Хто би що не казав, а від «ХІТа» з «Енергією» протягом кількох останніх сезонів чекали або чекають більшого. Однак, обставини складаються так, що далеко не все складається так, як хочеться. Взяти, наприклад, домашній матч «ХІТа» з «Продексімом». У підопічних Дмитра Шувалова були тоді всі козирі на руках: і психологічна перевага, і підтримка рідних вболівальників. Однак, вони програли «мельникам». Щоправда, потім виграли у «Сокола» у Кам’янці-Подільському. Однак, перед власними вболівальниками «кабельники» ще мають «боржок». Тому, киянам навряд чи захочеться програвати другий домашній матч поспіль.

Інша справа – «Енергія». Львів’яни хоч і програли у першому турі у Житомирі «ІнБеву» (і це було прогнозовано, якщо чесно), однак змогли виграти вдома у «Кардинала», чого, якщо сказати відверто, мало хто чекав, адже рівняни виглядали фаворитами, а у «енергетиків» ще проходить адаптація новачків до умов FAVBET Екстра-ліги та нового для себе рівня. Однак, саме ця перемога над «Кардиналом», безумовно, додасть галичанам позитивних емоцій перед матчем у Києві. Тому, в цьому контексті можна сказати: не поспішайте «ховати» «Енергію». І немає сумнівів у тому, що зараз ця оновлена «Енергія» готова дати бій «ХІТу».

Якщо згадати історію протистоянь, то поєдинки між «ХІТом» та «Енергією» завжди були дуже напруженими та подекуди вкрай принциповими. Чи можна чекати, що дещо подібне буде і зараз? І так, і ні. З одного боку – львів’яни зараз наче на коні, адже їм зараз дуже потрібні перемоги, щоб відчути впевненість у своїх силах. І це потрібно, перш за все молодим гравцям. З іншого боку – є така підозра, що «ХІТ» буде більш мотивованим. Про причини мотивації ми вже казали. Але є ще один момент, який буде на користь столичної команди. При всій повазі до гравців «Енергії», все-таки варто зазначити, що клас гравців «ХІТа» все-таки вище, ніж у «зелено-білих». Звичайно, це не стосується перевірених «бійців» на кшталт Струка чи Танського, або ж Легендзевича та Пелеха, які вже зараз стають ключовими гравцями галицької команди. Однак, наразі можемо стверджувати лише те, що нинішня «Енергія» може стати серйозною бойовою силою, мабуть, вже у майбутньому сезоні, коли наберуться досвіду такі гравці, як Марциняк, Буньо, Гнатів. А поки що все-таки навряд чи можна вважати львів’ян фаворитами у протистоянні з «ХІТом». Втім, якщо підопічні Валерія Легчанова все-таки зможуть зробити сюрприз у грі з «кабельниками», то це лише додасть інтриги в плані боротьби за топ-шістку.  

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів)
5 жовтня 2019 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ – 12.00.
Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Єлшанський (Суми), Д. Каркаєв (Київ)
Хронометрист: В. Шевер (Київ)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.