Минулого уїк-енду в рамках чемпіонату Києва серед команд Вищої ліги були зіграні поєдинки другого туру. У програмі другого ігрового дня було зіграно три матчі. Пропонуємо Вашій увазі їх огляди.

Обидві команди в першому матчі нового сезону зазнали поразок. Більше того, «DITAK» доволі несподівано не впорався з дебютантом, а «ХІТ-2» нічого не зміг протиставити діючому чемпіону. Саме тому, в другому турі необхідно було зіграти на межі своїх можливостей, щоб поповнити свою скарбничку заліковими балами. Відверто кажучи, до початку матчу в ролі фаворита були підопічні Драбіка, адже вони за спиною мають досвід виступів на найвищому рівні в місті Києві.

Звітна зустріч розпочалась зі зливи атак у виконанні «DITAKа». Справа в тому, що в дебюті матчу підопічні Драбіка мали чимало моментів, щоб оформити як мінімум 2-3 результативні удари. Проте, пострілам Мельника забракло влучності, а Мазур не зумів реалізувати два виходи віч-на-віч по центру воріт, адже бездоганно зіграв Коваленко, нейтралізувавши небезпеку біля власних володінь. З іншого боку, у номінальних господарів було вкрай мало моментів, проте з виходом номінальної другої четвірки підопічні Листопада змогли створити декілька гострими моментів біля воріт Старанчука. Гравці «ХІТа-2» в ігровому плані додавали по ходу зустрічі, і з часом змогли навіть вирівняти гру. Правда, з гри підопічним Листопада оформити гол не вдалось, а ось «стандарт» допоміг, як ніколи. На 13-й хвилині Мельник заробив перший фол на власній половині майданчику, котрий завершився класним ударом зі штрафного у виконанні Федоренка. Підопічні Драбіка кинулись відіграватись, проте, окрім кількох змарнованих відмінних нагод нічого не змогли запропонувати своїм опонентам. Натомість, команда Листопада довела тайм до переможного кінця і виграла першу половину матчу за мінімального рахунку.

Після перерви «DITAK» активізувався не на жарт, адже Поліщук мав нагоду оформити гол з лінії штрафного майданчику, а декілька кутових у виконанні номінальних гостей змусили Коваленка продемонструвати свою майстерність. Підопічні Драбіка більшість ігрового часу проводили на половині майданчику суперника, правда, результату це не давало. У свою чергу, «ХІТ-2» діяв від оборони, а інколи проводити дуже якісні контрвипади, проте Старанчук діяв безпомилково. Зазначимо, що представники «DITAKа» навіть пішли ва-банк, щоб врятуватись від поразки, але Коваленко спіймав кураж і, попри шалені атаки суперника, зумів залишити свої ворота на замку. Окремо відзначимо, що навіть п’ятий польовий не дозволив «DITAK» забити перший гол в сезоні, хоча на останніх секундах відмінний шанс мав Косенко, але  з близької дистанції пробив зависоко. Таким чином, тренерський дует Листопад-Чепорнюк спрацював відмінно, адже вдалося здобути першу і дуже непросту перемогу в сезоні.

У підсумку «ХІТ-2» оформив першу перемогу у Вищій лізі Києва. Підопічні Листопада продемонстрували чудову гру і зробили висновки після стартових 0:6, тому, очевидно, що в наступному турі «ХІТ-2» зробить все можливе, щоб знову порадувати своїх вболівальників. Відносно «DITAKа», то проблеми стартового туру нікуди не поділись. Підопічні Драбіка створюють море моментів, а ось реалізації як не було, так і немає. Сподіваємось, що в наступному турі «DITAK» нарешті почне відзначатись результативними ударами.

«ХІТ-2» – «DITAK» – 1:0
Гол:
Федоренко (13)

Попередження: Шовкошитний (8), Ліфер (37) – Мельник (13), Кульгук (35) 

«No Motors» не дуже вдало стартував у новому сезоні, поступившись «Альтернативі» з розгромним рахунком 1:5. Тому, зрозуміло, що підопічні Євгена Саківського мали бажання реабілітуватись у поєдинку другого туру, де вже чекав «GRIFON». Мотивація «автомобілістів» допомогла їм на перших хвилинах поєдинку заявити про своє право заволодіти трьома очками. Більше того – «біло-чорні» вже на 5-й хвилині повели в рахунку після точного удару Горла. Не сказати, що «грифони» не чекали на такий розвиток подій, та все-таки пропущений гол змусив їх активізуватись. Особливо активним у складі «синьо-білих» був Чернявський, який мав кілька дуже реальних нагод, щоб відзначитись, але змарнував їх. Варто сказати, що протягом одного лише першого тайму 7-й номер «грифонів» міг забивати як мінімум тричі. Однак, фарт був постійно на боці «автомобілістів». Але водночас самі гравці «No Motors» змогли не тільки гідно відповісти своїм візаві, а і збільшити свою перевагу. На 12-й хвилині Мірошников вийшов на побачення з воротарем «грифонів»  та зміг забит другий матч своєї команди у цій грі.

Рахунок 2:0 дозволяв «No Motors» почувати себе більш-менш комфортно. Можливо, навіть грати трохи за результатом. Але все змінилося на 18-й хвилині. Спочатку Самохвалов отримав червону картку, і «автомобілісти» були змушені грати дві хвилини у меншості. Але у нерівних складах зіграли менше часу, оскільки в одному з випадів Чернявському таки вдалося втілити у гол один зі своїх моментів. І цей гол, звичайно, допоміг «грифонам» відновити інтригу в матчі, але на той момент ще було невідомо, чи допоможе цей гол «синьо-білим» схилити шальки терезів на свою користь. Тим більше, наприкінці першого тайму «GRIFON» міг пропустит втретє, але Горло не забив дабл-пенальті. Як показали подальші події, це був один з ключових моментів гри.

