У перший уїк-енд жовтня стартував чемпіонат Києва з футзалу серед команд Вищої ліги. У рамках першого туру було зіграно п’ять поєдинків. Пропонуємо Вашій увазі огляди цих матчів.

Команда «INTERFAVBET» дуже серйозно підготувалась до гри в рамках Вищої ліги чемпіонату Києва і заявила чимало виконавців, котрі звикли грати на найвищому рівні. Очевидно, що підопічні Кобця ставлять перед собою високі цілі та задачі, тому й виконавців повинні бути відповідні. Стосовно «будівельників», то тут також не обійшлось без гучних трансферів. Підопічні Ільдара Макаєва стали ще сильнішими в порівнянні з попереднім сезоном і окрім того, що зберегли лідерів, ще змогли запросити дуже відомих футзалістів Києва.

Звітна зустріч розпочалась з активних дій «INTERFAVBET», адже в дебюті поєдинку номінальні гості мали класний момент, щоб відкрити рахунок в матчі, проте Кучук, опинившись перед голкіпером суперника, вистрілив  над поперечиною. З іншої сторони підопічні Макаєва відповіли своїми відмінними атаками, одна з яких завершилась результативними ударом. Спочатку Крошан не реалізував вихід віч-на-віч, а вже на 5-й хвилині отримав передачу на краю штрафної площі і ударом з гострого кута оформив перший гол чемпіонату – 1:0.

З такого розвитку подій підопічні Сергія Кобця провели серію атак на ворота суперника, правда, в завершальній стадії не пощастило Даниліву, а удар Кучука знову пройшовся повз ворота. Натомість, «будівельники» вже на 9-й хвилині збільшили свою перевагу, адже Глуцький наважився на дальній удар та оформив дебютний гол  новій команді. Підопічні Макаєва продемонстрували чудову реалізацію моментів і спробували зіграти по рахунку. За такого розвитку подій «INTERFAVBET» пішов великими силами в атаку та навіть заробив право на пенальті, правда, потім арбітри провели нараду та відмінили це рішення, що викликало бурю емоцій у підопічних Сергія Кобця. Більше того, номінальні гості робили все можливе, щоб відігратись і хоча б скоротити відставання в рахунку, але «INTERFAVBET» не спромігся забити гол. Зазначимо, що підопічні Сергія Кобця заробили право на пробиття десятиметрового удару, проте Дробашко не скористався цією нагодою. Таким чином, «будівельники» виграли першу половину матчу з комфортним рахунком 2:0.

Після перерви «INTERFAVBET» пішов великими силами в атаку та робив усе можливе, щоб виправити ситуацію. Підопічні Кобця володіли територіальною перевагою, і вже на 25-й хвилині змогли скороти відставання в рахунку завдяки результативному удару Кутового. «Будівельники» змогли відповісти непоганим ударом Глуцького та виходом Крошана віч-на-віч, правда, знову таки рахунок не змінився.

Натомість, номінальні гості продовжували гнути свою лінію, але Тимошенко на останньому рубежі діяв без помилково. Підопічні Макаєва демонстрував гру високого рівня, і на 35-й хвилині покарали суперника за помилку на власній половині поля. Потапов ще на крок наблизив свою команду до перемоги. «INTERFAVBET» спробувала за рахунок п’ятого польового оформити скоротити відставання до мінімуму, проте, цього не вдалось зробити, а Дробашко не реалізував пенальті на останніх хвилинах зустрічі.

У підсумку констатуємо перемогу «Будівельників», котра цілком заслужена і закономірна. Підопічні Макаєва реалізували те, що створили, і при цьому в другій половині зустрічі змогли зіграти по рахунку та зберегти свою перевагу. Натомість, команда Сергія Кобця також справила дуже позитивне враження. Не дивлячись на нереалізований десятиметровий і пенальті Дробашка, номінальні гості мали чимало шансів, щоб зачепитись за залікові бали. Правда, деякі необов’язкові помилки на власній половині поля коштували підопічним Кобця дуже дорого. Проте, це був перший матч і по ньому важко робити оцінки, тому чекаємо перемог від «INTERFAVBEТ» вже в наступних турах.

