Після того, як за підсумками двох перших зустрічей фінальної серії чемпіонату Іспанії, які відбулись у Барселоні, була зафіксована нічия, «Барселона Ласса» та «Ель-Посо» продовжили з’ясовувати стосунки вже у Мурсії. І напередодні саме в цьому місті був зіграний третій поєдинок «золотої» серії.

Безумовно, рідні стіни були головним фактором, який мав допомогти «Ель-Посо» у третій грі. Але по факту не все складалось для підопічних Дієго Густоцці саме так, як вони хотіли. Мурсійцям не вдалося забити швидкий гол, і в цьому, перш за все, була заслуга «Барси», яка на самому початку матчу запропонувала свої умови гри. І «Ель-Посо» їх прийняв. Однак, на біду господарів майданчику, «блаугранас» змогли втілити свої умови гри у голи Лео Сантани та Феррао. Тому, перед підопічними Дієго Густоцці стояла задача спробувати відігратись з 0:2. Але треба віддати належне мурсійцям – вони до кінця першого тайму не тільки прийшли до тями, а і мали кілька реальних моментів для взяття воріт «Барселони». Однак, фарт був на боці «синьо-гранатових».

Тим не менш, майже на початку другого тайму «Ель-Посо», завдяки влучному удару Алекса, все-таки зміг відквитати один м’яч та подарував своїм вболівальникам надію на порятунок. Однак, майже одразу Ескердінья відновив перевагу «Барси» у два м’ячі. Але «Ель-Посо» не думав здаватись, за що і отримав винагороду – на 28-й хвилині Андресіто знову скоротив відставання своєї команди до мінімуму. І тут вже гравці «Барселони» почали нервувати. Це було помітно і по фолах, які почали збирати підопічні Андреу Плази, а особливо – по тій червоній картці, яку отримав капітан гостей Серхіо Лосано. Втрата лідера не могла не позначитись на грі «блаугранас», які скоро привезли собі 6-метровий. Результатом цього порушення став гол Алекса, після якого рахунок на табло «Палау Депорте» став рівним – 3:3. А могли мурсійці і вийти вперед, коли незадовго до фінальної сирени вони отримали право на дабл-пенальті. Але Андресіто не вдалося переграти Хуанхо з 10-метрової позначки, і в результаті гра перейшла в овертайм.

По ходу овертайму жодній з команд не вдавалося схилити шальки терезів на свою користь. Обидва тренери намагались ризикувати, однак ризик не давав дивідендів ана «Ель-Посо», ані «Барселоні». Зрештою, доля поєдинку визначилась у серії пенальті, де фортуна усміхнулась «Ель-Посо». Ключовим став удар Лео Сантани, який пробив мимо «рамки». І це дозволило «Ель-Посо» не тільки святкувати перемогу, а і вийти вперед у «золотій» серії. Наступний матч фіналу чемпіонату Іспанії відбудеться 17 червня.

«Ель-Посо» – «Барселона Ласса» – 3:3 (по пенальті – 4:3)
Голи:
Алекс (24, 36 – з 6-метрового), Андресіто (28) – Лео Сантана (10), Феррао (13), Ескердінья (24)

Вилучення: Серхіо Лосано (34)
На 38-й хвилині Андресіто («Ель-Посо») не реалізував 10-метровий (воротар)
Рахунок у серії – 2:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Ель-Посо» (Іспанія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.