Третій тур групового етапу юніорського чемпіонату Європи має остаточно визначити четвірку тих команд, які зіграють у півфіналі. В принципі, два півфіналіста вже відомі. Але залишаються вакантними ще два місця. І сподіваємось, що одне з них дістанеться збірній Україні. А для цього підопічним Віталія Одегова треба перемагати хорватів. Інший результат «синьо-жовтих» не влаштовує. Навіть нічия.

Річ у тім, що після того, як наші хлопці програли іспанським одноліткам з рахунком 1:7, а хорвати виграли у збірної Нідерландів з рахунком 6:0, то за підсумками двох турів «картаті» випереджають «синьо-жовтих» за кращою різницею м’ячів. Тому, балканців як раз нічия влаштовує більше. А це означає, що українцям потрібно тільки перемагати. Сподіваємось, що наші футзалісти зробили висновки зі своєї поразки від збірної Іспанії та зможуть виграти у Юрліни та компанії. Подивившись на гру хорватської команди, можна сказати, що теоретично вона має бути «синьо-жовтим» по зубах. Так, у балканської команди є непогані виконавці. Але ж чим наші гравці гірше? Тим більше, у нашої збірної буде підсилення – у гру має повернутись наш капітан, Владислав Завертаний, який пропускав гру проти Іспанії через ушкодження. Принаймні, у розмові з кореспондентом «5х5», яка сталася напередодні, Владислав сказав наступне: «Завтра буду». Так що, можна сказати, що перед ключовою грою на турнірі у стані нашої команди є гарні новини.

Що стосується юніорської збірної Хорватії, то кореспондент «5х5» поспілкувався з голкіпером та капітаном національної збірної Хорватії Іво Юкичем, який знайомий українським вболівальникам за виступами у «Єнакієвці». Більшість гравців цієї хорватської «юніорки» Іво знає ще з тих часів, коли грав у Спліті. Серед персоналій він виділив голкіпера та капітана «картатих» Чизмича. На думку Юкича, цей гравець цілком реально може стати голкіпером європейського рівня. Що стосується результатів «картатих», то Юкич зазначив, що хорватська команда може виконати завдання щодо виходу в півфінал юніорського Євро за рахунок гри ключових гравців та виконання тренерських настанов, чого подекуди не вистачало у грі з Іспанією.

До речі, варто зазначити, що українським футзальним вболівальникам має бути знайомий один гравець з цього складу юніорської збірної Хорватії, а саме – Юрліна. Навесні він приїздив у Запоріжжя, коли національні збірні України та Хорватії грали два товариських матчі на паркеті Палацу спорту «Юність». Тоді підопічні Олександра Косенка в першому поєдинку зіграли внічию (1:1), а у другому – виграли (3:0). І в обох цих зустрічах Юрліна зіграв по кілька змін. Саме Юрліна є одним з лідерів цієї хорватської «юніорки», разом з Чизмичем та Сучичем. І від нього, вочевидь, треба чекати найбільшої загрози воротам збірної України.

Тим не менш, є всі підстави вважати, що українська «юніорка» все-таки сильніша за хорватську. Чому? Тому що у нашої команди все-таки трохи більше гравців, які можуть зіграти нестандартно, або ж виграти епізод для команди за рахунок бійцівських якостей. Хоча хорвати, звичайно, виглядають трохи потужнішими у фізичному плані. Але прудконогих гравців у «синьо-жовтих» все-таки більше. І це має стати основним козирем збірної України у грі проти хорватської команди, в якій вирішиться доля другої путівки до півфіналу від групи «В»

Хорватія (U-19) – Україна (U-19)
11 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 15.00.
Арбітри: Кріштіану Сантуш (Португалія), Адмир Захович (Словенія), Борислав Колев (Болгарія)
Хронометрист: Міхаел Хрістофідес (Кіпр)
Пряма трансляція: «UA: Перший»
Прогноз «5х5» – 1:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.