«BudmonsterAKVILON» – «INTERFAVBET» – 3:1
Голи:
Крошан (5), Глуцький (9), Потапов (35) – Кутовий (25) 

Звітний матч був першим для команди «GRIFON» в рамках Вищої ліги чемпіонату Києва з футзалу. Саме тому підопічні Антона Бутка дуже добре підготувались до гри і прагнули зі стартового туру про себе дуже гучно заявити. З іншої сторони, команда Руслана Драбіка вважалась фаворитом, адже номінальні гості мають більше досвіду гри на найвищому рівні та ще запросили до команди гравців, котрі встигли пограти в Першій лізі чемпіонату України, а також повернули Андрія Поліщука.

«DITAK» одразу після стартового свистка почав штурмувати ворота суперника. Підопічні Драбіка заволоділи територіальною перевагою та диктували свої умови гри. Проте, номінальні гості ніяк не могли пробити Байдака, котрий видавав фантастичні «сейви», демонструючи фантастичну гру на лінії воріт. «Грифони» зробили ставку на гру другим номером та інколи проводили свої контрвипади. Правда, у підопічних Бутка моментів було вкрай мало, адже «DITAK» постійно контролював м’яч на половині поля суперника, змушуючи голкіпера суперника зривати оплески на трибунах. Байдак був одним з найпомітніших гравців поєдинку і декілька разів нейтралізував шалені удари Мітленка, Поліщука та Макаренка. Підопічні Драбіка були близькими до голу, проте, не змогли себе проявити. В свою чергу, «Грифони» наприкінці тайму покарали суперника за море змарнованих моментів. Волошин розпочав контрвипад своєї команди, прорвався до воріт і гарматним ударом відправив м’яч точно за призначенням – 0:1. Саме за такого рахунку команди пішли відпочивати, і не дивлячись на колосальну перевагу підопічних Драбіка, «GRIFON» зміг виграти перший тайм.

Після перерви кількість атак «DITAK» зросла в рази. Проте, знову-таки Байдак грав просто фантастично і не дозволяв м’ячу потрапити у сітку воріт. Номінальні гості мали безліч моментів, а особливо варто пригадати вихід Косенка, Кульгука та Мельника віч-на-віч, але знову-таки відігратись не вдавалось. За такого розвитку подій у «грифонів» також стало трохи більше нагод, адже суперник квапився відігратись. Проте, номінальні гості своїми шансами не користались. Навіть п’ятий польовий не допоміг підопічним Драбіка, в той час, як «GRIFON» витримав натиск суперника і в середині другого тайму Волошин оформив свій другий гол. У номінальних гостей залишалось пів-тайму в розпорядженні та море гольових моментів, але воротар «грифонів» зберіг ворота на замку і допоміг оформити першу звитягу в рамках Вищої ліги чемпіонату Києва.

Таким чином, підопічні Бутка змогли стартувати з дуже непростої перемоги і відігравши весь матч від оборони, здобули максимальний результат. «Грифони» можуть бути задоволені собою на сто відсотків, адже провели фантастичну гру. Окремо відзначимо Байдака, адже голкіпер номінальних господарів продемонстрував космічну гру, а Волошин реалізував два своїх моменти. Якщо говорити про «DITAK», то цьому колективу треба терміново попрацювати над реалізацією. Підопічні Драбіка створили моментів на декілька матчів наперед, але при цьому не змогли оформити бодай один результативний удар.

«GRIFON» – «DITAK» – 2:0
Голи:
Волошин (18, 31) 

Обидві команди втратили своїх лідерів, тому в новому сезоні будуть будувати свою гру з чистого аркуша. У «Альтернативи» відбулось знакове повернення Дмитра Шульги, в той час, як «Автомобілісти» втратили трьох гравців основної обойми, але змогли зберегти Євгена Саківського на тренерському містку. Команда «No Motors» наразі оновилась практично на 70% та ще взяла деяких гравців на перспективу. Саме тому, важко було сказати, за рахунок чого «автомобілісти» змогли б у першому матчі обіграти багаторазового чемпіона та віце-чемпіона попереднього чемпіонату.

