Безумовно, в останній ігровий день вся увага була прикута до виступу наших команд – НПУ ім. Драгоманова та ХНУ ім. Каразіна – у медальних протистояннях жіночого та чоловічого турнірів. Як ми повідомляли, «драгоманівки» здобули бронзові медалі, а «карабінці» – срібні. Але був ще один матч, який неможливо було обійти стороною – це фінал жіночого турніру чемпіонату Європи серед університетів. У ньому зустрілись дві команди, які були суперницями НПУ ім. Драгоманова по групі. Це університет Мурсії та університет Мюнстера.

Безумовно, іспанки вважались фаворитками фінального протистояння. Але тут не треба забувати той факт, що німкені у поєдинку групового раунду здобули перемогу над мурсійками з рахунком 3:1, і тоді багато хто вважав цей результат сенсаційним. Однак, разом з тим, треба відзначити, що до фінального поєдинку німкені програли тільки одного разу – у стартовому поєдинку НПУ ім. Драгоманова. Тому, якщо іспанські футзалістки і мріяли про реванш, то їм треба було серйозно попрацювати.

Втім, вже наприкінці стартової хвилини гри іспанкам вдалося забити гол, і це, відповідно, вплинуло на всю подальшу гру. Хоча треба тут же зазначити, що німкень цей пропущений гол не засмутив. Більше того – вони активно грали попереду, непогано комбінували та змушували своїх опоненток постійно бути готовими до можливих проблем. Подекуди студентки з Мюнстера змушували Ану Гарде вступати у гру, але до голу у її ворота справа не доходила. А от до голу у ворота Розміарек справа дійшла на 8-й хвилині, коли Поведа подвоїла перевагу університету Мурсії. Але за кілька хвилин німкеням таки вдалося відквитати один м’яч, і після цього інтрига закрутилась по новій спіралі. Поєдинок став більше нагадувати шахову партію, де кожна з команд могла схилити шальки терезів на свою користь. Однак, незважаючи на це, рахунок у першому таймі більше не змінювався.

У другій 20-хвилинці іспанки трохи тактично перебудувались. Вони стали грати проти німкень більш компактно, і це в рази зменшило відсоток небезпеки біля воріт Ани Гарде. Більше того – фактично у другому таймі (принаймні, до його завершальної фази) у представниць університету Мюнстера не були акцентованих ударів у ствір іспанських воріт. Натомість, мурсійки подекуди знаходили шпарини у захисті німецької команди. І одного разу це призвило до голу у виконанні Мартінес. Після цього тренерський штаб університету Мюнстера перейшов на гру з п’ятим, але і це не принесло дивідендів. Тому, коли завершився другий тайм, залишалось констатувати, що мурсійки взяли реванш у своїх німецьких візаві з таким же самим рахунком, з яким програли у груповому раунді. Окрім того, іспанки стали чемпіонками Європи серед університетів.

Університет Мюнстера (Німеччина) – Університет Мурсії (Іспанія) – 1:3
Голи:
Фулленкамп (13) – Гарсія (1), Поведа (9), Мартінес (33)

Попередження: Шульте (32)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.