Капітан збірної Італії Габріель Ліма повідомив про завершення кар’єри у складі «Скуадри адзурри». Про це він повідомив у своєму зверненні до вболівальників на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

– Я завжди розумів, що настане момент, коли з тієї чи іншої причини я завершу кар’єру в збірній Італії. Я завжди ставив інтереси збірної вище власних, часто відмовляючись від пропозицій з-за кордону – для того, щоб бути на очах у тренерів збірної. На жаль, останнім часом справи йшли не дуже добре, і, чесно кажучи, мене це дуже засмучувало. Просто в якийсь момент я усвідомив, що моя роль у збірній не є настільки важливою, як раніше, і я вирішив, що настав час, коли інтереси моєї сім’ї значать для мене більше. Я хочу попрощатися зі збірною Італії та подякувати всім, хто допомагав мені і підтримував мене, за ці 15 років, забути які неможливо. Всі, хто дійсно знає мене, знають, як сильно я ціную все це, і цього мені достатньо. – так прокоментував своє рішення Ліма.

Окрім того, Габріель Ліма повідомив, що не стане продовжувати контракт з віце-чемпіонами Італії, «Аква&Сапоне». Скоріше за все, він тепер гратиме в одному з бразильських клубів. Принаймні, сам Ліма, котрий, як відомо, народився та виріс у Бразилії, але потім переїхав до Італії, де отримав місцеве громадянство та був заграний за «Скуадру адзурру», зазначив, що повертається додому.

– Рік тому ми думали про оптимальне рішення для сім’ї. У Бразилії живе вся наша велика родина, яку ми по-справжньому любимо. Так, там є ризик постійного насильства, так, економічна ситуація набагато гірша… В Італії – відмінна якість життя, нуль насильства, кар’єра і робота в зоні комфорту, Ми контролюємо всі витрати, і мені не доводиться думати, як жити далі. Італія набагато комфортніше Бразилії, але туга вбиває нас… – резюмував Габріель Ліма.

Зірковим часом для Габріеля Ліми став чемпіонат Європи 2014 року у Бельгії, де збірна Італії, несподівано для всіх, дійшла до фіналу, де обіграла збірну Росії та стала дворазовим чемпіоном континенту. Окрім того, у 2012 році він у складі збірної Італії став бронзовим чемпіоном світу. За свою кар’єру пограв за такі клуби, як бразильська «Аоста» (2004-2007), італійські «Марка Футзал» (2007-2008), «Арціньяно Гріфо» (2008-2009), «Асті» (2009-2014), «Аква&Сапоне» (2016-2019) та іспанський «Ель-Посо» (2014-2016).

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.