«Автомобілісти» дуже впевнено розпочали матч з діючим віце-чемпіоном. Номінальні гості вже дебюті матчу змогли заробити небезпечний стандарт, відзначитись нереалізованим виходом Торкіна віч-на-віч і одного разу дуже непогано розіграли кутовий, але Шульга врятував свою команду. Відносно «Альтернативи», то номінальним господарям знадобилось трохи часу, щоб увійти у гру. Адже на початку матчу підопічні Костенка виглядали не кращим чином, а вже в середині тайму увімкнулись на повну. Особливо це стосується Кібіша, котрий на 11-й хвилині оформив гол з-за меж штрафної площі і відкрив рахунок у матчі – 1:0. Цей м’яч явно сплутав плани «автомобілістам», адже за декілька хвилин той самий Кібіш шаленим ударом з дальньої дистанції поцілив точно під поперечину. Підопічні Саківського спробували виправити ситуацію, але окрім кількох комбінацій, що завершились ударом в напрямку воріт нічого не змогли протиставити. З іншого боку номінальні господарі змогли ще раз засмутити суперника, адже на передостанній хвилині тайму простріл Кібіша замкнув Кодацький і встановив остаточний рахунок першої половини матчу – 3:0.

У таймі другому ситуація особливо не змінилась. «Альтернатива» виглядала дуже переконливо та контролювала хід зустрічі. З іншої сторони «автомобілісти» дали шанс проявити себе юному голкіперу Дмитрові Самсоменку, котрий рятував свій колектив, як міг. Підопічні Саківського більше часу проводили в обороні, а в атаці варто відзначити Ігоря Горла, котрий самотужки намагався виправити ситуацію. Правда, цього було замало, і навіть активний Чеберяк ніяк не міг пробити Дмитра Шульгу. Натомість, номінальні господарі в середині другої половини матчу остаточно вбили інтригу, адже Микола Кодацький оформив дубль та довів справу до розгрому. «Автомобілісти» відповіли кількома непоганими ударами з середньої дистанції, але цього було замало. Оскільки наприкінці матчу номінальні господарі мають завдячуючи Чеберяку, котрий оформив прикрий автогол. З таким би рахунком матч і завершився б, але на останніх секундах футболісти «Альтернативи» грали з п’ятим польовим та захопились атакою, не довівши справу до голу. Цим скористався Самохвалов, який підібрав м’яч біля власних воріт та оформив «гол престижу», поставивши крапку в матчі – 5:1.

«Альтернатива» – «No Motors» – 5:1
Голи:
Кібіш (11, 14), Кодацький (19, 32), С. Чеберяк (37 – автогол) – Самохвалов (40) 

Якщо подивитись на розстановку сил перед матчем, то «GRIFFIN» мав бути фаворитом у протистоянні з «2ТК». І «червоні» одразу позначили свою перевагу, взявши гру під свій контроль та створюючи моменти біля воріт Негеля. Однак, парадокс був у тому, що незважаючи на всі зусилля підопічних Євгена Варениці, рахунок відкрив саме «2ТК» – це Накаєв на 5-й хвилині зміг «пробити» Балашева. Вочевидь, голкіпер «червоних» не чекав такого розвитку подій, тому був змушений капітулювати. І такий розвиток подій явно не входив у плани Макєєва та компанії. Відповідно, слід було чекати на те, що «червоні» підуть вперед великими силами, щоб якомога швидше відігратись. В принципі, так і сталося. Однак, треба віддати належне гравцям «2ТК», які робили все для того, щоб не пропустити. Вони у деяких епізодах вдало захищались, а подекуди фарт був на боці «темно-синіх». Але не забували гравці «2ТК» і про атаки на чужі ворота, щоб бодай би якось тримати Балашева в тонусі. І треба сказати, що подекуди Балашев рятував свою команду від голу. Однак, у «2ТК» проблем все-таки було трохи побільше, оскільки до атак «гріффінів» додалась ще травма Негеля, через яку він не зміг продовжити матч та був змушений поступитись місцем у воротах Петрову. Дублеру Негеля хоч і не одразу, але все-таки довелося вступити у гру. Кілька разів він свою команду врятував, але на 18-й хвилині він не зміг впоратися з ударом Макєєва, який зрівняв рахунок у зустрічі. Теоретично «червоні», на хвилі такого успіху, могли одразу вийти вперед, але забити «гол у роздягальню», проте зробити це їм не вдалося.

