На наших очах зараз твориться новітня історія європейського та світового футзалу. Вперше в історії буде проведений чемпіонат Європи серед 19-річних. І його фінальна стадія стартує вже сьогодні, 8 вересня. Тому, для європейського футзалу цей день по праву можна вважати історичним. Сьогодні відбудуться чотири матчі – по два поєдинки у групах «А» і «В». Тому, футзальний портал «5х5» вирішив скласти міні-анонси цих двобоїв, які, сподіваємось, будуть дуже цікавими.

Почнемо з першого поєдинку, в якому гратиме юніорська збірна України. Про її матч проти збірної Нідерландів ми вже багато чого написали у нашому великому анонсі до цієї гри, тому повторюватись не будемо. Скажемо тільки те, що як би ми того не хотіли, а нашим хлопцям сьогодні буде важкувато. Принаймні, судячи з підготовки нідерландської збірної, можна сказати, що вона планує зробити кілька сюрпризів на цьому чемпіонаті. Але сподіваємось, що це відбудеться не у двобої зі збірною України. Тому, наразі нам залишається просто побагати удачі підопічним Віталія Одегова.

Україна (U-19) – Нідерланди (U-19)
8 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 12.30.

Арбітри: Інгус Пуріньш (Латвія), Кріштіану Сантуш (Португалія), Міхаел Хрістофідес (Кіпр)
Хронометрист: Борислав Колев (Болгарія)  
Прогноз «5х5» – 3:1

Збірна Іспанії, яка є фаворитом групи «В», розпочне свій шлях до заповітного трофею поєдинком проти хорватських юніорів. Балканці в цьому поєдинку можуть зачепитися за очки лише за умови своєї непоступливості в кожному з епізодів. Цим славляться всі балканські команди. Але водночас хорватам буде складно, оскільки іспанці, скоріше за все, одразу візьмуть гру під свій контроль. А грати проти піренейців без м’яча – це складно. Тому, подивимось, скільки протримаються «картаті». Якщо у них вистачить сил на весь матч, то вони зможуть здобути якісь очки. Якщо ні, то це тільки полегшить іспанцям завдання здобуття трьох очок.

Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19)
8 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 15.00.

Арбітри: Ян Креста (Чехія), Мар’ян Младеновскі (Північна Македонія), Славомір Стечко (Польща)
Хронометрист: Ірина Веліканова (Росія)
Прогноз «5х5» – 1:4

Вже сам факт того, що юніорська збірна Польщі потрапила до фінальної частини Євро (U-19), став несподіванкою для багатьох. Але з іншого боку – якщо поляки потрапили до топ-вісімки, то у них є реальна можливість серйозно заявити про себе. І це, звичайно, буде стимулом для «Кадри». Тому, можна сказати лише одне: у плані мотивації «червоно-білі» матимуть певну перевагу. А от щодо гри, то тут не все так однозначно. Російська команда під час відбірковий матчів показала себе в плані результативності – вона дуже багато забивала. Хоча скажемо, що і група росіянам дісталась, відверто кажучи, прохідна. Однак, якщо російська команда вийде на гру проти поляків зі зверхнім ставленням до суперника (а таке реально може бути), то у неї цілком справедливо можуть виникнути проблеми.

Польща (U-19) – Росія (U-19)
8 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 17.30.
Арбітри: Адмір Захович (Словенія), Вадран Бабич (Хорватія), Даніел Маткович (Швейцарія)
Хронометрист: Фатма Еллен Турсун (Туреччина)
Прогноз «5х5» – 0:2

Закриватимуть перший ігровий день господарі змагань. Вони гратимуть проти ще однієї команди, яка небезпідставно вважається фаворитом цього юніорського чемпіонату Європи. Латвійці перед цим не досить впевнено виступили на домашньому міні-турнірі чотирьох націй. А от португальці, так само які і іспанці, готувались до цього турніру цілеспрямовано. До того ж, багато хто з португальських футзальних спеціалістів вважає, що це покоління португальських футзалістів дуже сильне. В принципі, так і є. Але підтвердження цієї теорії ми зможемо отримати лише на паркеті «Арени Рига».

Латвія (U-19) – Португалія (U-19)
8 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 20.00.
Арбітри: Хуан Галлардо (Іспанія), К’яра Перона (Італія), Ярослав Вовчок (УКРАЇНА)
Хронометрист: Григорій Ошомков (Естонія)
Прогноз «5х5» – 1:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.