Після програшу збірній Іспанії українським футзалістам, та й тренерському штабу, треба було з користю використати день відпочинку, щоб проаналізувати помилки та належним чином підготуватись до вирішальної гри проти хорватів. Логічно було передбачити, що у двобої з «картатими» будуть якісь зміни. І врони були. У ворота повернувся Гуйван, а у стартову четвірку повернувся Завертаний, який залікував своє ушкодження. Що стосується хорватів, то вони виставили свій бойовий квартет, який, в принципі, читався.

Хорвати показали зуби вже на 3-й хвилині, коли Мудроня змусив Гуйвана вступити у гру. Трохи пізніше непоганий момент мав Рендич, але його удар був неточним. Можна сказати, що хорвати першими увійшли у гру. Але, на щастя для українців, їх візаві не вдалося забити швидкий гол. У цей же час українській команді на початку гри чогось не вистачало попереду. До того ж, хорвати вигравали більшість єдиноборств, і це було їм на руку, адже фактично вони змушували «синьо-жовтих» грати саме в ту гру, яка є більш комфортною саме для балканців. Але трохи згодом підопічні Віталія Одегова все-таки почали придивлятись до слабких місць в обороні хорватів. І моменти біля воріт Чизмича не змусили на себе довго чекати. Зокрема хороший удар був у Бєлана. Трохи згодом від голу хорватів врятував Радич, який зміг винести м’яч з порожніх воріт, коли Чизмич не зміг вже допомогти своїй команді. Але на 13-й хвилині українцям таки вдалося відкрити рахунок. Нагорний зміг прострілити на «п’ятачок», а Бланк переправив м’яч у ворота. Цей гол мав додати підопічним Віталія Одегова позитивних емоцій. Але українцям не вдалося швидко розвинути свій успіх. Більше того – скоро хорватам вдалося зрівняти рахунок після того, як Хрстич зміг пробити з дальньої відстані, і Гуйван був безсилий допомогти «синьо-жовтим». Нічийний рахунок, в принципі, влаштовував хорватів, але попереду був ще весь другий тайм, тому ситуація на майданчику могла неодноразово змінитись.

Українці розуміли, що їм треба забивати та виходити вперед, щоб мати шанси на вихід у півфінал з другого місця. І, відповідно, вони намагались більше грати першим номером. Це підопічним Віталія Одегова вдавалось, і вони, завдяки цьому, старались вимотати хорватів. Але при цьому «синьо-жовтим» треба було забивати. І на 25-й хвилині це мав би робити Бланк, який вийшов на побачення з Чизмичем, але хорватський голкіпер залишив це рандеву за собою. Був ще один хороший момент у Негели. Олег класно пробив зі штрафного, у такому ж стилі, як і у грі проти Іспанії, але Чизмич був готовий та впорався з цим ударом. Ближче до середини другого тайму стало видно, що хорвати стали потроху підсідати фізично. І це – при тому, що українці весь матч грали в сім польових (зараз, мабуть, вже можна спитати, чому). Цим підопічним Віталія Одегова треба було скористатись…

Але сталося все інакше. На 32-й хвилині хорвати розіграли комбінацію, яка, зрештою, стала гольовою. Чизміч адресував м’яч на Мудроню, який, вигравши позицію у Завертаного, зміг відпасувати головою на Сучича, який потім хоч і не одразу, але все-таки пробив по воротах Гуйвана, і рахунок став 2:1 на користь «картатих». Такий рахунок змушував українців більш активно йти вперед, але хорвати були готові до того. Вони стали більш уважно грати в обороні, зустрічаючи «синьо-жовтих» вже в центрі майданчику та перекриваючи всі можливі зони для подальших атакувальних дій. А подекуди балканці просто грали на відбій. Однак, незважаючи на це, попереду в українців майже нічого не клеїлось. І це змусило Віталія Одегова наприкінці другого тайму йти на ризик та випускати Бланка у якості п’ятого польового. Однак, навіть розіграш зайвого гравця не давався українцям. До того ж, за 30 секунд до фінальної сирени українці пропустили третій гол після того, як Звертаний помилився при передачі, а Сучич влучив у порожні ворота.

3:1 на користь збірної Хорватії, яка тепер зіграє у півфіналі зі збірною Португалії. А для збірної України цей юніорський чемпіонат Європи, на жаль, завершився.

Хорватія (U-19) – Україна (U-19) – 3:1
Голи:
Хрстич (17, 32), Сучич (40) – Бланк (13)

Хорватія (U-19): Чизмич – Сучич, Хрстич, Юрліна, Мудроня – Рендич, Мужар, Вукелич, Цвишич – Радич
Україна (U-19): Гуйван – Бланк, Завертаний, Бєлан, Волков – Нагорний, Негела, Масевич
Попередження: Хрстич (17) – Волков (16), Негела (27)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.