Поєдинок проти прямого конкурента за перше місце у групі «D» був для «каразінців» дуже принциповим та важливим. У разі перемоги підопічні Віталія Чернишова могли би достроково забронювати собі вихід до чвертьфіналу. Але ж такі плани мали і хорватські представники. Тому, гра мала бути дуже важкою. Так воно в підсумку і сталося.

Хорвати дали одразу зрозуміти, що налаштовані міцно тримати в лещатах лідерів харківської команди. Зокрема, дуже часто діставалося Абакшину, який часто дошкуляв своїм візаві, коли виконував функції «стовпа». Так само діставалося й іншим харків’янам, зокрема це стосувалося Лебедя. Тим не менш, це не заважало підопічним Віталія Чернишова грати першим номером та частенько створювати небезпеку біля воріт Голузи. Однак, забити харків’янам так і не вдавалося. Хоча іноді здавалося, що м’яч вже ось-ось опиниться у воротах хорватів. Однак, у цих епізодах слобожанцям відверто не щастило. Цим могли скористатись балканці, які відповідали кількома моментами біля воріт Панішева та змушували українського воротаря вступати у гру. Але Максим грав надійно, і це давало привід для оптимізму. Тим більше, що вже після екватору першого тайму «карабінці» збільшили тиск на ворота своїх хорватських опонентів. І якби бодай би невеличка частина цих епізодів була реалізована, то харків’яни, можливо, могли би почуватись більш-менш спокійно. А так їм довелося достатньо попрацювати над тим, аби хоча б відкрити рахунок. І це, врешті-решт, сталося за 30 секунд до перерви, коли Моспан відкрив рахунок. 1:0 на користь «каразінців» – саме з таким результатом команди пішли відпочивати.

Здавалося, що забитий «гол у роздягальню» додасть харків’янам додаткових позитивних емоцій. Тим більше, вони вже і так мали психологічну перевагу над суперниками. Але на 23-й хвилині сталося дещо нелогічне та непередбачуване. Спочатку хорватам вдалося розіграти кутовий, після якого вони зрівняли рахунок. А вже за кілька миттєвостей неузгодженість дій між Панішевим та партнерами призвела до прикрої помилки голкіпера «каразінців» та другого пропущеного голу. Такий початок другого тайму абсолютно збив з пантелику слобожанців, які деякий час перебували фактично у психологічному нокдауні. На щастя, балканським футзалістам не вдалося цим скористатись, хоча вони були на підйомі та могли зміцнити свою перевагу. Але скоро студенти з Осієка свідомо віддали ініціативу «каразінцям», щоб більше грати другим номером. Харків’яни і самі розуміли, що з цим треба щось робити, але тут з’явилась інша проблема – збільшився відсоток браку при передачах. Особливо це було помітно у Лебедя та Панасенка, які теоретично мали би бути лідерами своїх четвірок. Тим не менш, харків’яни змогли відчуnи той момент, коли їх опоненти почали потроху підсідати. І тоді біля хорватських воріт ставало небезпечно. Проте, Голуза явно не хотів вдруге витягати м’яч з сітки власних воріт. Однак, на 37-й хвилині йому таки довелося це зробити, коли Абакшин все ж знайшов свій момент та зміг поцілити у ворота – 2:2. Під кінець гри обидві команди могли вирвати перемогу, але фінальна сирена зафіксувала бойову нічию.

Отже, доля путівки (або путівок) до чвертьфіналу від групи «D» вирішиться 18 липня. Харків’яни в цей день зіграють з ізраїльським коледжем менеджменту, який сьогодні поступився політехнічному інституту Лейрії з рахунком 0:6.

Університет (Хорватія) – ХНУ ім. Каразіна (Україна) – 2:2
Голи ХНУ ім. Каразіна:
Моспан, Абакшин

Склад команди ХНУ ім.. Каразіна: Панішев – Лебідь, Васильєв, Моспан, Абакшин – Панасенко, Масленніков, Терентьєв, Пугач.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Уго МІГЕЛЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.