В останню суботу вересня стартує сезон в одному з найсильніших (на даний момент) аматорських турнірів України – чемпіонаті Києва з футзалу. Чому цей чемпіонат вважається одним з найсильніших? Тому що Київ, як відомо, є одним з центрів розвитку футзалу ще з початку 90-х років минулого століття. А ще вісім років тому, коли існувала Футзальна Прем’єр-ліга (правонаступницею якої є нинішній чемпіонат Києва), то там майже в кожній команді грали люди, імена яких багато що скажуть українським вболівальникам футзалу. Зокрема, свого часу в чемпіонаті Києва та ФПЛ грали такі люди, як Олег Шайтанов, Костянтин Власенко, Олег Шуст, Дмитро Шувалов… Грав там і «ХІТ», який наразі є одним з фаворитів FAVBET Екстра-ліги. Та і зараз у чемпіонаті Києва можна зустріти деякі знайомі обличчя.

А розпочнеться новий чемпіонат поєдинком за Суперкубок столиці між двома командами, які останніми роками і виборюють між собою більшість титулів у київському футзалі. Маються на увазі «Skidka» та «Альтернатива». Саме вони останні кілька сезонів борються за право називатися найкращою командою столиці. Саме вони є головними претендентами на те, щоб представити Київ у Всеукраїнському фіналі АФЛУ. І саме зараз починається нова сторінка у протистоянні цих команд. А от ким вона буде написана – подивимось вже під час матчу, який відбудеться на паркеті головної критої арени Києва (якщо, звісно, не враховувати Палац спорту) – спорткомплексу КПІ. Саме там і буде розіграний Суперкубок Києва.

Кого треба вважати фаворитом цього поєдинку? Важко зараз сказати. Обидві команди насправді є гідними суперниками, і кожен з цих колективів вартий того, щоб заволодіти Суперкубком Києва. І в таких поєдинках все може вирішити навіть один гол. Однак, знаючи, що і «Skidka», і «Альтернатива» роблять акцент на атакувальний футзал, то можна ризикнути і сказати, що голів буде більше, ніж один. А як буде насправді, нам покажуть дві найкращі команди Києва в останню суботу вересня.

Суперкубок Києва – 2019
«
Skidka» – «Альтернатива»

29 вересня 2019 року. Київ. Спорткомплекс КПІ – 11.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Федерація футзалу м. Києва

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.