У Сумах довго чекали на той момент, коли місцева команда знову буде грати в елітному дивізіоні українського футзалу. Ну, десь роки три чекали – це точно. Навіть трохи більше. І ось тепер «Food Centre-СумДУ» дарує сумським вболівальникам футзалу можливість знову дивитись на те, як у Сумах гратимуть найкращі команди FAVBET Екстра-ліги. І тут треба зазначити, що оскільки сумчани пропускали перший тур, то у них було трохи більше часу на те, щоб підготуватись до старту на новому для себе рівні. Хоча – чому новому? Багато хто з нинішнього складу «Food Centre-СумДУ» грав у Екстра-лізі п’ять років тому, коли у Екстра-ліги ще не було титульного спонсора, а «СумДУ» ще не об’єднався з «Food Centre». Тому, такі гравці, як Мисловський, Зеленський, звичайно, вже мають досвід виступів на найвищому рівні. А якщо додати сюди ще такого досвідченого майстра, як Овсянніков, а також Зеленкевича, який повернувся фактично у рідні пенати, то можемо сказати, що у Сумах підібрався добротний колектив, який здатний поборотися за місце у топ-6.

Хоча «ІнБев» також зібрав ніби-то непогану команду, але у перенесеній грі 4 туру проти «Кардинала» у підопічних Михайла Соколовського чомусь не було такого куражу, який був у домашньому поєдинку з «Енергією». І «пивоварам» треба задуматись, де зник той кураж. Тим більше, що у другому турі житомиряни гратимуть з дуже незручним для себе суперником. Чому незручним? Бо так сталося історично. Ще з тих часів, коли спочатку була луганська «ЛТК», яка після початку війни на Донбасі переїхала у Суми, а потім – об’єднана команда «ЛТК/ІнБев/НПУ». Тоді цей колектив частенько мав проблеми з сумчанами не тільки на рівні Екстра-ліги, а і в рамках чемпіонату України серед закладів вищої освіти (там взагалі команда НПУ ім. Драгоманова – чи не найзручніший суперник для СумДУ за всю історію змагань). Тому, навряд чи сумська команда матиме бажання перервати цю традицію, до того ж, граючи вдома. А це означає, що у «ІнБева» теоретично можуть виникнути проблеми, майже ідентичні тим, що були у протистоянні з «Кардиналом». Тому, Михайлові Соколовському ще треба подумати, як протистояти сумським візаві.

Ризикнемо передбачити, що в цій грі все залежатиме, перш за все, від воротарів. Особливо, мабуть, від Мельника. Бо всі знають, що коли Андрій піймав кураж, то пробити його дуже складно. Це він доводив протягом усієї своєї кар’єри і в «Кардиналі», і в «Єнакієвці», і в «Титані». І тепер він це має доводити в «ІнБеві». Що стосується воротарської бригади «Food Centre-СумДУ», то тут буде цікаво подивитись, чи буде Козаченко іноді підключатись п’ятим, що він полюбляє іноді робити. Звичайно, якщо «ІнБев» більше гратиме на чужій половині майданчику, то ми цього не побачимо. Але якщо у Козаченка буде така нагода, то чому б і ні? До речі, якщо ми заговорили про кураж, то Козаченко також здатний творити дива, коли грає на куражі. Тому, звідси можна зробити висновок, що результат гри залежатиме від того, хто першим з голкіперів піймає свою ударну хвилю.

Але все-таки є таке передчуття, що підопічні Сергія Пєсоцького все-таки зможуть здобути три очки в цій грі. Чому? Є проста відповідь на це питання. У сумчан все-таки більше досвідчених футзалістів. Один Овсянніков чого вартує. Так, у «ІнБева» є Мельник, Іванов, Дзюба, який повернувся. Але ж не забуваємо, що у «пивоварів» під час літнього міжсезоння відбулась невеличка кадрова революція, і там на місця досвідчених гравців прийшли вчорашні аматори, які лише звикають до рівня FAVBET Екстра-ліги. Так, «ІнБев» здобув перемогу над «Енергією». Але, при всій повазі до львівської команди, це читалося. А ось «Кардинал-Рівне» показав, що Михайлові Соколовському ще є, над чим працювати. Можливо, плюсом для житомирської команди буде те, що вона зараз в ігровому тонусі, у той час як для сумчан це буде лише перша офіційна гра у новому сезоні. Та чи допоможуть гостям зроблені висновки за підсумками матчу з рівнянами, коли суперником буде над мотивований «Food Centre-СумДУ»?  

«Food Centre-СумДУ» (Суми) – «ІнБев» (Житомир)
28 вересня 2019 року. Суми. Легкоатлетичний манеж СумДУ – 13.00.

Арбітри: Ю. Кондратьєв (Київ), С. Ключник (Миколаїв), О. Єлшанський (Суми)
Хронометрист: А. Савельєв (Суми)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.