На початку другого тайму було цікаво подивитись, як Євген Саківський буде вирішувати кадрове питання після вилучення Самохвалова. Це питання наставник «автомобілістів» вирішив просто – став грати у сім польових гравців. І при цьому «біло-чорні» ще намагались більше грати першим номером, а на вістрі атаки намагався бути активним Мірошников, який намагався оформити дубль. Щоправда, і «грифони» старались у боргу не залишатись та відповідати своїми небезпечними епізодами. І знову неможливо не виділити Чернявського. Кожний його вихід на майданчик був схожий на сигнал тривоги для «автомобілістів». І це, в принципі, не дивно, адже головна загроза воротам «біло-чорних» йшла саме від цього гравця, який, щоправда, марнував момент за моментом. Але на 34-й хвилині Чернявський таки зміг забити вдруге у цій грі, завдяки чому, відповідно, рахунок став рівним.

І саме після цього на майданчику спорткомплексу КПІ стало гаряче. Адже тепер ніхто не хотів поступатись, і кожна з команд намагалася схилити шальки терезів на свою користь. Однак, дві двійки продовжували палати на табло, незважаючи на всі зусилля «автомобілістів» та «грифонів» забити вирішальний гол. А коли вже здавалося, що гра завершиться з нічийним рахунком, то Чернявський знову нагадав про себе, і за кілька секунд до фінальної сирени таки вирвав перемогу для «синьо-білих».

«No Motors» – «GRIFON» – 2:3
Голи:
Горло (5), Мірошников (12) – Чернявський (18, 34, 40)

Попередження: Капустін (19), Горло (36) – Мельник (2), Хван (20)
Вилучення: Самохвалов (18)
На 20-й хвилині Горло («No Motors») не реалізував 10-метровий. 

Протистояння між «INTERFAVBET» та «GRIFFIN» було, мабуть, одним з найочікуваніших у програмі другого туру Вищої ліги. Цей матч вважався центральним, і там дійсно було, на що глянути.

Перш за все, варто зазначити, що у складі «гріффінів» були деякі кадрові проблеми. Хтось поїхав на чемпіонат світу з міні-Футболу в Австралію, хтось ще десь. Тому, якщо порівнювати з попереднім матчем, то склад «червоних» виглядав трохи послабленим. Однак, головні лідери – Арановський, Смоловик, Тменов, Балашев – були на своїх місцях. І, як показав перебіг гри, саме їх майстерність стала ключовим фактором, який допоміг підопічним Євгена Варениці. До того ж, тут також не можна не відзначити той факт, що у «інтеристів» заявка на матч налічувала три бойові четвірки (іноді навіть здавалось, що всі чотири!). Тобто, в плані довжини та глибини лавки запасних «INTERFAVBET» виглядав дуже солідно, і це мало допомогти «білим» здобути очки у цій грі. Але по факту все виглядало трошки інакше. «GRIFFIN», незважаючи на те, що перевага в плані людей та лавки запасних була у суперника, відносно непогано розпочав гру, намагаючись більше контролювати м’яч у себе. Однак, при цьому «інтеристи» все-таки не грали відверто другим номером. Вони шукали можливість для того, щоб урівняти гру, а потім вже спробувати вийти вперед. Але навіть якщо у підопічних Віталія Нестерука і були спроби відкрити рахунок у грі, то «пробити» Балашева не вдавалось. «GRIFFIN» діяв більш впевнено, і до створення своїх моментів він підходив більш ретельно. Зрештою, інакше бути не могло, якщо «червоні» трохи більше, ніж суперники, були на м’ячі. І не дивно, що саме вони відкрили рахунок наприкінці першого тайму – відзначився Арановський. Однак, піти на перерву в якості переможців «червоним» не судилося – Жук не тільки забив «гол у роздягальню», а і зрівняв цифри на табло спорткомплексу КПІ.

Фактично обом командам тепер потрібно було все починати спочатку, хоча ніби-то у «інтеристів» мала бути психологічна перевага після забитого голу наприкінці першого тайму. Але у «гріффінів» у другій половині матчу гру почали вести лідери – Арановський, Тменов та Смоловик (останій, до речі, дуже рідко змінювався). А впевнена гра у воротах Балашева, який кілька разів зводив нанівець усі бажання «інтеристів» вийти вперед, додавала «червоним» натхнення. Але рахунок на табло спорткомплексу КПІ залишався рівним. Відповідно, рівними були шанси обох колективів на те, щоб вирвати перемогу. І кожна з цих двох команд намагалась знайти той шанс, який міг би змінити розташування сил. Однак, це краще вдалося «гріффінам» наприкінці матчу, коли далася взнаки індивідуальна майстерність Арановського та Тменова. Саме ці два гравці організували взяття воріт «INTERFAVBET» на останній хвилині матчу, а автором голу став Тменов. У «інтеристів» ще було трохи часу, щоб спробувати відігратись, але врятувати гру підопічним Віталія Нестерука не вдалося. Отже, «GRIFFIN» здобув свою першу перемогу в нинішньому чемпіонаті Києва, а от «INTERFAVBET» поки що залишається без очок за підсумками двох зіграних турів.     

«INTERFAVBET» – «GRIFFIN» – 1:2
Голи:
Жук (20) – Арановський (19), Тменов (40)

Попередження: Арановський (24) 

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу Києва

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.