те, що «Кайрат» номінально був гостем у поєдинку з «Барселоною», він все-таки мав фактичним господарем майданчику. І підтримка «Алмати Арени» мала би бути яскравим тому підтвердженням.

«Барселоні» в цьому поєдинку не міг допомогти дискваліфікований Феррао. Однак, у Андреу Плази було, ким замінити свого основного «стовпа». Проте, все-таки багатьом було зрозуміло, що «Барса» з Феррао і без нього – це дві різні команди. І це, в принципі, знайшло своє підтвердження у даній грі.

На початку поєдинку став помітний один дивний момент. Взагалі-то, якщо вірити протоколу, то у «Кайрата» зі стартових хвилин мали вийти Едсон, Леннон, Тайнан та Ренджел. Але вийшли по факту гравці другої четвірки – Дієго, Тайєбі, Дуглас та Оразов. Втім, як би там не було, а такий хитрий тактичний хід від Кака призвів до того, що «Кайрат» на початку матчу ледь не повів у рахунку – міг відзначитись Тайєбі. Трохи згодом господарі майданчику ще намагались створювати небезпечні моменти біля воріт Хуанхо. «Барселона» старалась також відповідати своїми нагодами, але змусити Ігіту капітулювати «синьо-гранатовим» не вдавалось.

Взагалі треба відзначити, що складалось таке враження, ніби обидві команди не поспішали закручувати інтригу в цьому поєдинку по новому колу. Тому, іноді здавалось, що гра проходить у повільному темпі. Хоча «Кайрат» намагався все-таки загострювати ситуацію біля чужих воріт, чим, відповідно, пожвавлював гру. Однак, за підсумками першої 20-хвилинки жодній з команд так і не вдалося порадувати глядачів на трибунах «Алмати Арени» бодай би одним забитим голом.

Другий тайм розпочався з атак «Кайрата». Не встигла секундна стрілка зробити перше коло у другому таймі, як мав забивати Дуглас. Однак, одному з лідерів «Кайрата» не пощастило. Тим не менш, вже за хвилину Тайєбі змусив Хуанхо капітулювати, і рахунок було відкрито. «Барселона» одразу пішла відіграватись, і навіть вона намагалася створювати моменти біля воріт Ігіти. Однак, підопічним Андреу Плази у завершальних стадіях не вистачало гостроти. І це, звичайно, було на руку «Кайрату». До того ж, господарі майданчика почали частіше грати через «стовпа», чим створювали додаткові труднощі обороні «Барселони». А на 27-й хвилині Тайнан зробив рахунок 2:0 на користь «Кайрата».

В принципі, до цього все йшло. «Барселона» була інертною в атаці, у той час як «Кайрат» виглядав цікавіше. Тому, такий поточний рахунок був цілком справедливим. По такій грі Андреу Плаза вже міг би йти на ризик та випускати п’ятого польового гравця. Однак, наставник «блаугранас» не поспішав з цим рішенням. До того ж, поступово віце-чемпіони Іспанії почали знаходити свою гру та навіть створювали моменти біля воріт Ігіти. Однак, до голу справа не доходила.

А на 37-й хвилині стався Хоселіто, який вже до цього встиг отримати жовту картку, отримав повторне попередження, а заодно і червону картку. «Кайрат» не поспішав розігрувати чисельну перевагу. На це Андреу Плаза вирішив відповісти виходом ще одного польового гравця, щоб урівняти склади футзалістів на майданчику. Однак, при цьому ворота «Барси» залишались порожніми. Таке рішення ледь не призвело до голу у ворота «синьо-гранатових», коли Ренджел змусив суперника помилитись, але м’яч від футзаліста «Кайрата» полетів у штангу. Натомість, другий подібний епізод призвів до голу у виконанні Леннона.

І тільки після цього «Барселона» активізувалась і змогла забити бодай би один гол у відповідь. Однак, зусиль капітана іспанської команди було замало. На останній хвилині «Кайрат» зміг ще двічі вразити ворота «Барси». На це «блаугранас» відповіли тільки одним голом у виконанні Дієго. Отже, як підсумок – 5:2 на користь «Кайрата», який тепер у фіналі Ліги чемпіонів зіграє зі «Спортінгом».  

«Барселона Ласса» (Іспанія) – «Кайрат» (Казахстан) – 2:5
Голи:
Серхіо Лосано (39), Дієго (40) – Тайєбі (22), Тайнан (27), Джон Леннок (38), Едсон (40), Дуглас (40)

«Барселона Ласса»: Хуанхо – Айкардо, Адольфо, Ескердінья, Дієго – Хоселіто, Бойіс, Серхіо Лосано, Артур – Лео Сантана, Рожер
«Кайрат»: Ігіта – Едсон, Ренджел, Джон Леннон, Тайнан – Дієго, Тайєбі, Дуглас, Оразов – Нургожин, Турсагулов
Попередження: Хоселіто (36) – Тайнан (31)
Вилучення: Хоселіто (37 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.