Незважаючи на те, що «GRIFFIN» і надалі намагався грати першим номером, «2ТК» по такій грі треба було якомога ретельніше готувати свої контратаки. Тим більше, було, кому тікати. Зокрема Накаєву, який розганяв випади своєї команди. Також був активним Степаненко, який намагався перевіряти Балашева. У відповідь «гріффіни» подекуди намагались діяти у силовій манері, що створювало проблеми обороні «2ТК». Але всі ці проблеми вже після екватору другого тайму нівелював Накаєв, який оформив дубль та знову вивів «2ТК» вперед. На це наставник «гріффінів» Євген Варениця відреагував по-своєму: він поставив Арановського на позицію «стовпа», і саме його почали постійно шукати «червоні». Цей хід виявився вірним – саме Арановський вдруге зрівняв рахунок у грі. Однак, до фінальної сирени ані «GRIFFIN», ані «2ТК» так і не змогли вирвати перемогу.   

«GRIFFIN» – «2ТК» – 2:2
Голи:
Макєєв (18), Арановський (37) – Накаєв (5, 34)

Попередження: Шайдюк (10), Торшин (19) 

Після звитяги у матчі за Суперкубок Києва «SKIDKA» мала серйозний намір продовжити свою переможну ходу і в поєдинку першого туру чемпіонату Києва. Щоправда, суперник у Щериці та компанії був з розряду таких, які цілком реально були здатні зробити сюрприз. Тому, «інтернетникам» треба було поставитись до дублерів «ХІТа» без зверхніх настроїв. Тим більше, молоді «кабельники» ніби були не проти попсувати нерви одному з фаворитів чемпіонату Києва. Однак, вже на 3-й хвилині плани підопічних В’ячеслава Листопада та Сергія Чепорнюка почали руйнуватись, коли екс-гравець основної команди «ХІТа» Дмитро Медвідь ударом з дальньої відстані зняв павутиння з воріт Коваленка. Цей швидкий гол, звичайно, одразу показав розташування сил на майданчику спорткомплексу КПІ. Тобто, «SKIDKA», забивши швидкий гол, одразу фактично взяла гру під контроль. Однак, з іншого боку підопічні Олега Шуста подекуди давали грати своїм молодим опонентам. І «кабельники» намагались цим скористатись, хоча зусиль Лефіра, Шовкошитного, Кукалева не вистачало для того, щоб зрівняти рахунок. Але при цьому все-таки більше небезпечних моментів виникало біля воріт Коваленка. І, зрештою, ця перевага «чорних» втілилась у гол Ткаченка, який замкнув простріл з флангу.

Ключовим у цій грі став відрізок з 25-ї по 28-му хвилину. Саме тоді «SKIDKA» фактично вирішила питання щодо переможця гри. Спочатку Щериця зробив рахунок 3:0. А вже за хвилину Медвідь оформив дубль. На цьому проблеми «ХІТа-2» не закінчились. На 27-й хвилині Садовський отримав другу жовту картку і, відповідно, одразу червону. Молоді «кабельники» намагались оборонятись у меншості, а також ризикували йти вперед, маючи йти на одного гравця менше. І цей ризик згубив «кабельників» – Медвідь оформив хет-трик. Фактично після цього стало зрозуміло, що «SKIDKA» переможе. Після екватору другого тайму гравці «ХІТа-2», у складі якого відбулись деякі зміни після вилучення Садовського, спробували забити «гол престижу». Однак, вразити ворота Дядюнця, який по ходу другої 20-хвилинки замінив у воротах Міхеєва, «кабельникам» не вдалося. Натомість, підопічні Олега Шуста, які під кінець гри почали експериментувати з голю в п’ять польових гравців, змогли ще двічі «розписатись» у воротах Коваленка. У підсумку – 6:0 на користь фаворитів чемпіонату, які дуже потужно стартували у новому сезоні.

«SKIDKA» – «ХІТ-2» – 6:0
Голи:
Медвідь (3, 26, 28), Ткаченко (17, 39), Щериця (25)

Попередження: Щериця (10), Дядюнець (27), Білик (38) – Садовський (18), Федоренко (25)
Вилучення: Садовський (27 – повторне попередження) 

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.