Якщо згадувати історію, то український та грузинський народи багато що пов’язує, тому вже історично склалося, що українці та грузини дружать між собою. Але якщо ми кажемо про футзал, особливо у контексті кількох останніх днів, то спільне тільки одне – обидві команди програли збірній Румунії. І якщо наша команда програла з рахунком 2:5, то грузинські футзалісти поступились підопічним Роберта Лупу з рахунком 3:6. І ось тепер українці та грузини зіграють між собою.

Хоча, якщо подивитись на склад грузинської збірної, то там, безумовно, можна знайти обличчя, які знайомі українському вболівальнику. Зокрема, мова йде про двох натуралізованих бразильців – Роніньйо та Фумасу, яких не треба зайвий раз представляти. Роніньйо зараз грає за «Продексім», а свого часу був одним з лідерів «Урагану». Що стосується Фумаси, то він колись виступав за донецький «Шахтар» та згаданий вище «Продексім». До того ж, у складі збірної Грузії «Фума», як його свого часу називали в Україні, мабуть, є найтитулованішим гравцем, оскільки він ще встиг здобути Кубок УЄФА разом з «Кайратом». Хоча вболівальники «Продексіма» можуть згадати і про ще одного натуралізованого бразильця – Талеса, який, будучи гравцем «Економаца», добряче насолив «мельникам» у матчах Ліги чемпіонів.

Але, якщо ми вже перейшли до знайомства зі збірною Грузії, то ця команда сильна не тільки своїми бразильцями. Місцеві гравці – теж доволі непоганого рівня. Чого вартий, наприклад, Звіад Купатадзе, який є беззмінним воротарем № 1 у грузинській збірній та одним з найкращих голкіперів російської Суперліги. Окрім того, вболівальникам, які слідкують за чемпіонатом Білорусі, добре знайомі такі гравці, як Арчіл Себіскверадзе та Іраклі Тодуа, які були далеко не останніми гравцями у «Лідсельмаші». Так що, як бачимо, грузинська збірна є доволі добротним колективом, який завжди готовий зробити сюрприз будь-якому супернику. І з цією командою треба рахуватись.

Але хочеться вірити, що несподіванок у сьогоднішньому матчі не буде. Все-таки, навряд чи івано-франківська публіка зрозуміє збірну України, якщо вона програє ще і грузинам. Тому, будемо сподіватись, що підопічні Олександра Косенка зробили правильні висновки з поразки від збірної Румунії та покажуть сьогодні зовсім іншу гру. До того ж, у «синьо-жовтих» був цілий день відпочинку, щоб зібратися з думками та проаналізувати помилки, які були зроблені у грі з румунами. Все-таки, при всій повазі до підопічних Автанділа Асатіані, клас українських футзалістів все-таки вище. І це треба довести на паркеті манежу Коледжу фізвиховання.

Наостанок пропонуємо ознайомитися зі складом збірної Грузії.

Воротарі: Звіад Купатадзе, Александр Джамбурія, Торніке Букія. Польові гравці: Вахтанг Кекелія, Вахтанг Джварашвілв, Арчіл Себіскверадзе, Міхеїл Тевадзе, Роніньйо, Талес, Фумаса, Іраклі Тодуа, Шота Топурія, Ніколос Куртанідзе, Каха Майсая, Нукрі Чумбурідзе.

Також під кінець матеріалу хочеться додати: сподіваємось, що перемога над збірною Грузії додасть нашій команді позитивних емоцій перед матчами Основного раунду відбіркового етапу чемпіонату світу, які відбудуться наприкінці жовтня у Північній Македонії.

Грузія – Україна
24 вересня 2019 року. Україна. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 19.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.