Новий, і водночас – ювілейний сезон чемпіонату Іспанії з футзалу під егідою ЛНФС розпочнеться 7 вересня поєдинком за Суперкубок країни. За традицією, за цей трофей боротимуться чемпіон та володар Кубку Іспанії (або ж фіналіст). Враховуючи те, що «Барселона» у минулому сезоні стала і чемпіоном, і володарем Кубку Іспанії (додавши сюди ще й Кубок Короля), то суперником «синьо-гранатових» буде віце-чемпіон та фіналіст Кубку Іспанії – «Ель-Посо». Ця зустріч відбудеться у Гвадалахарі, на майданчику арени «Паласіо Мультіусос».

Тим, хто слідкує за футзальними новинами, арена у Гвадалахарі, безумовно, буде знайомою. Адже саме вона приймала матчі «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА у 2016 році, коли володарем трофею стала російська команда «Газпром-Югра». Тепер же на «Паласіо Мультіусос» візьме старт нового сезону чемпіонату Іспанії.

Як ми вже зазначали вище, цей сезон буде ювілейним, оскільки тридцять років тому, у 1989 році, була заснована національна футзальна ліга (Liga Nacional de Futbol Sala) – ЛНФС. Саме під егідою цієї організації вже тридцять років проходить чемпіонат Іспанії з футзалу, який за цей час став не тільки найсильнішим у Європі та світі. Чемпіонат Іспанії став дуже хорошим комерційним продуктом, а розвиток та популяризація футзальних змагань у Іспанії вплинула на подальшу популяризацію цієї гри в усьому світі. Тому, недарма саме іспанські клуби найбільше за всіх завойовували Кубок УЄФА, правонаступницею якого стала нинішня Ліга чемпіонів. Але про все це ми ще встигнемо поговорити під час анонсу до поєдинку за Суперкубок Іспанії – 2019.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.