Все закінчується там, де і починалось. Сезон 2018/2019 р. р. у вітчизняному жіночому футзалі починався у Броварах, і там же він закінчується. Тільки якщо восени у поєдинку за Суперкубок України грали «IMS-НУХТ» та «Tesla», то тепер у фінальній грі за Кубок України зустрінуться «Будстар-НПУ» та «Ладомир».

Для обох команд це буде реальна можливість переписати історію. В принципі, і «Ладомир», і «Будстар-НПУ» вже це зробили, оскільки для них це перший фінал Кубку України. Відповідно, одна з команд точно завоює свій перший трофей. І це має додати інтриги вирішальному протистоянню. Хоча тут все-таки треба розібратись, на чиєму боці все-таки буде перевага.

Досвід

У плані досвіду, звичайно, перевага на боці «Будстар-НПУ». Адже у складі цієї команди грають футзалістки, які вже неодноразово ставали володарками Кубку України. До того ж, деякі з них є кандидатками до національної збірної України. У «Ладомира» гравчинь з такими регаліями та послужним списком фактично немає. Проте, є молоді дівчата, які цілком реально можуть нав’язати боротьбу суперницям. І це ми вже бачили по ходу сезону. Але ще одним мінусом для команди з Волині буде те, що у її представниць немає досвіду гри саме у таких, вирішальних поєдинках.

Ігровий тонус

Тут можна подумати. З одного боку – «Будстар-НПУ» після закінчення чемпіонату України ще грав у півфіналі Кубку, і там зміг здолати опір «Тесли», а це виявилось, якщо чесно, складно (тим більше, після першої гри у харків’янок була перевага завдяки голам на виїзді). Немає сумнівів, що підопічні Костянтина Власенка вже встигли відновити сили після півфіналів. З іншого боку – у «Ладомира» зараз є ігровий тонус завдяки участі у чемпіонаті України з футболу. Однак, перехід з паркету на траву і навпаки, зміна розміру м’яча, зміна простору – це ті фактори, які, мабуть, точно не будуть супутниками підопічних Олега Бортника. Ми вже один приклад зміни футзалу на футбол і навпаки вже бачили по ходу цього сезону – «Віза-Вторма». Наслідки ми знаємо. Тому, навряд чи у «Ладомира» буде перевага і ігровому тонусі.

Психологічний фактор

Безумовно, тут «Будстар-НПУ» має бути на коні. Перш за все – завдяки досвіду тих футзалісток, які грають у цій команді. Якщо молоді гравчині «Ладомира» не перегорять, то вони, ймовірно, зможуть нав’язати боротьбу киянкам. І знову ми повертаємось до досвіду, який тут гратиме визначальну роль. А це означає, що і в цьому компоненті «будстарівки» переважають своїх суперниць.

Самовіддача

А ось тут «Ладомир» може записати собі «плюс до карми». Саме на самовіддачу, боротьбу за м’яч у кожному епізоді та реалізацію власних моментів треба розраховувати підопічним Олега Бортника. Особливо якщо буде така картина, що «Будстар-НПУ» гратиме першим номером. Представницям Волині потрібно буде дійсно зробити все, щоб за рахунок величезної самовіддачі все-таки виграти Кубок України. Якщо цього не буде, то ми знову матимемо фактор на користь «будстарівок».

Вказані фактори будуть вирішальними у фінальній грі за Кубок України. Звичайно, багато що може вирішити і перший забитий гол. Але все-таки сподіваємось, що цьогорічний фінал за рівнем гри не поступатиметься тому, який торік був у Харкові. Адже, як ми вже писали вище, в обох команд буде бажання вперше заволодіти почесним трофеєм. І саме завдяки цьому бажанню ми розраховуємо на хорошу гру з боку «Ладомира» та «Будстар-НПУ».

«Ладомир» (Володимир-Волинський) – «Будстар-НПУ» (Київ)
18 травня 2019 року. Бровари. Спорткомплекс БВУФК – 13.00.
Арбітри:
 М. Слободянюк (Вінниця), М. Нечипуренко (Кривий Ріг)

Спостерігач арбітражу: С. Єщенко (Київська обл.)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.